directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 03:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un centenar de treballadors de presons rebenten un acte d'ERC sobre el futur de la Model

L'acte havia de comptar amb la presència del conseller Mundó, però s'ha suspès en senyal de dol pel doble homicidi dels agents rurals de Lleida

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- Amb proclames com 'La Model no es tanca sense la Zona Franca' o 'Mundó dimissió', un centenar de persones –més de 400 segons els convocants-, s'han manifestat en el marc d'un acte organitzat per ERC sobre el futur de la presó Model. Exigeixen més informació sobre el trasllat d'interns i la situació dels seus llocs de treball i alerten del risc que suposa clausurar la presó de l'Eixample sense que estiguin enllestits els centres penitenciaris previstos a la Zona Franca. El fet és que l'acte no s'ha arribat a celebrar ja que, segons el partit, s'havia decidit suspendre'l prèviament perquè el Govern havia decretat un dia de dol oficial per el doble homicidi de dissabte de dos agents rurals a Aspa (Segrià). Estava prevista la presència del conseller de Justícia, Carles Mundó, qui finalment no ha assistit a l'acte. Sí que el president del grup Municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, la regidora Trini Capdevila i la Secretària de Relacions amb l'Administració de Justícia, Patrícia Gomà.
Tall de carrer dels treballadors de centres penitenciaris al carrer Entença
Tall de carrer dels treballadors de centres penitenciaris al carrer Entença
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
 
Els manifestants s'han concentrat a la petita plaça que està a la part posterior de la Model, a la cruïlla dels carrers Rosselló amb Entença, on estava previst fer-se l'acte. Quan Bosch ha anunciat que se suspenia, ha rebut una forta xiulada i els concentrats han començat a mostrar cartells i ha cridar consignes com 'Mundó dimissió' o 'La Model no es tanca sense la Zona Franca'. Tot seguit, han tallat el carrer Entença i han fet una marxa de protesta improvisada que ha arribat fins a la Gran Via. També des del pis superior de l'edifici penitenciaria s'han despenjat dues pancartes on es podia llegir 'Colau i Junqueras ens desnonen, Mundó menteix' i 'Ja n'hi ha prou de menysprear els treballadors'.
 
"Estem tots els sindicats units en la mateixa reivindicació", ha subratllat Juan Luis Escudero, del CSIF, qui ha reclamat a Mundó "que deixi de fer actes propagandístiques i que posi seny", davant una "situació d'autèntica emergència social". "No ens oposem al tancament a la Model, però s'ha de fer quan estiguin oberts els centres de la Zona Franca", ha reclamat. El conveni presentat el 10 de gener contempla que l'Ajuntament de Barcelona cedirà de manera gratuïta dos solars a la Generalitat perquè construeixi dos centres penitenciaris.
 
Un serà un centre obert per a interns en tercer grau d'uns 13.000 metres quadrats. Costarà uns 35 milions d'euros i tindrà capacitat per a 800 persones, procedents dels tres centres oberts que ara hi ha a la ciutat: Trinitat, Model i Wad-Ras. En l'altre solar, de 20.000 metres quadrats, situat a tocar del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca tindrà uns 55.000 metres quadrats acollirà els interns en presó preventiva. 
 
En la seva compareixença dijous al Parlament, el conseller de Justícia anunciava que el centre obert s'inauguraria l'any 2021 i que amb la clausura de la Model no s'acomiadaria cap funcionari ni personal interí. A més, assenyalava que durant el febrer es confirmarà si la Model es tanca aquest 2017 o no. Un anunci que ha ratificat aquest diumenge en una atenció als mitjans la Secretària de Relacions amb l'Administració de Justícia, Patrícia Gomà. "Durant el febrer el conseller dirà la data definitiva de l'esdevenir de la Model", ha assenyalat, indicant que queden reunions pendents amb els responsables dels centres penitenciaris i els sindicats. Ha negat, a més, que des del Departament de Justícia s'hagi donat l'ordre que la Model no aculli nous presos i que aquests es comencin a traslladar a centres més pròxims, com Brians 1 i Brians 2, a Sant Esteve de Sesrovires.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
23 de gener de 2017, 16.04 h

#7 Els convergents de debó no solem llepar pels del cul de TRAIDORS com el pujol o el mas com fa el nen que no sé si és subnormal però bé que ho sembla. Preferim estar al servei d'un bon president com el Puigdemont, i per això hem canviat de nom, per no recordar tota la misèria i la corrupció de Convergència en èpoques anteriors amb Pujol i amb Mas.

