directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 13:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Eixamplar el camp, guanyar el partit

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

La conferència política de la CUP, amb els discursos potents dels seus principals portaveus, en particular, el del seu consell polític, Quim Arrufat, ha servit aquesta setmana per posar en safata el cop definitiu. Pressupostos, rescat social, Referèndum i procés constituent són les quatre potes sobre les quals toca edificar el darrer gran acord de l’independentisme, el que ens obrirà la porta de la ruptura. I tot i els esforços de pessimisme que el dependentisme hi aboca per a desanimar-nos, aquest eixamplar el camp, aquesta mirada àmplia fa bona espina. És temps de generositat de part de tothom. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.
 

Comparteix
   


Etiquetes
MESURES. Ximple com és, Xavier García Albiol traspua sense subterfugis, gairebé sempre, el pitjor de l’espanyolisme a casa nostra. Desmenjat com ell sol, tan alt com mancat de cervell, el “sin que se note el cuidado” no va precisament amb ell. És transparent com ningú. Aquesta setmana ens ha avançat quins són els plans per al dia després d’aixafar la rebel·lió catalana: tornar a les depuracions del 1939. “Soft”, però 1939. Sense contemplacions, ha acusat desenes de milers de professionals de l’ensenyament catalans (amb l’espontània Inés Arrimadas, reblant el clau al dia següent) d’adoctrinar, tal qual, “adoctrinar” els seus alumnes. Resulta difícil menysprear d’una manera més olímpica la feina de tanta i tanta gent, pensant que actua i es mou en els paràmetres nacionalitzadors (recordem el gran ministre Wert, de vacances pagades a París) que l’espanyolisme pancastellanista enarbora i aplica sense contemplacions en aquest país des del 1714.

MÈTODE. Aquesta setmana hem conegut a través del testimoni de l’exdirector de la famosa agència de detectius Método3 el paper de dos investigadors al servei del govern espanyol, tot fent-se passar per membres de la UDEF per a investigar polítics catalans i comandaments del cos de mossos d’esquadra. Caldria instal·lar a la Plaça Catalunya de Barcelona un comptador actualitzat dels milions que l’Estat espanyol porta gastats en la lluita contra la llibertat dels catalans només en els darrers cinc anys. Us imagineu quines serien les dades d’atur si Espanya fos una democràcia normal? I és que, compte, a la vista de semblant desplegament, potser anem equivocats. Potser l’Operació Catalunya no és, com veiem cada dia, una vomitiva conspiració d’estat capaç de passar per sobre de qualsevol principi democràtic per ofegar l’independentisme, sinó una eina de l’Estat espanyol per fer créixer l’ocupació en un país consumit per l’atur.

NO. Hi ha molts nervis en el bàndol dels negacionistes. El moment s’apropa i la derrota és inexorable. Tot ho fien a la intervenció de l’Estat espanyol. Fins i tot hi ha qui, com l’Astrid Barrio, és capaç de presentar el referèndum com a una opció violenta. Com si votar fos un exercici anti-democràtic. El cert és que el no, per la seva pròpia composició interna, té perdut a l’avançada el referèndum. De Ciudadanos als QWERTY, les dues pulsions que conté són contradictòries (més incompatible que la divisió ideològica interna de l’independentisme). El no mai acudirà en bloc a un referèndum, perquè mai hi haurà un referèndum acordat amb el Regne d’Espanya. Entre els qui són sobretot demòcrates i els qui són per damunt de tot espanyols hi ha un abisme: uns aniran a votar en tots els casos; els altres, faran boicot sempre. Per a l’independentisme, el Referèndum és victòria segura. I d’aquí els nervis.

OFICINA. Hores abans de reunir-se amb el vicepresident Junqueras (a qui, per cert, després de mesos de fer una mica de reserva, darrerament es veu més en forma, just en el moment precís del partit), la seva homòloga espanyola (mentalitat d’estat!) Soraya Sáenz de Santamaría assistia a Reus a la inauguració d’una nova oficina de la Seguretat Social. Segons sembla, l’edifici feia tres anys que estava construït, però no havia entrat en funcionament arran de certes deficiències constructives que, com de costum, han generat el corresponent sobre-cost. La voluntat de ser-hi present a la colònia ha provocat, probablement, que es tracti de la primera oficina de la Seguretat Social de la història estrenada en presència d’una vicepresidenta i una ministra (Fátima Báñez també hi era), amb una bona ració de canapès. I és que la manca d’inversió de l’Estat a Catalunya és tan flagrant que cal fer el ridícul per poder inaugurar alguna cosa.

RÈGIM. El lloctinent Enric Millo entrena a la banda per al moment en què, si l’Estat espanyol aconsegueix controlar la situació sobre el terreny, hagi de prendre possessió de les institucions catalanes. Entretant, es dedica a fer d’actor en una comèdia dolenta: la del diàleg. Viu de cara al públic i de vegades se li’n va la mà. Aquesta setmana, acostumat a l’estil PP de tracte amb els mitjans, s’ha queixat a les xarxes socials per la manera en la qual la televisió pública catalana va oferir el tall d’una de les seves intervencions públiques. Tan defensors que són de la presència de l’espanyol a TV3, ves per on, l’home volia que el sentíssim en català. Les coses del diàleg. Tan descarada va ser la ficada de pota que Millo va haver de retirar el retret quan la mateixa Agnès Marquès li va fer notar que s’havien limitat a mostrar el fragment triat per les agències.

