directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 02:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'estratègia que amaga l'Operació Diàleg: recuperar el 'Pont Aeri'

No és una operació de cara la societat, és per recuperar l'influència perduda

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Per Joan Solé - @joansole_ | En tota batalla política el pitjor pecat que pot cometre un moviment és creure que l'enemic és curt de gambals, que no té estratègia i es mou per impulsos. En el context català, moltes vegades l'independentisme fa una lectura de superioritat -moral, intel·lectual i argumental- a l'hora d'analitzar els moviments de l'unionisme que és molt arriscada. 

Rajoy asiste a la entrega de Bandera a la 1ª Zona de la la Guardia Civil
Rajoy asiste a la entrega de Bandera a la 1ª Zona de la la Guardia Civil
© La Moncloa

Comparteix
   


Etiquetes
Veure un Nacho Martín Blanco, Toni Bolaño o Vidal Folch en prime time deixar anar uns exabruptes o ser superats per l'argumentació de polítòlegs o representants de forces independentistes no és, en cap cas, el fracàs de l'argumentació unionista. L'anàlisi que es fa de l'Operació Diàleg no ha de centrar-se únicament en el fet que la judicialització del procés accelera i demostra el fracàs polític de la jugada de l'Estat, és el desapercebut, i fins i tot considerat ridícul, moviment que ha fet la vicepresidenta del govern Soraya Sáenz de Santamaría amb la inauguració d'un despatx a Barcelona. No és un moviment per aproximar-se als catalans, és per recuperar el contacte amb l'stablishment que batalla, des de la patronal o els mitjans de comunicació, contra l'independentisme d'una manera més o menys explícita.
 
L'estratègia de l'Operació Diàleg no és, en cap cas, parlar amb els representants de Junts pel Sí, ANC, AMI o Òmnium ni teixir un missatge que sigui atractiu per a la societat catalana de centre que abraça el procés cap a la República catalana, té un altre camí i "para muestra un botón", la primera trobada de Santamaría a Barcelona no va ser amb Junqueras, fou amb representants del PSC, PP i C's perquè l'objectiu és recuperar la influència del famós lobby conegut com el Pont Aeri. Un grup de pressió fundat el 2011 que reunia la flor i nata de la capital d'Espanya i Catalunya: Grup Planeta, Grup Godó, Repsol, Banc Sabadell, CaixaBank, Iberia, Abertis, Acciona, Telefónica, Endesa, Iberia. Quan un lobby com aquest, capaç de reunir en una mateixa taula a Javier Godó, Florentino Pérez, Antoni Brufau, José Manuel Entrecanales, Salvador Alemany, Josep Oliu i Josep Creuheras, entre altres, reclama a Rajoy més acció, és evident que el president i el seu govern no es quedaran quiets. Diverses veus representants de multinacionals, grans empreses i mitjans de comunicació amb presència o seu a Catalunya ja van alertar de la manca d'atenció del Gobierno.
 
L'Estat creu que hi haurà referèndum
 
L'Estat treballa amb l'horitzó posat en un referèndum unilateral, no hi ha opcions que aquest sigui pactat, ja que marcaria un precedent amb el qual altres regions d'Espanya es podrien acollir si encetessin un procés d'independència. El govern de Rajoy no accedirà a la convocatòria d'una consulta, per això construeix l'Operació Diàleg amb l'objectiu de dibuixar el referèndum català com una acció radical que no compta amb el suport de la moderació del catalanisme. Restablir ponts amb Foment de Treball, Joaquim Gay de Montellà i elaborar un discurs on els empresaris puguin agafar-se; sigui amb més inversió a Rodalies o apostat clarament per al Corredor Mediterrani.
 
Una de les entitats que estarien treballant amb més discreció i energia és la Societat Econòmica Barcelonesa d'Amics del País (SEBAP), presidida per Miquel Roca i Junyent juntament amb el vicepresident primer, Javier de Godó (Comte de Godó)  i que compta també amb figures com l’exministre d’Indústria Joan Majó. Treballen amb una finalitat, oferir una alternativa que, tot i que saben que no posarà fre a la mobilització al carrer pugui atraure el catalanisme centrat i el dia del referèndum apostin pel 'no', sempre acompanyat per una proposta de l'Estat que es quedaria en el famós blindatge de competències, cultura i llengua.

Velles cares del catalanisme de centre per frenar el vot del 'sí'
 
Aquest corrent del catalanisme centrat s'està organitzant, la caiguda d'Unió no ha fet més que reformular l'estratègia: combatre a les eleccions i frenar el suport del 'sí' amb el missatge centrat del catalanisme clàssic de CiU. Sense suport electoral però amb la capacitat de reunir grans capitals, apareixen nous think thanks com Lliures, encapçalat per Antoni Fernández Teixidó i Roger Montañola (exCiU), Portes Obertes del Catalanisme, on hi és Pere Navarro, l'exalcalde de Barcelona Jordi Hereu, l'exdiputat del PP de Girona Jordi de Juan i l'exdirigent d'Unió, Félix Riera a més de la proposta ThinkCat que lideren l'exministre socialista, Josep Borrell, l'expresident del PPC, Josep Piqué, i el fundador de Ciutadans, Francesc de Carreras.
 
