directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 22:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El periodista que va deixar en ridícul a Rajoy dues vegades no pot amb Artur Mas

L'expresident posa contra les cordes a Carlos Alsina, que qüestiona amb vehemència el procés

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El presentador del programa 'Más de uno' de l'emissora Onda Cero, Carlos Alsina, conegut per deixar en ridícul al president del Gobierno, Mariano Rajoy, en dos episodis antològics com el que es va produir dies abans de les eleccions del 27S, quan Rajoy no va saber respondre per quina raó els catalans perdrien la nacionalitat espanyola, "¿y la europea?", i més recent, fa tot just una setmana, quan va assegurar que el preu de l'electricitat baixaria perquè plouria, no ha pogut aquest matí amb l'expresident de la Generalitat, Artur Mas.
Artur Mas, Onda Cero
Artur Mas, Onda Cero
© Onda Cero

Comparteix
   


Etiquetes
Alsina, que ha començat acusant l'expresident de fer perdre poder al PDeCAT en el moment que va decidir abraçar el procés sobiranista que va encetar la societat civil l'any 2012, ha tirat de les enquestes per preguntar com es pot passar de tenir més de 60 diputats al Parlament de Catalunya l'any 2010 als menys de 30 que ara mostren els estudis demoscòpics. Mas, que ha tirat d'ironia, ha exposat que el partit "que diu que s'ha reduït" té les quatre diputacions, 400 alcaldies municipals, membres del govern i la presidència de la Generalitat. L'expresident no ha fet gaire cas de les enquestes, ja que no només "ha quedat demostrat" que han fallat en molts àmbits, sinó que, a més, ha recordat la seva primera etapa com a candidat a la presidència, l'any 2003, quan el PSC guanyava amb 10 punts d'avantatge i el dia de les eleccions CiU va guanyar per 4 diputats.
 
Un judici polític
 
L'estira-i-arronsa més intens de l'entrevista ha arribat quan Alsina ha preguntat a l'expresident sobre quina serà la seva defensa en el judici del 6 de febrer. "Direm que no és un judici amb base legal", ha etzibat l'expresident, "és un judici instat per la Fiscalia General de l'Estat amb connivència amb el govern del PP. Com s'explica que nou fiscals catalans per unanimitat i per escrit diguin que no hi ha delicte i l'Estat tombés la seva opinió?". Alsina, que ha volgut destacar la il·legalitat del procés del 9N, ha topat amb un Mas preparat que ha denunciat que "si el 9N va ser un delicte, per què el jutge no va instar al tancament dels col·legis electorals? Se li va donar normalitat i ningú va actuar". El presentador, que s'agafava a la resolució del TC en contra de la convocatòria del 9N, no ha pogut rebatre a Artur Mas quan ha concretat que una resolució no és una sentència.
 
Per a Mas, el motiu del judici és que aquell dia el poble català "va posar contra les cordes" a l'Estat amb mitjans de comunicació de tot el món cobrint la jornada.
 
"No podreu fer el referèndum"
 
Segons Carlos Alsina, la Generalitat no podrà fer el referèndum. "Com el penseu fer?" li pregunta a l'expresident, "de la mateixa manera que vam fer el 9N". "Però no era una consulta?" respon Alsina, "si ho era, per què vaig a judici?". El presentador de 'Más de uno' ha continuat, "per què va servir el 9N?", "perquè el món veiés que hi som i que tenim un Estat que ens tracta com a súbdits" ha contestat Mas. "I si només voten els del 'sí'?", "votaran els que creuen en el dret a decidir, el 9N van votar 'no' 100.000 persones. Els comuns, que no es mullen, aposten pel referèndum i participaran".
 
El locutor d'Onda Cero ha qüestionat la legalitat del procés d'independència, "volen preguntar una realitat que no existeix en la Constitució!", el que Mas ha respost dient que, si és així, al món "només hi hauria uns 40-50 països i no 200". Alsina, que ha mantingut el to, ha dit que, en aquest sentit, per què van enviar 3 diputats catalans al Congrés per canviar la Constitució i fer possible el referèndum? "Per intentar pactar un referèndum, no per modificar una Constitució. No cal modificar-la per fer un referèndum legal, si es vol, es pot com ho va poder fer Escòcia". Alsina, que ha vist una mica de llum amb el cas escocès, ha delirat preguntant "per què Cameron, que és tan demòcrata, no s'ha pronunciat a favor de Catalunya?", "perquè no és un ciutadà català, ell va posar les urnes a Escòcia, va escollir posar-les abans que amagar-se".




COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
gas estratosferic fletxa cunyaoooooo
1 de febrer de 2017, 18.34 h

#21 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Querido NAZI Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona AKA SuperCat :TUS PALABRAS RESUENAN COMO UN ZUMBIDO DE MOSCA EN MIS OIDOS fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
1 de febrer de 2017, 13.17 h

“Sus senadores son más útiles al proceso cuando callan que cuando hablan. Quien ha dicho que es ilegal es el que ustedes llaman padre de la constitución catalana”, ha señalado Santamaría

http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/gobierno-santamaria-santi-vidal-minar-independencia-ilegal-5779034


COMO DIRIA EL ASALTAPISCINAS, DEMOLEDORA PANTOFLADA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Núria fletxa Barcelona
1 de febrer de 2017, 09.29 h

Anem be. Ens estem independitzant! Endavant que ho tenim a tocar!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
1 de febrer de 2017, 00.01 h

NERVIOSISMO SEPARATISTA:
Los nacional-separatistas ya no saben que hacer para provocar al Estado y que reaccione para parar es prusés. Se les ha ido de las manos y quieren que otros les arregle el problema. A partir de ahora veremos provocaciones diarias y declaraciones sin sentido que no se las creen ni ellos. Están deseando una intervención del Estado y no paran de provocar. Suerte que no se les hace ni puñetero caso.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 33
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
31 de gener de 2017, 22.06 h



#7


Ni Messi ni Amenemhet II , delicada princeseta Cagarrutaneses.


Cagarruta, ni tan sols insultant metòdicament el meu nom no arribes a sortir-te'n de la MEDIOCRITAT CRETINA i CURSILERA que t'han caracteritzat sempre.


"no semo Messi", NO, RUC! és clar que ni tu ni jo no som Messi, ni tampoc som el gran guerrer beoci Epaminondes ni el rei hitita Shubiluliuma.



Ni som un comptador elèctric ni un parell de sabates de pell de fava de cocodril ni el barret de Napoleó !! !! !! !!



... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
31 de gener de 2017, 21.54 h



#9

DELICADA PRINCESETA CAGARRUTANESA, DE DEBÒ, DE DEBÒ SENSE EXAGERAER NI UNA MICA, QUE HAURIEN D'INGRESSAR-TE A UNA INSTITUCIÓ PSIQUIÀTRICA !!



Ja trobava SOSPITÓS que et dediquis tant a repetir el meu nom com UNA COTORRA HISTÈRICA, però . . .



FEIA UNS MOMENTS QUE HAVIA LLEGIT ELS TEUS . . . D E L I R I S . . . FANTASIOSAMENT AL.LUCINATORIS AL COMENTARI 25 de Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
31 de gener de 2017, 19.03 h

#3

Santi, no podeu amb Catalunya ni amb els seus polítics. NO T'OBLIDIS, SOM UNA ALTRE RAÇA..........


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
31 de gener de 2017, 18.11 h

Mas és molt Mas. Si la capital fos a Barcelona, el motor de la resta de vagons sotmesos a madrid, estaríem al capdavant i ho estaríem tots, segur que tots, perquè Catalunya no necessita robar uns per pagar les fidelitats d'altres, com ara fa madrid. Llàstima que el franquisme regnant ho pogués evitar i el govern català no va poder ser el govern de tots els demòcrates. Llastima , també que la CUP l'apartara beneficiant les agressions de madrid.


Valora aquest comentari:   votar positiu 30   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
31 de gener de 2017, 17.56 h

#3 Hahahahahahha, quan no podeu ab arguments ho justifiqueu amb amenaçes, sou més previsbles que en Rajoy. Fest-ho mirar aquesta rabieta de frustrat perdedor


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
31 de gener de 2017, 17.55 h

#1 Si hi està, em sap greu noi despertar-te a la realitat


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.