directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

21 dies a la desesperada

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El dependentisme, en totes les seves formulacions, el d’aquí i el d’allà, té només tres setmanes per aturar el referèndum. 21 dies per evitar l’escac i mat. Si la CUP dona el vistiplau crític als comptes de la Generalitat a final de mes i s’evita així la convocatòria de noves eleccions, les institucions, les entitats i la gent posarà en marxa la maquinària d’un procés que (amb el no dividit entre els qui votaran per demòcrates i els qui no ho faran mai per espanyols) és un autèntic escac i mat independentista. És per això que aquests tres setmanes, en matèria de pressió, insult i manipulació, veurem absolutament de tot, a Catalunya i a Espanya. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes
DETERMINACIÓ. Si no cedim en el nostre convenciment i arribem a l’aprovació de la Llei de Tranistorietat Jurídica a mitjans de juny col·locarem el dependentisme en una situació gairebé impossible de gestionar: esperar la intervenció de Madrid per la força en aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola, tot invocant la “Ley de Seguridad Nacional”, o si, en canvi, es consolida durant aquells quinze dies el control del territori per part de la Generalitat, assistir impotents al fet que una part dels votants del no decideixen finalment participar en el referèndum (el que vol, no ho oblidem, el 85% dels catalans) mentre els seus partits, completament en fora de joc, llancen una campanya desesperada cridant a l’abstenció. Tal combinació, nascuda del control de la situació pel Govern, situaria la participació final per sobre del 50% i la victòria del sí en un marge extraordinàriament ample.

DIÀLEG. El Partit Popular, instrument privilegiat de la Llotja del Bernabeu, mai no acostuma a decebre. I aquesta vegada tampoc ho ha fet. A la primera oportunitat de concretar la campanya de màrqueting internacional altrament dita “Operación Diálogo”, la qüestió s’ha resolt amb el previsible zero a l’esquerra. És el que té el fum. Què és fum. Foment diu no al traspàs de Rodalies i a la retirada de cap dels recursos contra mesures socials al TC. Foment no assumeix l’estafa flagrant dels dos anteriors plans de rodalies i ja ni tan sols s’atreveix a oferir-ne un tercer. Foment menteix descarnadament sobre les inversions fetes en els darrers anys. Foment ni esmenta les obres a l’estació fantasma de la Sagrera. L’única concreció és tornar a diferir un altre any l’entrada en servei del tram de doble via entre Castelló i Tarragona, feta a més (quan sigui) en ample de via espanyol i no europeu. De traca.

ELECCIONS. Dimarts, en una entrevista radiofònica a la SER, el líder “in pectore” dels Comuns a nivell nacional, llançava la seva exigència d’unes noves eleccions autonòmiques de manera immediata. Encara que la polèmica (que devia ser notable també de portes endins, després del nul debat intern davant d’un cop de timó decidit tot sol) el va obligar a rebaixar les seves paraules el dia següent, el cert és que la credibilitat del seu suport al referèndum ha quedat greument tocada: contradir el 61% (segons el darrer baròmetre del GESOP publicat per “El Periódico”) dels electors dels Comuns, partidaris de dur endavant el referèndum encara que no hi hagi pacte amb el govern espanyol, suposa un greu error de conseqüències predictibles. La davallada en les expectatives electorals, que ja afecta fins i tot Ada Colau a Barcelona, comença a provocar errades molt greus.

EQUIDISTÀNCIA. Després d’unes quantes anades i vingudes contradictòries, Pepe Álvarez, líder de la UGT espanyola, ha situat el sindicat en un doble punt equidistant. D’una banda, avala l’exercici del dret a decidit tant per a tornar a votar un Estatut (el dia de la marmota que ens ofereix el PSC, tot retornant-nos a 2006) com per un referèndum real d’autodeterminació. De l’altra, afirma que si s’hi arriba a produir, la UGT es mantindrà equidistant entre el sí i el no. Certament, es tracta d’un posicionament valent. Fins i tot més enllà de l’oficial a Podemos, on Íñigo Errejón i Pablo Iglesias han apostat obertament per defensar el no. Entretant, Camil Ros i Matías Carnero, dupla responsable del sindicat a Catalunya, el mantenen dins el Pacte Nacional pel Referèndum. Confiem que, com sempre ho han estat, els dos grans sindicats catalans dels darreres quaranta anys seran fidels a la defensa de la democràcia.

