directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 19:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ernest Maragall afirma que les aules d'acollida d'alumnes estrangers compten amb l'entesa dels ajuntaments i la Generalitat

"Disposem d'un model de política d'acollida amb una qualitat"

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha assegurat aquest dijous que el model de les escoles d'acollida 'comptarà amb l'entesa dels ajuntaments i els altres departaments de la Generalitat per oferir el millor servei i donar la millor resposta davant d'aquesta situació exigent'. Maragall ha contestat així al Parlament a una interpel·lació de CiU sobre les polítiques d'escolarització dels alumnes procedents de països estrangers. El conseller ha defensat la 'coordinació i la capacitat de planificació' del departament que dirigeix. Mentre des de CiU han criticat la desorientació de la conselleria de Maragall.
ernest maragall
Comparteix
   

La diputada de CiU Irene Rigau ha ressaltat que hi ha divergències en el si del tripartit sobre aquestes aules específiques d'acollida. 'ERC i ICV si varen oposar a les aules que vol fer i van dir que hi veien segregació', ha declarat. 'La descoordinació que han generat amb aquest tema i la desconfiança és tan alta que han creat desassossec', ha destacat la parlamentaria. Així mateix, ha criticat la falta de coordinació entre la conselleria d'Educació i els ajuntaments, així com entre el departament de Maragall amb la secretaria d'Immigració i la conselleria d'Acció Social i Ciutadania i la de Governació.

'No li hem sentit parlar de perfils ni d'edats en aquestes aules d'acollida', ha afirmat Rigau, qui ha reclamat més concreció al conseller. 'El seu departament passarà a la història per violentar el sistema i ferir brutalment la seva qualitat', ha declarat Rigua, qui ha afegit: 'Aquesta serà una fractura molt llarga'.

Per la seva banda, Ernest Maragall ha afirmat que el departament d'Educació 'ha demostrat encert amb la funció planificadora i previsora dels nous recursos en tots els sentits atenent la situació específica de centenars d'alumnes'. 'Disposem d'un model de política d'acollida, que ve del 2004, amb una qualitat i aplicació efectiva indiscutible i que es presenta com la millor per encaixar aquestes situacions', ha defensat el conseller. 'Actuem d'acord amb el territori i les possibilitats reals del nostre sistema', ha afegit.

Després d'afirmar que no hi ha cap desastre respecte la sisena hora, Maragall ha afirmat, sobre l'atenció als nouvinguts i les polítiques d'acollida, que el Govern d'Entesa 'ha creat una efectiva política integral amb aules d'acollida, plans d'entorn i immersió lingüística'. En aquest context, ha criticat la visió catastrofista presentada per Rigau.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.