directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Intercepten a l'Aeroport de Barcelona 24 quilos d'una droga subsahariana desconeguda

No es coneixen casos de consum a l'Estat espanyol

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els Mossos d'Esquadra han interceptat en l'Aeroport del Prat 24,5 quilos d'una droga, el khat o cata, procedent de l'Àfrica subsahariana i desconeguda fins a ara a l'Estat espanyol. La substància tenia com destinació Nova York, ja que als Estats Units i Canadà és molt consumida, i anava a ser enviada per un home ara detingut. La droga s’ha de mastegar durant diverses hores, sense arribar a empassar, i són fulles fresques i verdes d'una planta natural de les muntanyes de la Banya d'Àfrica -Somàlia, Etiòpia, Kenya- que només manté els efectes durant dos dies un cop arrencada.
aeroport prat caos
Caos a l'Aeroport del Prat

Comparteix
   

La planta té l'aspecte d'una ceba allargada o calçot. Els efectes estimulants i euforitzants són similars als de la cocaïna, encara que sense provocar paranoia. Els efectes secundaris són insomni, depressió, anorèxia -lleva la fam i es pot resistir un dia sencer sense menjar-, irritació estomacal, dificultats respiratòries i dependència. El contacte amb la pell pot produir una lleu picor. Els seus principis actius, la catinona i la catina (amb una estructura química gairebé idèntica a la amfetamina) estan prohibits per l'ONU i la OMS a la major part del món, encara que en els països d'origen està considerat una planta totalment legal que es mastega des de fa segles -també al Iemen, encara que amb efectes més suaus- i també és coneguda com 'amanida somalí'.

Segons va explicar l'intendent cap dels Mossos en el districte de Ciutat Vella de Barcelona, Antoni Antolín, el transport d'aquesta planta ha de realitzar-se de forma "ràpida", per avió, perquè no perdi la frescor i les propietats. Bàsicament ho consumeixen immigrants dels països d'origen de la planta, pel que només es dóna a Amèrica del Nord i en menor quantitat a Alemanya. Fins al moment no es coneixen consumidors a a l’Estat espanyol.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.