EXPULSAR. El polèmic Miguel García, portaveu de la formació nacionalista espanyola Ciudadanos a la segona ciutat del nostre país, l’Hospitalet de Llobregat, ha convidat Diego Arcos, membre de l’Assemblea i de diferents entitats relacionades amb l’emigració, a marxar de Catalunya. El seu delicte: haver nascut a l’Argentina i defensar la independència de Catalunya. És un capteniment freqüent a Ciudadanos: qualsevol que hagi debatut amb els seus dirigents haurà escoltat (com un servidor de la diputada del “perreo”) un “si no t’agrada la Catalunya  espanyola, fot el camp”. El posicionament xenòfob de García resulta especialment punyent en una ciutat que és el producte de l’arribada de centenars de milers de nous catalans. L’Ajuntament, a més de recomanar la destitució del conegut rector que acull homenatges al feixisme, també hauria de pronunciar-se públicament contra els qui llancen amenaces d’expulsió del país per diferències ideològiques.

FERIDA. Sempre incisiu, el diputat republicà Joan Tardà ha estat clar sobre les conseqüències de la hipòtesi (dia sí, dia no, ben plausible) que els Comuns abandonin finalment l’aposta pel referèndum. Si els QWERTY baixen del tren, avisa, la divisió de l’esquerra catalana farà inviable cap acord de govern de la misèria autonomista durant dècades. El posicionament cada dia més autosuficient dels Comuns en relació a la resta de les forces d’esquerra del país resulta ben difícil de pair. Xavier Domènech practica a tort i a dret, a cada entrevista, l’insult permanent a ERC i la CUP, situant-les com una mena de mesells útils d’una suposada hegemonia convergent. Una hegemonia convergent consistent a presentar uns pressupostos amb més percentatge de despesa social que els del Tripartit (amb els seus col·legues d’ICV-EUiA) i a preparar el naixement de la República Catalana, de la qual CiU no n’havia estat mai partidària.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.


Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.

 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Synera fletxa Barcelona
7 de gener de 2017, 16.47 h

#1
RESUM DE LA DECLARACIÓ DE LA COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS DE LA PERSONA DEL IL·LTRE COL·LEGI D'ADVOCATS DE BCN SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ (2013)

"... La declaració unilateral d’independència, proclamada pel Parlament de Catalunya, estaria justificada en dret internacional en el cas que el Govern espanyol impedís la celebració de la consulta a la ciutadania sobre la creació d’un nou Estat, o bé es negués a acceptar el resultat afirmatiu de la mateixa.

La Resolució... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
mario fletxa barna
7 de gener de 2017, 11.12 h

Bé, llegint tot el que ens aporta aquest diari, que em sembla molt bé, Ja ho tenim tot dat i beneit, no cal anar més al darrera dels españolistes d podem, ja s'han manifestat clarament.
TOTS els independentistes ja estem A PUNT, al Parlament ja hi ha la majoria suficient, qui s'hi vulgui apuntar endavant sinó ENDAVANT les ATXES i BEN ESMOLADES!
PER CATALUNYA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
pep fletxa vic
7 de gener de 2017, 10.10 h

Les CUP podrien tenir totes les raons de l'univers per no acceptar els pressupostos però els demano pel que més vulguin que es tapin el nas i els aprovin. Quan hi hagi les primeres eleccions de la República Catalana podran lluitar contra les injustícies, que també n'hi haurà, i aleshores tindran el suport de molts de nosaltres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
L'estat espanyol és un DESASTRE fletxa és un niu de MENTIDES, FALSEDATS I CORRUPCIÓ
7 de gener de 2017, 09.18 h





L'ESTAT ESPANYOL ÉS REPUGNANT, ÉS UN NIU DE CORRUPCIÓ I DE MENTIDES.


L'ESTAT ESPANYOL ENS FA FÀSTIC, ES BASA EN FALSEDATS I MANIPULACIONS.


L'ESTAT ESPANYOL SEGUEIX ESSENT FRANQUISTA, TANT PELS PARTITS DE LA DRETA COM PELS QUE DIUEN SER D'ESQUERRES (I NO HO SÓN)


QUAN NOSALTRES HAGUEM ENVIAT A FER PUNYETES AQUESTA MALA GENT , ES CONVERTIRAN EN UN DELS ESTATS MÉS POBRES D'EUROPA.



jhgguguggfv g g ug of ifu fg uig uigl ig ig huu iyt iyty


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
7 de gener de 2017, 08.14 h

#1
RESUM DE LA DECLARACIÓ DE LA COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS DE LA PERSONA DEL IL·LTRE COL·LEGI D'ADVOCATS DE BCN SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ (2013)

"... La declaració unilateral d’independència, proclamada pel Parlament de Catalunya, estaria justificada en dret internacional en el cas que el Govern espanyol impedís la celebració de la consulta a la ciutadania sobre la creació d’un nou Estat, o bé es negués a acceptar el resultat afirmatiu de la mateixa.

La Resolució... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
7 de gener de 2017, 08.09 h

El Manuel Gracía del que parleu deu ser el tipic coló espanyata, un colaborador dels conqueridors sobrer al pais conquerit i que es el primer que hauria de fotra al cap marxant a la seva nació d'origen


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
7 de gener de 2017, 08.05 h


PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010

- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una soci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.