Les 34 raons per les quals l'Estat, el TC i el TSJC no poden donar cap lliçó a Catalunya
El constant incompliment de sentències fermes deixa en escac l'unionisme
El Govern de la Generalitat ha denunciat aquest matí l'incompliment per part de l'Estat de 34 sentències fermes del Tribunal Constitucional i el Tribunal Suprem favorables a Catalunya, 34 raons que deixen en evidència a unes institucions que pretenen fer valdre una falsa superioritat moral contra el moviment independentista.
En la roda de premsa del Govern, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha quantificat en 34 les sentències fermes del Tribunal Constitucional i del Tribunal Suprem no acatades pel govern espanyol i ha constatat que aquest incompliment reiterat s’estén a directives i normes derivades de la legalitat europea. Munté, en el repàs d'aquests incompliments, ha lamentat sobretot el de la sentència sobre la descentralització del 0,7% de l’IRPF que provoca que les entitats catalanes que atenen les persones més vulnerables deixin d’ingressar 20 milions d’euros.
A més a més, aquests incompliments també afecten a la manca d'inversions en infraestructures o el finançament de la llei de dependència, un fet que demostra la "desídia" Gobierno.
Fre a les subvencions socials, culturals i medi ambientals
En medi ambient s’incompleixen 3 sentències: dues del TC i una del TS, aquesta darrera del juliol de 2016. En l'àmbit cultural ja són 4 sentències del TC en matèria d’ajuts a museus, espais escènics i comunicació cultural. El més greu té relació amb els serveis socials, que recapten el 0,07% de l'IRPF, en total hi ha unes 24 sentències de diferents tribunals (Constitucional, Suprem i Audiència Nacional) que donen la raó a la Generalitat en la descentralització d’ajuts i subvencions. La darrera, d’aquest mateix gener, sobre l’IRPF. Pel que fa a l’IRPF, cada any les entitats catalanes i per tant les persones vulnerables que atenen deixen de rebre aproximadament 20 M€ anuals.