directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 17:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PPC intentarà blindar els toros al Congrés i que 'no puguin ser prohibits per comunitats'

Defensen que la festa de la tortura sigui declarada 'd'interès general'

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha anunciat aquest dimecres que presentaran al Congrés dels Diputats i al Senat una iniciativa per regular per llei que la festa dels toros sigui d'interès cultural general i que no pugui ser prohibida per les diferents comunitats autònomes que, segons ha dit Sánchez-Camacho, 'només tenen capacitat per regular i no pas per prohibir'. Aquesta ha estat la reacció visceral dels populars espanyols, després que en una votació històrica el Parlament hagi aprovat prohibir la cursa de braus a Catalunya. La líder del PP català ha dit que ella mateixa portarà al Senat aquesta iniciativa. 'Si fos aprovada la que presentem tindria aplicació a nivell general', ha destacat la presidenta dels populars catalans. Per Camacho, l'abolició suposa un 'ridícul històric' davant la resta del món.
sànchez camacho
Comparteix
   


Etiquetes
Preguntada per si quedaria sense efecte la ILP aprovada al Parlament si prosperés la iniciativa que ha anunciat, Sánchez-Camacho ha dit que 'són dues coses diferents'. Ha dit que 'volien aprovat una proposta de llei que reguli la festa com a festa d'interès general i s'apliqui la seva protecció'. En aquest sentit, ha destacat que 'les dues iniciatives tindran els seus camins' i 'si fos aprovada la que presentem tindria aplicació a nivell general'.

Sánchez-Camacho ha remarcat que 'és un dia trist per Catalunya i pels catalans perquè s'ha esborrat amb una decisió política una tradició cultural d'ençà molts segles a casa nostra i una cultura compartida'. Ha lamentat que 'guanyat una vegada més la Catalunya de la prohibició i no la de la llibertat'. En aquest context, ha acusat a PSC i CiU 'són els culpables d'aquesta prohibició de les curses de braus per no tenir una posició fixada com a formació i amagar-se darrera de la cortina de fum de la coartada de la llibertat de vot dels diputats'.

La líder del PP català ha dit que tan CiU com PSC 'han quedat retractats un cop més perquè no es pot estar a favor i en contra de la festa dels toros a la vegada' i això és el que ha succeït. 'CiU i PSC han fet un ridícul històric als ulls de Catalunya, de la resta d'Espanya i de tot el món', ha afegit.

Sánchez-Camacho ha criticat tan a socialistes com a la federació nacionalista. 'És rellevant que els socialistes no valoressin l'objecció de consciència per donar llibertat de vot a votar en contra de lleis com l'avortament i ara si la donin per les curses de braus'. Creu que 'és una conseqüència de la situació del PSC que es troba enmig d'un tripartit que els obliga, que no pas qüestions d'ètica i moral', ha afegit.

Ha dit que s'ha demostrat que 's'ha utilitzat aquest debat l'argument animalista per emmascarar una decisió política, indentitaria de negació de la cultura compartida entre Catalunya i Espanya'. Ha considerat que la prohibició dels toros 'és un exemple més de la voluntat d'excloure una part de Catalunya de la vida social, política i cultural'.

Crítiques a Mas i a Montilla

En aquest context, ha afirmat que Montilla ha traït els principis i ha jugat amb els vot a dir que defensa la llibertat, quan no ho ha fet perquè 'el PSC ha canviat la intenció de vot i ha donat llibertat de vot als seus diputats'. També ha carregat contra el president de CiU, Artur Mas. Sánchez-Camacho ha manifestat que Mas juga a l'ambigüitat perquè 'no se sap mai que pensa' i l'ha acusat d'utilitzar 'la pell de xai per tapar els seus propis objectius independentistes'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
joan sellés fletxa Barcelona
29 de juliol de 2010, 11.24 h

Apart de les pressions de tot el món que rebría el "Gobierno de España" si fa canvis legislatius per invalidar la decisió del nostre Parlament, amb el corresponent ridícul ( que ja ens aniria bé...), algú els hi recordarà que els toros fa deu anys que van ser prohibits a les Canàries PRECISAMENT A INICIATIVA D'UN DIPUTAT DEL PP !! ( l'he sentit avui parlar per la ràdio..)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Pau fletxa Tortosa
29 de juliol de 2010, 09.12 h

Si fem enfadar el Pp, ciudanos i tota la caverna espanyola, vol dir que Catalunya va per bon camí.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
29 de juliol de 2010, 06.41 h

El ridícul històric el feu vosaltres, peperos, així com el vostre rei, que defenseu la tortura dels animals dient que aixó es cultura. No veieu que tot el món civilitzat us está mirant?
No, no ho veieu...
Per aixó no volem ser com vosaltres ni volem estar amb vosaltres. Sou una colla d'incivilitzats i vos agrada la sang i el patiment dels demés; només així sou feliços.
I no sabeu reconèixer quan perdeu, per aixó no doneu mai les orelles i el "rabu" del torero al toro quan aquest gua... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Koen (Belgie) fletxa Brussel (Belgie)
29 de juliol de 2010, 04.54 h

Aquesta tia no sap el que diu, que llegeixi la premsa estragera i veurà que la inmensa majoria estan a favor de la dessisio del parlament Català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
29 de juliol de 2010, 01.17 h

Amb això,la doble del cantant dels Aerosmith,vol dir que la presència dels seus imputats,ai perdó,diputats a Catalunya és inútil(idea a la que ja hem arribat la majoria dels catalans).Per tal de reduir el dèficit,el que podrien fer és no presentar-se a les autonòmiques,total,després ja prostituiran la democràcia a Madrit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Jo mateix fletxa PUTA CIU I PUTA ESPANYA
28 de juliol de 2010, 23.54 h

El PP ja pot fer el que li doni la gana i si al final aconsegueixen blindar els toros per imperativo legal espanyol quedaran ben retratats davant tot el món primer per ser un sàdics degenerats que no només estan a favor del patiment dels animals sinó que a sobre l´imposen a qui està en contra i segon aconseguint que el vot independentista augmenti encara més. Que vagin fent que ja s´ho trobaran. Amb l ´estatut ja han fet saber a tot el món el greu dèficit democràtic i els tics del f... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Jo mateix fletxa PUTA CIU I PUTA ESPANYA
28 de juliol de 2010, 23.44 h

#6
Al Valle de los caidos o al planeta dels simis que per la seva cara sembla ser d´on ha vingut aquesta tia. Certament la cara de la camacho és la cara del pp, lletja,lletja,lletja però que molt lletja.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
28 de juliol de 2010, 20.51 h

FORA! FORA! FORA! LA PAPARRA ESPANYOLA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Marc fletxa Terrassa
28 de juliol de 2010, 20.29 h

Umppf


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Marc fletxa mrcpub@gmail.com
28 de juliol de 2010, 20.27 h

Per cert, quants paisos democràtics hi ha al mon a on es permeti que un polític de un regim dictatorial, absolutista i sanguinari segueixi en actiu, sense possibilitat de obrir-li causa penal i ni tan sols investigar-lo per la seva responsabilitat i participació a actes opressius ?

Recordem tots qui es en Manuel Fraga, a quin partit milita i ministre de qui va ser. Per molt "tou" que fos els fets parlen sols i hi ha coses que no cal explicar, doncs la veritat es enlluernadora.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.