directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El govern català sacseja el cor d’Europa amb un crit d’ajuda per donar suport al referèndum

Puigdemont, Junqueras i Romeva deixen la defensa de la independència en un segon terme per potenciar el plebiscit

Comentaris 31  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Guifré Jordan @enGuifre (enviat especial a Brussel·les) – Per primera vegada a la història, un govern de la Generalitat de Catalunya ha defensat la celebració d’un referèndum d’independència al centre de poder més important d’Europa, al cor del continent: la cambra de representants de la UE a Brussel·les. El president del país, Carles Puigdemont, ha estat sacsejat el públic que omplia la sala amb claredat i contundència a l’hora d’exposar els plans de ‘referèndum o referèndum’ com a molt tard el setembre de 2017 i ha demanat ajuda als 28: “Europa no pot mirar cap a una altra banda. Europa hauria de ser part de la solució”. A més, ha afegit que la qüestió catalana també és “un problema d’Europa”. Romeva també ha tingut paraules per demanar l’ajuda dels països de la UE, mentre que Junqueras no ha tingut pèls a la llengua per entrar al cos a cos amb l’Estat espanyol.


Comparteix
   


Etiquetes

Puigdemont: “Tracte de l’Estat vers Catalunya ha estat feridor i decebedor després de 40 anys contribuint”

Puigdemont ha portat el pes polític de l’esdeveniment, ja que ha començat de manera contundent afirmant en català que Catalunya celebrarà un “referèndum vinculant” aquest setembre. A més, ha estat qui ha carregat de manera més vehement contra l’Estat espanyol i el Tribunal Constitucional, de qui ha retret en especial la sentència de l’Estatut de 2010.

El president de Catalunya ha parlat també d’un “tracte de l’Estat vers Catalunya feridor i decebedor” després de 40 anys contribuint al projecte espanyol i, en francès, ha explicat el procés de desconnexió subratllant-ne la “seguretat jurídica” i la “validació de la ciutadania” amb el referèndum d’independència. L’exalcalde de Girona, que també ha fet servir l'anglès,ha dit que l’opció ideal que defensa la Generalitat és un plebiscit “pactat” amb l’Estat, però si no és possible, se celebrarà igualment perquè “la intransigència [espanyola] no pot prevaldre”. 

Junqueras: “Espanya és el país que ha tingut més fallides de la història”

Pel que fa a Oriol Junqueras, ha dedicat una part del discurs en castellà –i sense llegir–, on ha estat crític amb l’Estat espanyol pel repartiment dels impostos, el sistema de pensions, el dèficit i l’“alt preu de l’electricitat”. Una de les sentències més contundents, que ha provocat una remor a la sala, ha estat la seva menció a Espanya com “el país que ha tingut més fallides de la història”. A més, ha parlat de la “ineficiència econòmica” per les grans infraestructures construïdes en els últims anys, la “injustícia social” i la “falta de democràcia” pel bloqueig al referèndum català.

El vicepresident del Govern dibuixa Catalunya com una “excepció” pel seu creixement econòmic

L’altra part del discurs de Junqueras ha estat en anglès, centrat en l’economia del Principat. Sense perdre de vista el context europeu, ha remarcat que “Catalunya és una de les excepcions” en el creixement lent de les economies de la UE, ja que “el PIB ha crescut el 2016 un 3,4%”. El vicepresident del Govern ha dibuixat una Catalunya dinàmica i moderna, destacant les “exportacions d’alta tecnologia” o bé les universitats i la recerca, “entre les líders d’Europa”. No obstant, el líder d’ERC no ha oblidat remarcar la “llarga tradició industrial des del segle XVIII”. 

Romeva destaca l’europeisme català 

El discurs de Romeva, en anglès i francès, també s’ha basat a deixar clar que el moviment sobiranista català és europeista. I ho ha fet afirmant que “Europa és una idea estimada per als catalans, sempre ens hem sentit part d’ella”. A més, ha repassat alguns dels reptes més importants del Vell Continent, com ara el Brexit, la desafecció o la crisi humanitària, en un intent implícit de deixar clar que una Catalunya independent seria un actor positiu per a la integració europea. Amb tot, ha evitat també demanar la plena sobirania i s’ha limitat a demanar només posar les urnes: “El nostre desig és simplement poder votar legalment per decidir el nostre futur”. Romeva també ha demanat implicació dels 28 per aconseguir el referèndum. 
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#31
r2d2 fletxa star mix
27 de gener de 2017, 19.58 h

#30 la UE es flexible: Escocia, Brexit, reunificacio alemanya, etc etc. No feu por.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
LLUIS fletxa bcn
26 de gener de 2017, 14.51 h

Ja fa tres anys, però, que Tajani, que llavors ocupava el càrrec de vicepresident de la Comissió de la UE, va advertir sobre una eventual sortida de Catalunya de l'Estat espanyol que "si una regió canvia la seva posició, per ser [després] un dels països de la Unió, cal el vot de tots els països de la UE; també el vot d'Espanya".

