directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 17:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

[Exclusiva] L'Ajuntament de BCN hauria donat llicències a llars d'infants que no compleixen la normativa

Són guarderies que estan associades a les escoles jesuïtes i una sentència del TSJC les obligava a tancar

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Gerard Sesé @gerardsese - L'ajuntament de Barcelona hauria incomplert durant any i mig una sentència ferma del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la qual l'obligava a tancar 4 llars d'infants de l'Eixample de Barcelona que no complirien la normativa vigent i que, a més de rebre subvencions públiques, estarien exercint una competència deslleial respecte els centres que sí que compleixen amb tots els requeriments per a dur a terme tal activitat. L'Ajuntament, per la seva part, assegura que ha sancionat a les escoles bressol i que han acomplert tots els requisits.

Guarderia L'Esclop
Nens sortint de la guarderia L'Esclop


Guarderia L'Esclop
Es pot comprovar com sota L'Esclop hi ha un pàrquing


Guarderia L'Esclop
El pàrquing sota la guarderia L'Esclop


Guarderia L'Esclop
Les bigues que agunaten el terra de la guarderia L'Esclop


Sentència del TSJC
Sentència del TSJC

Comparteix
   


Documents relacionats

Etiquetes
Una sentència que l'ajuntament no compleix
 
Fa any i mig, just quan Ada Colau es feia amb les regnes de l'Ajuntament de Barcelona, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sentenciava (i sense capacitat d'apel·lació) que el consistori havia de fer tancar 4 llars d'infants de l'Eixample de Barcelona per no complir la normativa vigent i, a més, obrir-los l'expedient corresponent. La sentència obligatòria es va fer pública el juliol del 2015 i incitava a "acordar el cessament immediat de l'activitat i el tancament" de les llars d'infants per la falta del certificat ambiental municipal. 

L'Ajuntament respon que ha actuat
 
directe!cat ha contactat amb l'Ajuntament de Barcelona que ha volgut ​assenyalar que "sí que es va executar la sentència del jutjat contenciós número 1 respecte als procediments sancionadors que es van incoar a les 4 escoles bressol, i que comportaven una sanció econòmica. Tots ells ja han estat tramitats". En cap cas, però, no es van clausurar. Tot i així, des de la llar d'infants La Granota, qui ha portat a l'Ajuntament als tribunals, s'assegura que no es té constància de cap sanció.
 
Atorgament de llicències
 
Les quatre llars d'infants obligades a tancar eren "Mafalda II", "Xerric-xerrac", "L'esclop" i "El Niu" totes situades a l'Eixample de Barcelona. Dues d'aquestes han cessat la seva activitat recentment per motius aliens a la sentència. Però n'hi ha un parell que segueixen obrint i mantenint aquesta activitat malgrat la prohibició judicial: "L'Esclop" i "Mafalda". Curiosament, les dues han obtingut recentment les llicències de l'activitat. Una d'elles, a més, ho ha fet d'una manera que es podria qüestionar.
 
"Que els nens surtin fraccionadament per evitar sobrecarregues"
 
La llar d'infants 'L'esclop' hauria aconseguit la seva llicència de manera poc lícita segons denuncia la guarderia La Granota. Per una banda, segons la normativa, no es poden dur a terme activitats amb nens en recintes tancats propers o conlindants amb zones considerades "de risc". En aquest cas, 'L'Esclop' es troba just a sobre d'un pàrquing [Foto]. Els estacionaments de vehicles es consideren espais de risc (fum, incendis...) però el document del cadastre que va presentar 'l'Esclop' a l'Ajuntament de Barcelona assegurava que la finca no té pàrquing. Un fet del tot fals tal com es pot veure a les fotografies. Segons expliquen des de la direcció de La Granota, es tracta d'un edifici de 150 anys sense haver passat la Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE). El pàrquing, que es troba als baixos, aguanta el sostre amb unes bigues de fusta sense ignifugar just sota de la guarderia.
 
A més, d'altra banda, als papers amb els quals van aconseguir la llicència, hi ha un document (expedit i firmat l'any 1973) però usat 30 anys després com a prova, on s'hi recomana que els nens surtin al pati "fraccionadament" per evitar sobrecàrregues. També parla que els nens són "fàcils d'evacuar" en cas d'accident, una afirmació més que discutible.
 
