directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla s'avergonyeix de la votació i desvincula el seu Govern de la prohibició dels braus

Assegura que ha votat a favor de la tortura perquè creu 'en la llibertat'

Comentaris 34  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, José Montilla, s'ha afanyat aquest dimecres a desvincular la seva figura i el Govern que presideix de la històrica prohibició de la tortura dels braus al Principat. Montilla ha assegurat que ell ha votat a favor de les corrides perquè defensar 'la llibertat', i ha negat que l'abolició sigui un 'termòmetre de les relacions entre Catalunya i Espanya'. 'Hagués preferit que la continuïtat o no de les corrides fos una decisió tranquil·la i normalitzada dels hàbits socials dels catalans i també conseqüència de la imparable cultura en favor dels drets dels animals abans que cap imposició legal', ha assegurat el president, que malgrat el seu vot personal ha acabat demanant respecte per la decisió 'sobirana' del Parlament.

Comparteix
   


Etiquetes
Això sí, en la breu compareixença, Montilla ha expressat el seu ple respecte a la votació del Parlament, i ha demanat 'moderació i sentit de responsabilitat a tothom'.

Montilla ha deixat ben clar que la modificació de la llei de protecció dels animals per prohibir les corrides de toros a Catalunya no s'ha fet a instàncies ni del Govern ni dels grups parlamentaris, sinó que ha estat el resultat d'una Iniciativa Legislativa Popular (ILP), la primera que s'ha aprovat aquesta legislatura.

Ha volgut fer públic ell mateix que ha votat en contra de la prohibició: 'He votat en contra de la prohibició de les corrides de toros perquè crec en la llibertat'. També ha afegit que 'hagués preferit que la continuïtat o no de les corrides fos una decisió tranquil•la i normalitzada dels hàbits socials dels catalans i també conseqüència de la imparable cultura en favor dels drets dels animals abans que cap imposició legal'.

En ple debat sobre l'encaix de Catalunya a Espanya després de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut, Montilla ha asseverat: 'Lamento i rebutjo les pretensions dels que han volgut fer d'aquesta votació un termòmetre de les relacions entre Catalunya i Espanya. S'equivoquen uns i altres'.

A més, ha expressat el seu 'respecte' pels qui 'consideren que les corrides de toros formen part del seu patrimoni cultural' i també ha demanat 'respecte per una decisió sobirana' del Parlament, a més de pels 'ciutadans que consideren que les corrides són tot menys una festa'. 'Espero moderació i sentit de la responsabilitat a tothom', ha conclòs.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#34
29 de juliol de 2010, 18.03 h

El què ha dit aquest pobre home, perquè no es mereix cap més altre qualificatiu, demostra que és un clon dels del PSOE. Amb un personatge d'aquesta nissaga, mai Catalunya podria anar endavant. A aquest pobre home, se li veu el llautó des de l'altre cap de món. I si tingués vergonya o sabés el què vol dir aquesta paraula, hauria fet sortir l'Iceta, qui parlant ho fa més bé que ell, i no hauria fet aquest ridícul tan aclaparador. Més a més demostra la seva nul·la capacitat de reacci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
29 de juliol de 2010, 17.50 h

#27 A mi em passa el mateix. Sortosament, domino tres idiomes i quan em trobo a l'estranger i algú em vol parlar en espanyol a la vista del meu maleït DNI, educadament li dic que no l'entenc, i que millor que parlem el seu idioma, el francès, l'anglès o l'alemany. I si es tracta d'un holandès o un suec, tots parlen l'anglès. O sigui que cap problema.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
verm fletxa Figueres
29 de juliol de 2010, 15.20 h

He hagut de tancar la tele de cop!Com es pot ser tan manipulador?Surt l amo de la monumental dient que s el haurà de indemnitzar !!!!!!!!!!!!(els qui en tenen més ,més en volen,de diners) La de can Leopoldo que l hi han robat uns sentiments. Una cosidora malaguenya "afincada "a Catalunya que fa capes de torero es planteja de que viurà ara.........Un torero Català-primera noticia de que en tinguéssim un... Plorant com una Magdalena.............S han trastocat tots!!!!!!!!!!!!!!! Que volen a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
29 de juliol de 2010, 10.14 h

#30 Para ser presidente de la Generalitat, no se ha portado nada bien, el no tenia que haber votado, y si ha votado a favor de las corridas de toros es que desgraciadanente como castellano-parlant, como yo , no se ha integrado en Catalunya, seguro que si hubiera nacido en Catalunya hubiera votado a favor de suspender las corridas, , no es tan catala como parece, es un comediante.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
euro fletxa REPÚBLICA DE CATALUNYA
29 de juliol de 2010, 02.23 h

Aquestes declaracións d'en montilla, van destinades a els ecspañoles, perqué ja ha vist que se li ha acabat el "xollu" a Catalunya, i pot ser que al proper curs politic se n'agui d'anar cap a la meseta. Perqué no pot ser que un diputat que ha estat president de govern, ara torni a ser diputat al Parlament, com "uno de tantos". Segur que ja està fent les maletes i buscant-se un pis a madrizzz. I es clar a madrizzz, "los toros son patrimonio nazional". EEEppppp que ho ha dit la Espe.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
ANTON fletxa san jose
28 de juliol de 2010, 23.16 h

Hay que transformar la monumental en un centro comercial ya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Ivan fletxa Avinyó
28 de juliol de 2010, 22.37 h

Ho sento, podeu estar en desacord que Montilla hagi votat en contra de l'abolició de les curses de braus (jo ho estic), però dir que "s'avergonyeix" de la votació én una mentida, i ell ha sigut el primer que ha demanat respecte per la decisió del Parlament


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Marc fletxa Terrassa
28 de juliol de 2010, 22.37 h

Bé, vergonya paso jo si faig un viatge a Europa i davant la pregunta de nacionalitat ho he d'omplir amb la paraula espanyol. Sort que cada cop mes la gent sap que es per imperatiu legal i no la que dus al cor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
28 de juliol de 2010, 22.37 h

La prohibició dels toros al Parlament no servirà per a rés ja que el Tribunal Constitucional està allà per a recordar-nos que el Parlament català no serveix per a rés i que no està pas per damunt d'ells. A ells els hi agraden les curses de braus i ja s'en carregaran de arreglar-lo!

Al temps!

No som estat encara i mentre no ho siguem manen ells i no la democràcia! Lo d'avui a estat una enganyifa!

Cal votar partits que vulguin la llibertat de Catalunya i res mes!

Visca la Democràcia!... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
verm fletxa Figueres
28 de juliol de 2010, 22.28 h

Heu vist com ho estan manipulant tot?Sembla mentida!............. La Sanches Camatxo va i truca a en Rajoi i rll va i dui que vol declarar les corrides de interes CULTURAL!!!!!!!!!!!!!!!!! Ha,ha,ha!!!!!!!!!!!!!!!!!!Es que son de tot menys culturals,no fem riure!.................Pero tot aixo fa que es parli de Catalunya a nivell internacional,s en esta parlant a pertot arreu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Que bé!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.