#29 : EM LIMITO A COPIAR I ENGANXAR FETS PUBLICATS PER PERSONES AUTORITZADES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
25 de gener de 2017, 22.14 h







#27 #28



Però . . . qui vols que es cregui una sola paraula dita per tu, POBRE bejota, que has demostrat MIL vegades ser el MÉS PPÀLURDAMENT ANALFABET DEL DIGITAL ??!! !!




Veiam, PPobre ignorant PPatós i PPedant, recordem alguna de les moltes BARBARITATS que has estat prou estúpid per escriure aquí:




En "LLUIS" (sense accent perquè és un A N A L F A B E T ) abans usaba de nick "bejota" però se n'avergonyeix per les moltes ANALFABETADES CRETINES havia escrit i de les qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
LLUIS fletxa bcn
25 de gener de 2017, 18.04 h

revista de premsa


Poca repercussió mediàtica de la conferència de Puigdemont a Brussel·les


Els principals mitjans europeus i dels EUA obvien la xerrada del president de la Generalitat al Parlament Europeu


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
LLUIS fletxa bcn
25 de gener de 2017, 17.18 h

2017-01-24 11:30:02
'Los empresarios huyen como de la peste de donde no se cumple la ley'
El presidente del Círculo de Empresarios, Javier Vega de Seoane, destaca que los dirigentes independentistas "han generado una dinámica irracional", pero cree que ya se está "desgastando".


N.B. QUI PAGA ELS 130.000 € DE LA FESTA? QUINA PREGUNTA ,OI? VEUREM QUE DIU LA FISCALIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Emili fletxa Terrassa
25 de gener de 2017, 12.44 h

El govern català sacseja el cor d’Europa amb un crit d’ajuda per donar suport al referèndum
Puigdemont, Junqueras i Romeva deixen la defensa de la independència en un segon terme per potenciar el plebiscit. Fins ací, el titular.

Crec que no faran res a favor nostra per que les seves pròpies lleis o reglaments els ho prohibeix,
però sí que crec, que si ens poden facilitar les coses "burocrátiques", sí que ens ho faran i de bon grat.
Endavant Catalunya via Europa ! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Synera fletxa Barcelona
25 de gener de 2017, 11.16 h

RESUM DE LA DECLARACIÓ DE LA COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS DE LA PERSONA DEL IL·LTRE COL·LEGI D'ADVOCATS DE BCN SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ (2013)

"... La declaració unilateral d’independència, proclamada pel Parlament de Catalunya, estaria justificada en dret internacional en el cas que el Govern espanyol impedís la celebració de la consulta a la ciutadania sobre la creaci d’un nou Estat, o bé es negués a acceptar el resultat afirmatiu de la mateixa.

La Resolució establ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Synera fletxa Barcelona
25 de gener de 2017, 11.08 h

Bravo!

Triomf de la democràcia, de la diplomàcia catalana i de linterés polītic de l,assumpte.

El DIÀLEG sempre és bo. I les URNES també.

Visca el referèndum català!

Visca CAT lliure!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Querido NAZI Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona AKA SuperCat :TUS PALABRAS RESUENAN COMO UN ZUMBIDO DE MOSCA EN MIS OIDOS fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
25 de gener de 2017, 10.38 h

con los 127.0000 euros gastados en publicitar la charlotada en bruselas mas el catering y lo que se zampo el junqueras daba para comprar dos ambulancias pediatricas y haber evitado la muerte en blanes de una niña de 8 años

HE RESERVADO PAR MAYO LA MISMA SALA QUE USO EL POKEMON PARA CELEBRAR LA COMUNION DE MI SOBRINA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
25 de gener de 2017, 08.46 h




#18


Altra vegada tu, mico espanyol que desitjaries passar per català, tu, IGNORANT DESCARAT, parlant d'Europa??!!!



. . . però, si ÉS OBVI i NOTORI QUE TU, CARPETOVETÒNIC ENDARRERIT, ... D'EUROPA NO EN SAPS NI EL QUE DIU VIQUIPÈDIA !! !!



Aquesta púrria d' ESCÒRIA DE L'ESCORIAL, sempre fan el mateix: GARLAR VOCIFERANT SENSE TENIR NI IDEA DEL QUE DIUEN.


EUROPA NO S'HA PRONUNCIAT, CRETÍ, MÉS QUE CRETÍ, NI ES PRONUNCIARÀ CLARAMENT FINS QUE NO VEGI EL RESULTAT DEL PROCÉ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.