Fonts de l'Ajuntament expliquen a directe!cat que en relació a l'estat de l'edifici, la llicència s'atorga prèvia valoració tècnica i revisió del projecte per part dels tècnics responsables i per tant, complint amb la normativa i els paràmetres que requereix.
 
L'ajuntament es defensa
 
Fonts de l'Ajuntament expliquen que "abans d'executar la sentència de les dues escoles bressol que no van tancar (l'Esclop i la Mafalda II), els serveis jurídics de l'Ajuntament de Barcelona van demanar dins del termini legal, la inexecució parcial de la sentència, "atès que en el moment de portar a terme l'ordre de cessament aquestes ja havien obtingut les autoritzacions per poder exercir l'activitat (llicència)". En aquests moments aquestes llicències han estat impugnades per la part recurrent i "s'està a l'espera de la resolució judicial".
 
Incredulitat per part de La Granota
 
Des de la direcció del centre La Granota, han volgut deixar clar a directe!cat que "no hem vist encara els expedients sancionadors" i que "les llicències estan recorregudes altra vegada, per tant no són fermes". La seva sorpresa també rau en el fet que l'Ajuntament asseguri que s'ha fet una valoració tècnica "quan segons l'expedient, no existeix cap pàrquing a sota la guarderia Esclop" quan no és cert. directe!cat ha pogut comprovar que hi ha un pàrquing a sota, que segons La Granota, es troba en un estat lamentable de conservació. I segons "la normativa requerida" constitueix una activitat de risc.
 
La normativa fa referència al fet que el permís d'activitat per una Guarderia és del tipus II, essent preceptiu segons L'Ordenança Reguladora de les Condicions de Protecció contra Incendis de Barcelona (ORCPI) per aquestes activitats, l'informe previ pels SPEIS (Serveis de Prevenció, Extinció d'incendis i Salvament) quan la seva superfície és superior als 300 m2. Un pàrquing, doncs, és una activitat de risc.
 
Llars d'infants jesuïtes
 
Resulta que, també, s'ha de tenir en compte, tal com explien des de La Granota, que les dues llars d'infants que han aconseguit els certificats de l'Ajuntament són recintes consorciats amb els centres dels Jesuïtes. Això vol dir que els infants que passen per aquestes guarderies van directes amb plaça a les escoles dels Jesuïtes passant per davant de les llistes d'espera normals i saltant-se els processos de preinscripció. L'escola bressol L'Esclop no ha contestat les peticions de contacte d'aquest mitjà.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
Synera fletxa Barcelona
24 de gener de 2017, 18.07 h

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010

- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una socie... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Querido NAZI Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona AKA SuperCat :TUS PALABRAS RESUENAN COMO UN ZUMBIDO DE MOSCA EN MIS OIDOS fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
24 de gener de 2017, 15.11 h

Iceta: "Es fácil hacer una conferencia en Bruselas si tienes un amigo eurodiputado"
El líder del PSC minimiza la repercusión del acto de Puigdemont, Junqueras y Romeva en el Parlamento Europeo
http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/iceta-facil-hacer-conferencia-amigo-eurodiputado-5761949

"Yo también hice una conferencia en Bruselas. Es fácil hacerlo si tienes un amigo eurodiputado. Te coge una sala, invitas a gente y van", ha afirmado Iceta.
Iceta ha destacado que cuando él hi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Querido NAZI Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona AKA SuperCat :TUS PALABRAS RESUENAN COMO UN ZUMBIDO DE MOSCA EN MIS OIDOS fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
24 de gener de 2017, 15.01 h

#10

Benvolguda catalan (i separatista),

No mereixo cap premi. Ho faig per amor envers el meu pais.

M´agrada que riguis de les noticies i dades que demostren que el "pruses" s´en va a fer punyetes i que la majoria dels catalans ens sentim espanyols i volem seguir essent part d´Espanya.

A reveure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Catalana fletxa Barcelona
24 de gener de 2017, 14.53 h

#9
Osti!!!

En Pipopipopipo s'ha canviat el nom!!! (que no el fons)

Pobre bestiola!!!

És que ni deu dormir pensant com insultar-nos i, animalet, és inútil fins i tot per a això!

Pipopipopipo (altrament dit feixista, com diu la cançoneta) altrament dit Juan solán de cabras: t'estem molt i molt agraïts de tant que ens fas riure i de com els teus comentaris ens fan sentir més i més orgullosos de no ser, ni de lluny, unes aberracions com tu.