TEMPS. La setmana clou amb estampes curioses en el món opinatiu proper als Comuns. El missatge clau, de Gemma Galdón a Guillem Martínez, és que el procés és una gran excusa per mantenir l’hegemonia convergent i qui dia passa any empeny. Fa tres anys que repeteixen la mateixa cantarella (a cor amb la part més tribunera de l’independentisme): aquí no passarà res perquè els convergents es faran enrere. Però s’esdevé que el termini final dels divuit mesos s’apropa. I que poc a poc es van desvetllant els acords per al moment decisiu de l’estiu, amb les lleis de desconnexió i el Referèndum. I ara, exactament les mateixes persones que es queixen que no ha passat res, ara que haurien d’estar joiosos perquè s’apropa el moment en el qual passaran coses (vaja si en passaran), ara, demanen temps. Que no ens precipitem. Que no siguem presoners del calendari. Que cal eixamplar la base. Quins nassos.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
16 de gener de 2017, 18.01 h



#15 #17 #18


Pobret Cagarrutaneses, entenc que, desesperat per les MIL vegades que t'he humiliat, t'he pres el pèl i t'he MARTIRITZAT sense pietat, ara tu et pensis que usurpant el meu nom adquiriras una part de la meva "potència de foc", igual que els indígenes africans es pensaven que menjant un goril.la adquiririen la seva força . . .


No, reineta, desenganya't, tu has nascut per a ser una pobre canija mental, una VÍCTIMA NATA dels DEPREDADORS INTEL.LECTUALS com jo, que sempre este... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Homo Borregus fletxa Somewhere over the Rainbow
15 de gener de 2017, 17.38 h

#18 idiota


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona ESPAÑA AKA SuperCato de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
15 de gener de 2017, 17.05 h


a LOS QUE ME CRITICAN PORQUE DIGO QUE EL cni NO ESPIA A LOS INDEPENDENTISTAS, LES DIRE QUE , no sé, les diré que se vayan al carajo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona ESPAÑA AKA SuperCato de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
15 de gener de 2017, 17.02 h


#16 Lo cierto es que sí, tengo mucho de zorra. Como la zorra soy rastrera y me gustan los zorros. PERO NO ME LLAMES ARAGONESES, QUE ME DESCUBRES !

aNDA , DEJÉMOSLO QUE PADRE SE IMPACIENTA, VOY A TENER QUE HACERLE UNA MAMADA PARA ESPERAR HASTA QUE LLEGUE MAMÁ DE LA CARRETERA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16

Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona ESPAÑA AKA SuperCat fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
15 de gener de 2017, 15.36 h

JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA

TIPICA REACCION NAZISTA. ECHAR LA CULPA A MADRIT DE SU INCOMPETENCIA.

PERO, QUERIDO JUAN RUIZ SOLANES,, DE VERDAD, POR UN SOLO MOMENTO, TE HAS CREIDO QUE EL CNI PUEDA SABER QUE EXISTES Y AUN ASI DEDICARTE UN SEGUNDO DE SU TIEMPO

HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAHU

QUERIDO COMISARIO POLITICO DEL PANFLETO.

LE RUEGO NO BORRE NUNCA EL COMENTARIO # 2 DEL NAZI QUE DICE SER DE FIGUERAS PARA QUE NOS PODAMOS REIR... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
15 de gener de 2017, 13.52 h

LES CONSTITUCIONS CATALANES

Catalunya va disposar des del 1365 fins al 1714 d'un sistema de govern democràtic impensable en l'Europa del segle XIV, precursor de les democràcies actuals
En les Corts de Barcelona-Lleida-Tortosa i l'any 1365 es va completar la consolidació de la primera institució executiva de Catalunya i una de les primeres d'Europa pel seu caràcter democràtic: les anomenades Corts, aquestes van emetre deute públic que seria administrat per la Diputació del General o Gen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
15 de gener de 2017, 12.06 h




#1 #2


No et desesperis, no et deprimeixis ni ploris Cagarritoneses, . . .


. . . pensa que encara que jo em burli cruelment de tu, en el fons t'ADMIRO per la teva gran INVWENTIVA, no sols a l'hora d'inventar-te ridículs comentaris que fan riure tot el personal lector, no . . .


. . . jo t'admiro per les teves GRANS APORTACIONS A LA TECNOLOGIA PUNTA ESPANYOLA .



. . . grans aportacions que, en rendit homenatge al teu GENI, recordaré ara mateix:




El TRICORNI de camuflatge, que e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Synera fletxa Barcelona
15 de gener de 2017, 11.56 h

La seu del govern més antga d'Europa és el Palau de la Generalitat. Una veritable obra d'art. Incomparable arreu del Vell continent.

Moncloas? Bah! Estats de nou cuny.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
15 de gener de 2017, 11.54 h

El secretari general del Diplocat, Albert Royo, ha vaticinat que la comunitat internacional reconeixerà els resultats d'un referèndum unilateral d'independència a Catalunya si és "just i transparent". "Si el referèndum ha estat un referèndum just i transparent, acceptarà el resultat. Un referèndum just i transparent significa que tothom qui vulgui participar pugui fer-ho", ha remarcat en una entrevista d'Europa Press.

Segons Royo, en la comunitat internacional es dóna per fet que a Ca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.