directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 14:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU atura la Llei de Polítiques de Joventut portant-la al Consell de Garanties

D'aquesta manera podrien impedir que s'aprovi aquesta legislatura

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El grup de CiU al Parlament ha demanat que el Consell de Garanties Estatutàries emeti dictàmens sobre la Llei de polítiques de joventut i la Llei de l'autoritat de Protecció de Dades de Catalunya. Es tracta de dues lleis que havien de ser debatudes i votades de forma definitiva en el Ple de la cambra catalana d'aquesta setmana, però finalment han hagut de saltar de l'ordre del dia per la petició de la federació nacionalista. Això fa que les lleis no puguin ser aprovades abans de l'aturada per l'estiu, ja que el d'aquesta setmana és l'últim Ple abans de vacances. A més, les lleis només es podrien aprovar aquesta legislatura si hi hagués plens a partir de setembre, un fet que dependrà de quina sigui la data electoral, de manera que la maniobra de CiU podria comportar que les dues lleis no s'acabin aprovant aquesta legislatura.
artur mas oriol pujol
Comparteix
   


Etiquetes
La federació nacionalista ha decidit portar al Consell de Garanties Estatutàries la Llei de polítiques de joventut perquè consideren que l'actual redactat pot anar en contra d'algunes competències ja assumides pel món municipal. Per això, segons fonts de CiU, el grup vol que el Consell de Garanties determini exactament quin és el marc competencial.

Pel que fa a l'Autoritat de Protecció de Dades, CiU creu que la llei entra en contradicció en el procés de nomenament i de cessament del director d'aquest organisme. Segons CiU, per al nomenament es preveu una votació de tres cinquenes parts al Parlament i, en cas de no superar-la, una segona per majoria simple. CiU remarca que aquesta última opció no es dóna en cas d'un cessament, que només es podria fer per majoria de tres cinquenes parts. La federació considera que això no compleix amb el 'requisit d'igualtat' per accedir i ser rellevat d'un càrrec que estableixen l'Estatut i la Constitució.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Maria fletxa Bellver
28 de juliol de 2010, 12.16 h

Un altre pas enrere


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jo mateix fletxa PUTA CIU I PUTA ESPANYA
28 de juliol de 2010, 10.50 h

QUIN FÀSTIC DE PARTIT PROSTITUTA. A VEURE QUAN DEIXAREU D´AMAGAR EL CAP SOTA L´ALA I OBRIU ELS ULLS I US ADONEU DEL GRAN FRAU QUE REPRESENTA CIU A CATALUNYA I QUE TÉ PER MISSIÓ DESVIAR EL VOT CATALÀ CAP EL BLOC CONSTITUCIONALISTA. JA ÉS BEN CERT QUE SI CIU NO EXISTÍS ELS FEIXISTES ESPANYOLS SE L´HAURIEN D´INVENTAR. APA TROLLS COVERGENTS I UNIONISTES JA PODEU COMENÇAR A TERGIVERSAR A MENTIR I A INSULTAR QUE D´ARGUMENTS RAONABLES NO EN TENIU NI UN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
República Catalana fletxa Països Catalans
28 de juliol de 2010, 08.58 h

Era la única competència exclusiva que no s'havia començat a desplegar des del retorn de la democràcia. després ells diran que treuran el país de la ruïna del tripartit. per pur electoralisme impugnen un procés consensuat entre totes les organitzacions juvenils...


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.