L'aposta de l'Operació Diàleg és la d'estendre el missatge del catalanisme centrat amb figures clàssiques de l'unionisme o de l'ostracisme de l'òrbita d'Unió i exCiU. Deixar a un costat el projecte d'un partit polític -no hi ha espai després del fracàs d'Unió- per atacar, unidireccionalment, el votant independentista de centre que abraçaria el 'no' si l'Estat ofereix les molles de les competències. Com fer-ho? Recuperant les reunions de copa i puro en un despatx amb aquells que fins fa poc lligaven i deslligaven com volien. Recuperar el 'Pont Aeri'. 

 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Miquelet fletxa Osona
3 de gener de 2017, 18.17 h

Alí-Babá i els 40 lladres ? No, a ecs-paÑa els lladres són 40.000.

Adéu ecs-paÑa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II★II
3 de gener de 2017, 12.06 h




La banda de lladres augmenta les pensions un 0,25% i els preus un 1.5%
Els llepaculs diuen que les pensions han pujat.



II★II VISCA LA REPÚBLICA CATALANA LLIURE DE
PARASITS ESPANYOLS



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
3 de gener de 2017, 11.16 h

UNA NOVA " CEDA " A LA CATALANA FURIBUNDA I QUE AUGMENTA IMPARABLEMENT. UNA QUINTA COLUMNA FARCIDA D'ENEMICS PURS I DURS . SORT QUE TOTS TENEN NOMS I COGNOMS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Synera fletxa Barcelona
3 de gener de 2017, 10.10 h

#1
RESUM DE LA DECLARACIÓ DE LA COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS DE LA PERSONA DEL IL·LTRE COL·LEGI D'ADVOCATS DE BCN SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ (2013)

"... La declaració unilateral d’independència, proclamada pel Parlament de Catalunya, estaria justificada en dret internacional en el cas que el Govern espanyol impedís la celebració de la consulta a la ciutadania sobre la creació d’un nou Estat, o bé es negués a acceptar el resultat afirmatiu de la mateixa.

La Resoluci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
mario fletxa barna
3 de gener de 2017, 09.48 h

"TOTS" a punt per embutxacar-se els milions que això els representaria i que pagariem entre tota la ciutadania española i catalana. Axò SI és un FRAU! i en lletres majúscules companys!. A aquestes alçades no representen polítics, representen armes de destrucció massiva, tant per españols com per catalans.S'en diu TERRORISME POLÍTIC, un virus que no es veu però pot matar. Aquestes armes són les úniques que pot utilitzar el GOBIERNO.
UTILITZEM LES NOSTRES, EL VOT I LES URNES! MÉS DE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II★II
3 de gener de 2017, 09.48 h



NOTICIES ULTIMA HORA:


Españñña estrenarà una pel·lícula al 2017
Nominada a l'Oscar ( Mejor patraña extranjera)

United Unknown presenta:

"EL HUNDIMIENTO"
Los ultimos dias de España. ..... ( DOWNFALL)


Mariano:Podemos hundirnos
Pero nos llevaremos un país con nosotros




Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
MFX fletxa GRN
3 de gener de 2017, 09.19 h

Amb això pensen oposar-se a la independència de Catalunya? Aquetss han de fer que estimem Espanya i canviem d'idea? En Piqué, Borrell, de Carreras, el Sr. Conde, el Planeta, etc? Anem molt i molt bé. Això demostra que el procés català és irreversible i ens n'hem de felicitar tots, perquè realment és una gran notícia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 36   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II★II
3 de gener de 2017, 08.12 h

#2



CHARNEGAPITECUS tu hablas de mentiras ?
Comparas el nacionalismo catalan con Le Pen, que es un partido nazionalista centralista y
xenòfobo y que aquí tendria sus raices en PP y C's, partidos catalanofobicos donde los haya.
Vete a engañar a otra parte, cerda catalanofobica.



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 32   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
3 de gener de 2017, 07.18 h




FRAGMENT DEL "ROMANCE DE LA GUARDIA CIVIL"

de Federico Garcia Lorca.




. . . TIENEN, POR ESO NO LLORAN,

DE PLOMO LAS CALAVERAS.

CON EL ALMA DE CHAROL

VIENEN POR LA CARRETERA

JOROBADOS Y NOCTURNOS . . .



Valora aquest comentari:   votar positiu 32   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
3 de gener de 2017, 07.13 h







ARAGONESES, CAGARRITONESES: ÉS EL TEU PAPA, EL DE LA "AFOTO" ?



HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH !! !! !! !!






Valora aquest comentari:   votar positiu 31   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.