directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 03:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Polèmica manifestació de policies “espanyols” a Barcelona

La CUP exigeix a Interior que estigui "amatent" a les actituds "amenaçadores" d'alguns sindicats policials

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- La CUP ha exigit aquest divendres al departament d'Interior que estigui "amatent" a les actituds "amenaçadores" de determinats sindicats policials, que "assenyalen" i "assetgen" càrrecs electes. "Aquestes coses sabem com comencen però no com poden acabar. Si passa alguna cosa, responsabilitzarem la conselleria d'Interior", ha avisat la diputada Anna Gabriel. L'esquerra independentista ha acusat "la cúpula sindical d'un determinat sector" del cos dels Mossos d'Esquadra d'"atiar el discurs de l'odi" i de tenir un model policial "inquisitorial". A més, reclama a la Fiscalia de delictes d'odi i discriminació que analitzi la manifestació convocada per diversos cossos policials el dia 17 a Barcelona per la possible presència de persones d'extrema-dreta.

Comparteix
   


Etiquetes
Error d’alguns sindicats policials convocant una manifestació amb policies espanyols

La Plataforma Professional de Cossos i Forces de Seguretat i Vigilància Duanera està formada pels sindicats USPAC, SPC i CAT dels Mossos, SAPOL de la Guàrdia Urbana de Barcelona i altres policies locals, SIPEPOL de la policia espanyola, EUSPEL de l'Ertzaintza i el SIAT de Vigilància Duanera han convocat una manifestació pels carrers de Barcelona dimarts que ve a la tarda per reclamar una millora dels seus drets i condicions laborals.

Espanyolització dels mossos i la policia local catalana

És el primer cop a Catalunya que es manifestaran conjuntament organitzacions de diversos cossos policials de tot l'Estat. Els sindicats demanen "respecte" a la seva feina, "despolitització" de la policia i que els agents no s'usin com a "arma llancívola" o "es pretengui un rèdit electoral". També volen "suport i defensa real sense titubejos" per part de les administracions.
 
Model policial "barroer" i "sinistre"
 
Segons la diputada cupaire Anna Gabriel, aquests sindicats no reclamen millores policials sinó "actuar políticament" contra l'espai de l'esquerra independentista a Catalunya i contra Podem i el seu entorn en l'àmbit estatal. "Reclamen permanentment impunitat i privilegis. No volen ser qüestionats ni pel poder legislatiu ni per l'executiu i ara tampoc pels tribunals. Pretenen assetjar càrrecs electes i fan escarni de les víctimes", ha argumentat.
En la seva opinió, aquests sectors dels cossos policials representen un model policial "barroer" i "d'altres temps" i beu de les pitjors cultures policials nord-americanes. Tot plegat resulta "sinistre i perillós", ha alertat.

La CUP veu amb preocupació una manifestació de policies contra un partit democràtic

Davant la convocatòria d'una manifestació a Barcelona, Gabriel ha exigit al departament d'Interior i al conseller Jordi Jané que estiguin "molt amatents" a les actituds d'aquests sectors policials, ja que –segons ha dit- a través d'entrevistes als mitjans de comunicació i manifestos públics han deixat "amenaces velades en l'aire". "Si passa alguna cosa, responsabilitzarem la conselleria", ha etzibat.
 
En aquesta línia, ha anunciat que demanaran una reunió amb la Fiscalia de delictes d'odi i discriminació de Catalunya perquè estigui alerta davant la concentració anunciada pels sindicats. "Pot haver-hi persones d'extrema-dreta amb antecedents de delinqüència. Cal que s'analitzi, és probable que la Fiscalia hagi d'actuar", ha asseverat.
 
Així mateix, la CUP ha instat el Síndic de Greuges a estudiar un possible incompliment de la Llei de Policia dels Mossos d'Esquadra per part d'alguns agents concentrats a les portes de la Ciutat de la Justícia l'1 de desembre abans del judici al regidor de l'Ajuntament de Barcelona Josep Garganté. Segons Gabriel, alguns mossos (així com agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona) van participar de les concentracions mentre estaven "en exercici de funcions" i per tant no van mantenir el principi de "neutralitat" que se'ls exigeix.
 
