directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 14:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras: Com ho impediran els que no volen que fem el referèndum?

En resposta a Oliu (Banc Sabadell) "No s'ha de preocupar en absolut, la intenció és garantir la presència dintre de la UE"

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- "No s'ha de preocupar en absolut, i ell ho sap, n'és perfectament conscient". Així ha reaccionat el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, en preguntar-li per les declaracions del president de Banc Sabadell, Josep Oliu, que va avisar que podrien canviar de seu "en cas que hi hagués algun risc" que els pogués posar "en necessitat de situar-se sota l'aixopluc de la Unió Europea". En declaracions a La Sexta, Junqueras ha remarcat que la intenció del Govern és "garantir la presència dintre de la UE", i ha afegit que "la millor de les presències possibles és des de l'àmbit d'un estat, perquè les relacions seran directes". "No hi ha ningú més europeista que nosaltres", ha afegit. D'altra banda, sobre la decisió de l'exlehendakari Patxi López d'optar a la secretaria general del PSOE, ha dit que li és igual que lideri el Partit Socialista ell o Susana Díaz, perquè mai s'arriba a cap acord ni amb el PP ni amb el PSOE.

Comparteix
   


Etiquetes
El vicepresident diu que li és igual que lideri el PSOE Patxi López o Susana Díaz perquè mai s'arriba a acords amb els socialistes
 
Junqueras ha argumentat que l'experiència li ha ensenyat que "mai s'arriba a acords amb el PP o amb el PSOE", ja que els populars "d'entrada diuen que no i després és no" i els socialistes "diuen que potser sí però segueix sent no igualment". Ha subratllat que fins i tot membres del PSC ho han intentat i alguns han optat per deixar el partit "per continuar sent socialistes". És en aquest sentit que ha dit que li és indiferent si el PSOE l'acaba liderant algú com Patxi López o algú altre com la presidenta andalusa, Susana Díaz.

Junqueras: “Tindrem una bona relació amb el regne d’Espanya”

Sobre la conferència de presidents d'aquesta setmana, Junqueras ha defensat l'absència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, perquè Catalunya, ha dit, vol tenir una relació de bilateralitat per poder abordar el referèndum. En aquest sentit, s'ha queixat que el Govern ha reclamat incloure aquesta qüestió en l'ordre del dia de les relacions amb l'executiu espanyol i la resposta sempre ha estat negativa.

Junqueras: “les decisions sobre Catalunya les han de prendre els catalans

En demanar-li per la possibilitat de celebrar un referèndum a tota Espanya, ha remarcat que en països com Islàndia o Noruega, només van decidir els islandesos i els noruecs, i ha indicat que tot i que li sembla bé que tothom pugui opinar, les decisions sobre Catalunya les han de prendre els catalans. "Imagini's que ara jo hagi de convèncer el PP perquè es voti a tot arreu. Aquesta feina li deixo a un altre", ha ironitzat.

Referèndum, referèndum i referèndum

Pel que fa a la negociació amb la CUP sobre els pressupostos, Junqueras no ha volgut donar detalls però sí que s'ha mostrat convençut que hi haurà un acord, perquè "és molt més important aprovar els pressupostos i fer un referèndum que una discussió concreta sobre una mica més o menys de fiscalitat". El republicà ha reivindicat que aquests comptes són "molt expansius en polítiques socials" i no es poden comparar amb cap altre pressupost d'una altra administració pública. "Les nostres prioritats són les escoles i els hospitals i ho demostrem amb les nostres decisions", ha reblat.
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
16 de gener de 2017, 19.40 h

-"no s'ha de preocupar en absolut": és ininteŀligible. Podem deduir que potser seria "no s'ha de preocupar gens" o "no s'ha de preocupar pas", que volen dir coses diferents.
-la presència a dins de la UE. No "dintre".
-quan li han preguntat. No "en preguntar-li"
-si hi hagués cap risc. No "en cas que hi hagués algun risc"
-mai NO s'arriba a cap acord


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Pilar Sanjuan fletxa Torrelles
16 de gener de 2017, 18.01 h

#18. Qui ha de parar compte és Aspa-ÑÑÑ-a, doncs un partit de dretes alemany té previst elaborar una proposta per a deixar a Aspa-ÑÑÑ-a fora de l´euro, per incumplidor i irresponsable. Així que compte amb el que dieu, fatxes, que no sigui que algun proper dia us trobeu en bola picada i sense capacitat de demanar res més.
Però mentre no passa podeu seguir burdant com si res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
16 de gener de 2017, 17.58 h



#17


Pobret Cagarrutaneses, entenc que, desesperat per les MIL vegades que t'he humiliat, t'he pres el pèl i t'he MARTIRITZAT sense pietat, ara tu et pensis que usurpant el meu nom adquiriras una part de la meva "potència de foc", igual que els indígenes africans es pensaven que menjant un goril.la adquiririen la seva força . . .


No, reineta, desenganya't, tu has nascut per a ser una pobre canija mental, una VÍCTIMA NATA dels DEPREDADORS INTEL.LECTUALS com jo, que sempre estem a la r... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Fd'A fletxa Calders
16 de gener de 2017, 14.53 h

·#18 No siguis tanoca noi. El negoci està en la independència també. En poder prendre les decisions des de Catalunya. I que no es robin més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
LLUIS fletxa bcn
16 de gener de 2017, 14.44 h

Se trata del cuarto banco de España.
Tardà acusa al Banco Sabadell de 'miseria moral' por advertir contra la secesión.

N.B. ON ÉS EL NEGOCI , SR. TARDÁ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona ESPAÑA AKA SuperCat fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
16 de gener de 2017, 13.39 h

#16
#12

querido nazi


no hay ningun intgeres en impedir el butifarrendum

ESO ES LO QUE QUERRIAIS Y POR ESO SUPLICAIS PENAS DE CARCEL Y TANQUES EN LA CALLE ETC ETC

NA DE NA

DESPRECIO ABSOLUTO, ES LO QUE RECIBIREIS , HAREIS , OTRA VEZ, UN 9-N QUE NO SERVIRA PARA NADA Y PUM NUEVAS ELECCIONES. Y ASI TIRAREMOS 4 AÑOS MAS CON EL ROLLO DEL PRUSES


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
16 de gener de 2017, 12.44 h


#8 Crec que no te l'has llegit bé, el #3 , té molta gràcia. el que s'ha de criticar és el #2, que realment és de l'Aragoneses l'inventor de tricornis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Synera fletxa Barcelona
16 de gener de 2017, 12.33 h

#13
RESUM DE LA DECLARACIÓ DE LA COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS DE LA PERSONA DEL IL·LTRE COL·LEGI D'ADVOCATS DE BCN SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ (2013)

"... La declaració unilateral d’independència, proclamada pel Parlament de Catalunya, estaria justificada en dret internacional en el cas que el Govern espanyol impedís la celebració de la consulta a la ciutadania sobre la creaci d’un nou Estat, o bé es negués a acceptar el resultat afirmatiu de la mateixa.

La Resolució... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Fd'A fletxa Calders
16 de gener de 2017, 12.18 h

Estic d'acord amb en Junqueras de dir que sí a qualsevol futesa que vulgui "imposar" la CUP per tal de que els pressupostosf"facin olor de CUP". Els de la CUP contents, com un nano amb un caramel, i tots plegats a treballar per la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Synera fletxa Barcelona
16 de gener de 2017, 10.18 h

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010

- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una socie... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.