directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 16:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El costat més obscur de la FECAC

El president de l'entitat, Daniel Salinero, amic del polèmic García Prieto i càrrec de confiança de Núria Marín, es caracteritza pels seus atacs al procés

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

La Federación de Entidades Culturales Andaluzas en Catalunya, la FECAC, cada any atorga els premis Día de Andalucía. Enguany, entre els guardonats, hi ha el periodista Antoni Bassas que rebrà el premi 'Medios de comunicación'. Qui se n'ha fet ressò és Daniel Salinero a les xarxes, president de la FECAC i un furibund activista en contra el procés i els sobiranistes. Una contradicció que posaria sobre la taula la necessitat de la FECAC de rentar la seva imatge.
daniel salinero, nuria marin, fecac
Daniel Salinero, president de la FECAC i Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet





Comparteix
   


Etiquetes
El premi Día de Andalucía
 
Un comunicat de la FECAC explica que el jurat reconeix en Bassas la seva "brillant trajectòria professional multidisciplinària, ja que combina
l'experiència en ràdio i televisió amb la seva actual condició de cofundador del diari ARA". A més, asseguren que "ha fet del diàleg i del debat un instrument que des del pluralisme confronta punts de vista diferents que enriqueixen a l'opinió pública". Contrasta el perfil del guanyador de l'any passat en aquesta mateixa categoria: Luís del Olmo.

En declaracions a directe!cat, Antoni Bassas ha explicat que ha rebut el premi "amb sorpresa" perquè no ha tingut mai "cap contacte amb la FECAC". També ha volgut agrair-lo "pel reconeixement professional en sí i pels tòpics que trenca".
 
El costat més obscur de la FECAC
 
La FECAC és una entitat cultural que ha organitzat durant les últimes dècades La Feria de Abril de Barcelona. La festa andalusa ha anat creixent fins a convertir-se en un acte de ciutat. Això, ha suposat que l'entitat revés grans quantitats de diners públics per a l'organització de l'esdeveniment. Però ara fa 3 anys va saltar la polèmica que el seu anterior president, Francisco García Prieto, va ser imputat per apropiar-se d'1,7 milions d'euros de guanys de la Fira d'Abril i 600.000 euros de subvencions públiques.
 
A més, la FECAC acumula deutes amb la diputació de Barcelona per no haver pagat el lloguer de les oficines, de titularitat de la Diputació de Barcelona. És per aquest motiu que la FECAC va ser desnonada a finals de l'any passat, ja que es va negar a renegociar la forma de pagament.
 
Cal recordar que, amb una mentalitat de cacic, no va agradar gens a la FECAC perdre el privilegi de ser l'única organitzadora de la Feria de Abril i obrir concurs públic. Per aquest motiu, a la inauguració de l'any passat, durant la intervenció de Carles Puigdemont i d'Ada Colau en l'acte inaugural de la fira, gran part dels assistents van boicotejar les paraules de tots dos polítics amb fortes esbroncades i llargues xiulades.

Qui és el president de la FECAC?
 
Daniel Salinero és el president de la FECAC en substitució de l'imputat Francisco García Prieto. Salinero va ser un dels seus homes més pròxims. A més, Salinero té un càrrec de confiança a l'Ajuntament de l'Hospitalet a petició de Núria Marín, l'ala més dura del PSC contra el procés. Un fet no estrany si tenim en compte que Salinero va formar part l'any 2011 de la llista del PSC a l'alcaldia de l'Hospitalet. De fet, Salinero col·lecciona nombrosos exabruptes convertits en tuits en contra el procés i els independentistes.
 
1- "Montserrat Carulla és racista"
 
L'actriu catalana, considerada com una de les àvies més emblemàtiques i estimades de Catalunya i desacomplexadament independentista, en un acte de l'ANC va pronunciar unes paraules que no van agradar gens a Salinero. Carulla feia referència a la immigració espanyola a Catalunya que Franco va propiciar però segons el president de la FECAC es van tractar d'unes paraules racistes i va afegir: "els andalusos van aixecar Catalunya a costa de la generació de mandrosos que representa aquesta senyora".
 
2- 9N "No somos todos"
 
Daniel Salinero té molt clar al discurs que es deu. El seu espanyolisme acèrrim el porta a fer declaracions com les següents, tot just quan començava el judici a Mas, Ortega i Rigau: "Lástima que hoy se hable de nosotros, en los términos en los que se está hablando. #9NNoSomosTodos #diálogo #Seny"
 
3- Maltracte als andalusos
 
Salinero va voler confondre la reducció d'ajudes públiques pels casos de corrupció a la FECAC a una suposada estratègia de la Generalitat i les institucions públiques contra els andalusos. De fet, va arribar a afirmar que només es donaven diners a associacions i entitats independentistes. En un tuit que ja ha esborrat del seu perfil, va dir: "Llegó el momento en que la Diputació de Barcelona explique el trato indigno que dispensan contra los andaluces en Catalunya". La diputació va contestar que ells no acomplien els contractes firmats.
 
4- Un home de tradicions
 
Salinero mostra al seu perfil de Twitter que està a favor dels toros a Catalunya, és un devot catòlic i fanàtic del Reial Madrid. També és un radical seguidor de Susana Díaz i encès detractor de Pedro Sánchez.
 
5- Alfred Bosch, d'amic a enemic
 
L'any 2015, durant la Feria de Abril, Salinero es va fer una foto amb Alfred Bosch, regidor d'Esquerra a Barcelona, amb un somriure als llavis. Però tot just un any després, el 2016, també a la Feria, li enviava un tuit carregat de mala llet per les negociacions en l'organització de la festa: "Legado polémico dice @AlfredBosch ... Apoyando y saludando a la corrupción. #ánimochiquillo #siyamelodecían #noteenteras #andayá"






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
AliBay fletxa Cornellà de Llobregat
10 de febrer de 2017, 15.25 h

Sóc de Cornellà, molts dels meus amics són immigrants antics o immigrants nous, la majoria dels antics són nascuts a Andalusia o fills d'andalusos i cap d'ells no va a la Feria de Abril si no és per curiositat o com qui va a Parc Aventura.

L'apropiació que ha fet la FECAC de la "andalusitat" és una vergonya per als mateixos andalusos o descendents. I diu molt poc del coneixement que tenen els partits catalans de com es viu la catalanitat als barris d'antics immigrants.

O això o que aq... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
10 de febrer de 2017, 09.51 h

Es un poll ressuscitat, que pica mes que cap.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
10 de febrer de 2017, 09.11 h

DE FECAC contra Catalunya, és l'única cosa que saben fer aquests vividors subvencionats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
10 de febrer de 2017, 09.06 h

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010

- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una socie... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
10 de febrer de 2017, 08.39 h

Atenció, pregunta: a la foto, on te el mòbil el Salinero?
o... te la seva americana butxaques interiors?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Nosaltres som el somni fletxa Republica Catalana
10 de febrer de 2017, 07.44 h




A aquest nomes li falta anar a la llotja del bernabeu.
No crec que ho aconsegueixi,alla nomes hi va la clase dominant, els castelladres
Alla no admeten, ni lolailos, ni xonis caminallums.




ESPATRAÑÑÑA = TITANIC 2017












Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.