La portaveu parlamentària anticapitalista també ha criticat el paper de la resta de forces polítiques: "que estrany que tinguin tanta sensibilitat davant de determinades expressions dels Mossos d'Esquadra i ara estiguin en silenci". Gabriel ha assegurat que la resta d'actors polítics defensen els cossos policials "en nom de la democracia" i, en canvi, "sembla que no els inquieta la politització" que se'n fa.
 
"No ens faran callar"
 
Per la seva part, la regidora de la CUP-Capgirem Barcelona María José Lecha ha avisat que alguns sindicats policials "no els faran callar". "No ho van fer durant el Franquisme, davant les tortures dels JJOO '92, ni el moviment anti-Bolonya. Si no ens han fet callar fins ara, no ens callaran quatre matons que actuen quan estan de servei o quan es treuen l'uniforme. No farem cap pas enrere contra els abusos i la impunitat", ha garantit.
 
A més, ha lamentat que la tasca d'"acompanyament" que té encomanada la Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) quedi "invisibilitzada" per un "sector reduït però molt violent que porta a terme abusos de poder", ha dit fent referència al cas de manters "agredits", el "muntatge" del 4-F o l’assetjament" contra treballadores sexuals. "La Guàrdia Urbana ha perdut credibilitat però no els l'hem restat nosaltres, això és el que volen fer creure als veïns", ha afirmat Lecha.
 
Per revertir aquesta situació, la regidora ha demanat que s'"aïlli políticament, social i corporativa" aquests grups policials. En aquesta línia, ha reclamat a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i al comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, que "deixin de donar suport indiscriminat públic a qualsevol actuació de la Guàrdia Urbana". "No qüestionen determinades actuacions. Aquest silenci a l'hora de condemnar i la lloança perpètua és molt preocupant", ha afegit.
 
Judici "rídicul" a Lecha i Rovira
 
Les regidors María José Lecha i Maria Rovira (CUP-Capgirem Barcelona) hauran d'anar a judici el 31 de gener per un presumpte delicte menor de lesions. Dos delegats de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) les van denunciar per, presumptament, haver-los insultat, amenaçat i agredit durant la concentració prèvia al judici contra Josep Garganté. El sindicat ha demanat al jutge que elevi el delicte i ho consideri atemptat a l'autoritat.
 
Rovira ha assegurat que la denúncia és "ridícula" i respon a "la ràbia i la frustració" perquè Garganté va quedar absolt. Ha assegurat que els incidents a les portes de la Ciutat de la Justícia l'1 de desembre van començar quan diverses persones van intentar "rebentar" la roda de premsa anunciada per la CUP i que, davant les actituds "agressives", es va formar "un cordó" de seguretat.
 
A més, ha reiterat que els fets contra Garganté són "molt greus i no poden quedar impunes". Així, ha tornat a exigir que es depurin responsabilitats polítiques per haver "manipulat" la realitat.  



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
15 de gener de 2017, 10.21 h




#19



Cagarritanesas que, cagat de por, et penses que usurpant el meu nom (mal escrit) em perjudicaràs:






La que de debò guanyaria el concurs de posar condons si la paràlisi SIFILÍTICA que pateix li permetés desplaçar-se, seria LA TEVA MARE !! !! !! !!






Trenta anys de practicar la prostitució, com ha fet la teva mare mare,forçosament li haurien de donar la victòria, no et sembla, reineta?







Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21

Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Synera fletxa Barcelona
15 de gener de 2017, 07.20 h

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010

- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una socie... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona ESPAÑA AKA SuperCat fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
15 de gener de 2017, 05.46 h

#18 NO SOLO EN CORRUPTOS ESTA POR DELANTE LA REGION CATALANA
Catalunya, també per davant d´Espanya en posar preservatius .
Una catalana guanya un concurs amb un rècord: 11 condons col•locats en 1 minut

Una catalana (ignoro si separatista o no), llamada Esther Barrabeig es la campeona en la colocación de condones. Eso solo se consigue con mucha practica. He oio decir que el Centro del Alto Rendimiento de este especialidad deportiva esta en La Junquera (Gerona.

http://www.directe.cat/no... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
14 de gener de 2017, 22.21 h




#13 #14

CAGARRITO, no cal que ens recordis que tan de posar-te el pesat TRICORNI del teu pare, el teu cervell ha degenerat i s'ha convertit en quelcom de semblant a una TIFA DE VACA.