Tu segueix així, acabarem donant-te un pr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona ESPAÑA AKA SuperCat :TUS PALABRAS RESUENAN COMO UN ZUMBIDO DE MOSCA EN MIS OIDOS fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
24 de gener de 2017, 13.32 h

QUERIDOS NAZIS


PATETICO EL ESFUERZO DEL POKEMON DE SALVAR SU BUTIFARRENDUM- RESERVAN UNA SALA DEL PARLAMENTO EUROPEO, AL LADO DE UNA PRESENTACION DE QUESOS ITALIANOS Y LO HACEN A LAS 7 DE LA TARDE, CUANDO EN BRUSELAS ESO ES LA HORA DE CENAR. PARA VER SI ASI LLENAN LA SALA, ENVIAN EMAILS A TODOS, REPITO A TODOS LOS EURODIPUTADOS FORZANDO A QUE ESTEBAN GONZALEZ PONS SE VEA OBLIGADO A ACLARAR POR EMAIL A LOS EURODIPUTADOS DEL PP, REPITO, SOLO A LOS EURODIPUTADOS DEL PP QUE NO CAIGAN EN LA"ARGUCI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Synera fletxa Barcelona
24 de gener de 2017, 11.55 h

#1
RESUM DE LA DECLARACIÓ DE LA COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS DE LA PERSONA DEL IL·LTRE COL·LEGI D'ADVOCATS DE BCN SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ (2013)

"... La declaració unilateral d’independència, proclamada pel Parlament de Catalunya, estaria justificada en dret internacional en el cas que el Govern espanyol impedís la celebració de la consulta a la ciutadania sobre la creaci d’un nou Estat, o bé es negués a acceptar el resultat afirmatiu de la mateixa.

La Resolució ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
mario fletxa barna
24 de gener de 2017, 11.01 h

BÉ UN COP CONSTATAT TOT AQUEST ENRENOU, ESPEREM NOTÍCIES DEL NOSTRE GOVERN. S'HA D'ACABAR AMB TANTA IGNOMÍNIA!

REP'UBLICA CATALANA JA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
24 de gener de 2017, 10.55 h




#5

Princeseta Cagarrutaneses: TU parles de PATETISME ??? !! !! . . . TUUUUU?? !! !!


huah huah huah huah . . . tens MENYS VERGONYA QUE INTEL.LIGÈNCIA i MENYS INTEL.LIGÈNCIA QUE UNA FORMIGUETA EXTRAVIADA.



Però, veiam, Cagarruta: Tu, pobreta, a la que ja HE FET ABANDONAR DOS NICKS A BASE DE RIDICULITZAR-RTE, . . . tu, que amb una personalitat feble, temerosa, insegura, balles al so que jo toco i al cim et vas fent una LLAGA D'ESTOMAC grossa com el cul d'un got . . . TU PARLES DE ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona ESPAÑA AKA SuperCat :TUS PALABRAS RESUENAN COMO UN ZUMBIDO DE MOSCA EN MIS OIDOS fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
24 de gener de 2017, 09.57 h

QUERIDOS NAZIS


PATETICO EL ESFUERZO DEL POKEMON DE SALVAR SU BUTIFARRENDUM- RESERVAN UNA SALA DEL PARLAMENTO EUROPEO, AL LADO DE UNA PRESENTACION DE QUESOS ITALIANOS Y LO HACEN A LAS 7 DE LA TARDE, CUANDO EN BRUSELAS ESO ES LA HORA DE CENAR. PARA VER SI ASI LLENAN LA SALA, ENVIAN EMAILS A TODOS, REPITO A TODOS LOS EURODIPUTADOS FORZANDO A QUE ESTEBAN GONZALEZ PONS SE VEA OBLIGADO A ACLARAR POR EMAIL A LOS EURODIPUTADOS DEL PP, REPITO, SOLO A LOS EURODIPUTADOS DEL PP QUE NO CAIGAN EN LA"ARGUC... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Catalana fletxa Barcelona
24 de gener de 2017, 09.34 h

Aquest consistori és, de lluny, el més nociu i perjudicial que ha tingut aquesta ciutat des de fa molt i molt de temps. Però si, comparat amb aquesta alcaldADA, fins i tot en Clos i l'Hereu semblen bons!!!
Es veu a venir que els membres d'aquest ajuntament acabaran sent rebuts a bufetades allà on vagin.
Quina cosa tan NEFASTA!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.