directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 15:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

El vicepresident del Partit Liberal Demòcrata Europeu titlla de 'lamentable' que Kosovo no sigui reconegut per l'estat espanyol

Marc Guerrero demana una posició comuna europea en relació a la sobirania de l'antiga província de Sèrbia

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Una posició comuna europea en relació a la independència de Kosovo. Aquesta és la idea que vol promoure Marc Guerrero, vice president del Partit Liberal Demòcrata Europeu (ELDR Party) i membre de la direcció de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a tenor de les divergències que diversos països europeus han tingut a l'hora de reconèixer la independència de Kosovo. Guerrero ha declarat que 'no té cap sentit que dins de la Unió Europea la majoria dels estats reconeguin Kosovo i d’altres, una minoria, no'. El convergent ha titllat també de 'lamentable' la decisió de l'estat espanyol de no reconèixer la sobirania de Kosovo, alhora que ha declarat però que aquesta és una actitud 'irrellevant'.


Comparteix
   


Etiquetes
La manca d'unitat europea en el reconeixement de la independència de Kosovo ha fet sortir a la llum els desajustos en el si de la Unió. Per aquest motiu, el vice president del Partit Liberal Demòcrata Europeu (ELDR Party) i membre de la direcció de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) Marc Guerrero, ha proposat una iniciativa europea per tal d'assolir que el Consell de la Unió Europea tingui una posició comuna respecte a la sobirania de Kosovo.

La iniciativa no es va poder prendre anteriorment donada la negativa d’alguns estats europeus com l’espanyol o el romanès. Guerrero ha explicat que 'no té cap sentit que dins de la Unió Europea la majoria dels estats reconeguin Kosovo i d’altres, una minoria, no'. Els interessos d’alguns estats, ha dit,  no poden passar per sobre del projecte polític europeu i de la seva política exterior. És per aquest motiu que 'el Consell de Ministres ha de posicionar-se solidàriament amb Kosovo'.
 
Decisió lamentable de l'Estat espanyol

El no reconeixement de la independència de l'antiga província de Sèrbia per part de l'estat espanyol és, segons Guerrero, un fet 'lamentable, però irrellevant'. El vice president del Partit Liberal Demòcrata Europeu ha declarat també que aquest fet 'demostra la debilitat espanyola i en cap cas no pot aturar la història d’alliberament d’aquest nou estat'.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
28 de juliol de 2010, 20.12 h

#1 Coincidint amb el què diu Vostè, jo hi afegiria que aquest vailet, amb aquesta manifestació demostra tenir una bona escola "Masiana" (d'en Mas): Avui és sí, demà serà no, i demà passat serà potser. I ja que ho ha dit, penso que uns prebrots ue se'ls trepitja.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
27 de juliol de 2010, 20.00 h

Al menys el Parlament Català (la Nació Catalana) liderat en aquella proposta per Carot Rovira, al seu dia:
Va votar-hi a favor de la Independència i el reconeixement i solidaritat de Kosovo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
27 de juliol de 2010, 18.05 h

Que això ho digui un convergent que, com tots sabem, estan contra la llibertat de Catalunya i que siguem un estat, te pebrots!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.