. . . i no crec que sigui usurpant el meu nom que puguis arribar a recuperar la teva mediocre "normalitat" . . .



HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH !! !! !! !!




Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
AliBay fletxa Cornellà de Llobregat
14 de gener de 2017, 21.31 h

Són un col·lectiu laboral que es manifesten pels seus drets. No sé què coi els acusa la CUP de ser fatxes o d'amenaçar-los. Que sí, que hi ha molts policies fatxes entre la PN, entre la GC, els Mossos i, especialment, la PM de Barcelona. Però la plataforma aquesta, de moment, ni ha dit res ni, que jo sàpiga, ha amenaçat ningú.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Josep Pagès i Canaleta CASES FREDES PER LA POBRESA fletxa DIR QUES FARA EL REFERENDUM SI ES MENTIR .. ES ENGANYAR A TOT CATALUNYA ALS CATALANS
14 de gener de 2017, 16.20 h

QUINA POR TE LA CUP DE LA POLICIA ..... ¿ QUE HEU FET ALGU MAL FET , ALGU IL-LEGAL ..PER TENIR-LI TANTA POR A LA POLICIA ? Totes les Policias hasta LA POLICIA LOCAL y MOSSOS DE ESCUADRA Estan AL SERVEI DE ESPAÑA .. Aixo lo saben todos ..PERO Si no has FET Res Dolent no has de tenir POR DE CAP POLICIA NI JUTGE .. Si ja saben LAS Policias Son fantasticas en FER INFORMES FALSOS PER PERJUDICAR ALGU... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Pilar Sanjuan fletxa Torrelles
14 de gener de 2017, 14.43 h

#14. No serà que el Sabadell, davant la independència catalana té por de que Espa-ÑÑÑ-a li foti má a la caixa amb qualsevol excusa? Com que espa-ÑÑÑ-a estarà en bola picada, no seria estrany que busqués qualsevol subterfugi per a finançar-se, i el SABADELL TOTHOM SAP QUE TÉ UNA BONA MORTERADA !
ELS PARÀSITS ESPA-ÑÑÑ-OLS BÉ VOLDRAN SEGUIR AMB EL MATEIX NIVELL DE VIDA QUE HAN PORTAT FINS ARA !


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona ESPAÑA AKA SuperCat fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
14 de gener de 2017, 13.04 h

El Sabadell, blindado para seguir en la UE si hay independencia de Catalunya
La entidad puede trasladar su sede social sin la necesidad de recibir la aprobación de la junta de accionistas
http://www.lavanguardia.com/economia/20170113/413327088356/sabadell-independencia-catalunya-union-europea-sede.html


Oliu no descarta el traslado de la sede de Banc Sabadell si la independencia supone un riesgo
http://www.elperiodico.com/es/noticias/economia/oliu-traslado-sede-banc-sabadell-independencia-sup... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Santulària - Synera - Roger - Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona ESPAÑA fletxa VIVA EL REY FELIPE VI, rey de TODOS los españoles (dentro de TODOS los españoles estamos logicamente TODOS los catalanes)
14 de gener de 2017, 12.01 h



Vamos a poner las cartas sobre la mesa. Si bien es cierto que me gusta cantar aquello del Lolailolailo, mucho más me gusta cantar el himno de la Guardia Civil y el Cara al sol. El himno de la infanteria y el de la legión también me gustan bastante.

Si por eso me vais a llamar fascista es que sois unos NAZIS.


Y aunque las monteras de torero me gustan mucho, AUN ME GUSTAN AS LOS TRICORNIOS, LEÑE !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.