directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 03:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Trias acusa Hereu de governar l'Ajuntament 'des del carrer Nicaragua'

El candidat de CiU pronostica que, tal i com preveia el Baròmetre municipal, el PSC perdrà les eleccions

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El líder de CiU a Barcelona, Xavier Trias, s'ha mostrat aquest dijous 'content' pel resultat del Baròmetre Municipal que li atorga una victòria en les properes eleccions de 2011. Amb tot, Trias ha reconegut que 'tot el mèrit no és de CiU' i ha culpat a l'alcalde Jordi Hereu i al PSC de cometre 'un error polític gravíssim' durant anys que els està costant la confiança dels ciutadans. 'S'han cregut que això és casa seva i que l'Ajuntament es pot governar des del carrer Nicaragua', ha retret Trias, en referència al pes que la cúpula dels socialistes té al govern local. En aquest sentit, ha alertat que 'la gent està indignada' i, a més, ha acusat Hereu de 'retrocedir 25 anys' en matèria de seguretat.

Comparteix
   


Etiquetes
Trias ja es veu d'alcalde de Barcelona. 'Estic segur que CiU guanyarem les eleccions', ha sentenciat. I és que el Baròmetre Municipal fet públic ahir li dona la raó i diu que la victòria a les eleccions de 2011 pot ser pel seu grup. Aquesta circumstància, però, no permet l'eufòria a CiU, que per ordre del propi Trias advoca per 'seguir treballant' i per 'no creure's-ho del tot'. Tot i destacar 'la gran feina' que el seu equip ha estat fent durant anys per 'poder assolir els resultats que ara s'albiren', el líder de CiU ha reconegut que no tot és mèrit seu. I és que Trias sap que 'si un alcalde ho fa molt be, és difícil guanyar', però segons ha dit, 'aquest és un cas diferent'.

És per això, que el convergent responsabilitza de part del resultat de les enquestes a la gestió que 'des de fa anys' es porta a terme des del govern de l'Ajuntament, i especialment des de l'entrada d'Hereu a l'alcaldia. 'S'han cregut que això és casa seva, i hi ha un plantejament equivocat de creure que això s'ha de governar des del PSC, des del carrer Nicaragua', sentencia Trias mentre adverteix amb contundència que 's'ha acabat aquesta història; no pot funcionar així'. En aquest sentit, el convergent es presenta com el garant 'd'una manera de fer diferent' i per això assegura ser la millor alternativa al govern socialista.

Fruit d'aquest 'error polític gravíssim', diu Trias que s'ha creat una situació entre els ciutadans de Barcelona que ha provocat 'una imatge nefasta de l'Ajuntament' i de la gestió que fa el govern municipal. A mode d'exemple clarificador, el convergent explica que 'quan es pregunta quina ciutat elegiria per viure o fer negocis, la gent de fora ens veu be, però la gent de la ciutat està indignada amb el funcionament de Barcelona'. 'El més important és canviar aquesta percepció i tornar a generar un orgull i una il·lusió fent que les coses funcionin', planteja Trias intentant mostrar-se com a alternativa 'real' al govern actual.

Per últim, el líder municipal de CiU ha volgut remarcar la 'gravíssima' percepció d'inseguretat que, al seu parer, té la ciutadania de Barcelona, tal i com demostren les dades de l'enquesta de victimització. La pujada en la percepció d'inseguretat suposa per a Trias que 'durant els últims anys hem aconseguit l'èxit de retrocedir a xifres de fa 25 anys, que són xifres molt altes. El convergent destaca, a més, que aquestes dades 'són de la gent que viu a Barcelona, no la gent que ens visita, i això és molt greu'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Guillem fletxa Barcelona
29 de juliol de 2010, 22.36 h

Trias Alcalde II*II


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.