directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 19:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Intercepten a l'Aeroport de Barcelona 24 quilos d'una droga subsahariana desconeguda

No es coneixen casos de consum a l'Estat espanyol

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els Mossos d'Esquadra han interceptat en l'Aeroport del Prat 24,5 quilos d'una droga, el khat o cata, procedent de l'Àfrica subsahariana i desconeguda fins a ara a l'Estat espanyol. La substància tenia com destinació Nova York, ja que als Estats Units i Canadà és molt consumida, i anava a ser enviada per un home ara detingut. La droga s’ha de mastegar durant diverses hores, sense arribar a empassar, i són fulles fresques i verdes d'una planta natural de les muntanyes de la Banya d'Àfrica -Somàlia, Etiòpia, Kenya- que només manté els efectes durant dos dies un cop arrencada.
aeroport prat caos
Caos a l'Aeroport del Prat

Comparteix
   

La planta té l'aspecte d'una ceba allargada o calçot. Els efectes estimulants i euforitzants són similars als de la cocaïna, encara que sense provocar paranoia. Els efectes secundaris són insomni, depressió, anorèxia -lleva la fam i es pot resistir un dia sencer sense menjar-, irritació estomacal, dificultats respiratòries i dependència. El contacte amb la pell pot produir una lleu picor. Els seus principis actius, la catinona i la catina (amb una estructura química gairebé idèntica a la amfetamina) estan prohibits per l'ONU i la OMS a la major part del món, encara que en els països d'origen està considerat una planta totalment legal que es mastega des de fa segles -també al Iemen, encara que amb efectes més suaus- i també és coneguda com 'amanida somalí'.

Segons va explicar l'intendent cap dels Mossos en el districte de Ciutat Vella de Barcelona, Antoni Antolín, el transport d'aquesta planta ha de realitzar-se de forma "ràpida", per avió, perquè no perdi la frescor i les propietats. Bàsicament ho consumeixen immigrants dels països d'origen de la planta, pel que només es dóna a Amèrica del Nord i en menor quantitat a Alemanya. Fins al moment no es coneixen consumidors a a l’Estat espanyol.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.