Estem amb el nostre president Puigdemont i no ens agrada que alguns nens desassenyats critiquin els nostres aliats d'Esquerra Republican... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
23 de gener de 2017, 15.36 h


#3 Altra vegada tu, NEN SUBNORMAL CONVERGENT?? Ja has tornat a caure en el vici de llepar, rellepar i xarrupar pèls de cul convenientment empastifats de CACA, de líders convergents que hagin o bé ROBAT diners als catalans com JORDI PUJOL o bé enganyat els catalans FENT-ELS PERDRE TRES ANYS SENSE PREPARAR ESTRUCTURES D'ESTAT com l'Artur Mas ??!!

Nen, NEN SUBNORMAL CONVERGENT, si no deixes aquesta adicció, acabaràs llepant culs de gossos i gats pels carrers.

Nen, NEN SUBNORMAL CONVERGENT... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
23 de gener de 2017, 15.17 h


Entenc que als funcionaris de presons no els agradi haver de marxar de Barcelona cap a noves presons, però hi hauria milers de joces encantats de poder atrapar un bon empleo com el d'ells.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
23 de gener de 2017, 15.05 h



#4

Princeseta Cagarrutaneses, hauríes de dissimular una mica la teva irresistible admiració per mi i per les mil vegades que t'he HUMILIATi PRES EL PÈL .


Però, creu-me, princesa, no serà pas fent veure que et dius Joan Ruiz i Solanes com podràs arribar a ser com jo. Et prometo que LES COSES NO FUNCIONEN AIXÍ, de debò, no t'enganyo.


No m'admiris tant, princeseta, admira't tu mateix. Tu tens també les teves QUALITATS, per exemple, tu ets un GRAN RENOVADOR DE LA TECNOLOGIA MODERNA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona ESPAÑA AKA SuperCat :TUS PALABRAS RESUENAN COMO UN ZUMBIDO DE MOSCA EN MIS OIDOS fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
23 de gener de 2017, 12.55 h

No hay ningún país en el mundo con “derecho a decidir”. Ni siquiera en los países federales o en aquellos considerados los más demócratas del mundo. O precisamente por eso.
► CONSTITUCIÓN DE FINLANDIA. Art. 4. El territorio nacional. "El territorio de Finlandia es indivisible.”
► CONSTITUCIÓN DE ITALIA:"Art 5. “La República, una e indivisible, reconoce y promoverá las autonomías …”
► CONSTITUCIÓN DE NORUEGA: Artículo 1: ‘’El Reino de Noruega es un Estado libre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
23 de gener de 2017, 08.56 h

Gastar diners per que els delinquents tinguin una vida amb piscina coberta, gimnas, psicoleg, metge, massatgista gratis, es sencillament la gran obra D'ERC-delinquents del paradis.
Volem pressons per que ho passin molt bé, el CEL A LA TERRA oi mossen Junqueras el padri dels delinquents?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
23 de gener de 2017, 07.56 h


RESUM DE LA DECLARACIÓ DE LA COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS DE LA PERSONA DEL IL·LTRE COL·LEGI D'ADVOCATS DE BCN SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ (2013)

"... La declaració unilateral d’independència, proclamada pel Parlament de Catalunya, estaria justificada en dret internacional en el cas que el Govern espanyol impedís la celebració de la consulta a la ciutadania sobre la creaci d’un nou Estat, o bé es negués a acceptar el resultat afirmatiu de la mateixa.

La Resolució estab... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
22 de gener de 2017, 21.23 h

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010

- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una socie... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.