directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La catalanitat guanya terreny al País Valencià i a les Balears

La Generalitat valenciana recupera l'accent obert al nom de la capital i el Consell de Mallorca aprova que l’aeroport es digui Ramon Llull

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

A poc a poc el mal del PP i les seves polítiques espanyolitzadores es van invertint, encara que sigui d'una manera simbòlica, arreu dels Països Catalans. En poques hores hem tingut alguns exemples: la Generalitat valenciana recupera l'accent obert al nom de la capital i el Consell de Mallorca aprova que l'aeroport es digui Ramon Llull.
ppcc, paisos catalans
Mural dels PPCC

Comparteix
   


Etiquetes
València amb accent obert

El ple del govern de la Generalitat Valenciana celebrat aquest divendres ha aprovat el canvi de la denominació oficial del municipi de València per la forma exclusiva en valencià. Segons que ha informat la portaveu del govern valencià en roda de premsa, l’acord s’ha adoptat després que l’Ajuntament de València acordés aprovar la modificació del nom actual del municipi, adoptant com a nova denominació la forma exclusiva en valencià. L’Acadèmia Valenciana de la Llengua va emetre un informe favorable el passat 16 de desembre sobre la nova denominació.

El ple ordinari de l’Ajuntament de València va aprovar el març del 2016 que la denominació oficial de la ciutat sigui ‘València’. La proposta va arribar al ple després que la comissió de Desenvolupament Humà, Educació, Joventut, Esports i Cultura va decidir iniciar les actuacions necessàries per a adequar la denominació del municipi al nom que l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) va establir en el corpus toponímic valencià, publicat l'any 2009.

Ramon Llull, l'aeroport de Mallorca

Tal com explica DBalears.cat, el ple del Consell de Mallorca ha aprovat, aquest dijous, una declaració institucional en què insta l'Ajuntament de Palma, el Parlament i el Govern a assumir i defensar la proposta de canvi de nom de l'aeroport de Palma.
 
Així, han estat d'acord en la conveniència que l'aeroport de Palma passi a anomenar-se Aeroport Internacional Ramon Llull Palma-Mallorca. Les raons esgrimides són que el transport aeri «sigui decisiu en el nostre progrés econòmic, ja que el 90 % de visitants arriba per aquesta via». A més, «la immensitat de la figura de Ramon Llull com la internacionalitat de la seva obra i vida ens obliguen a complementar la feina feta amb una major projecció exterior».




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
24 de febrer de 2017, 13.41 h

#10 L'important no són si eren regnes o principats, l'important és el respecte a la lliure decisió de cada país a federar-se en tot allò que vulguem per raons de cultura, llengua, infraestructures, finalment interessos comuns en un món global. Salut Gandia!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Josep fletxa Barcelona
16 de febrer de 2017, 08.34 h

Felicito als Governs de València i Balears per la seva justa i autèntica deriva cap a la catalanitat de les seves costums i llengua, però crec, que mentre aquestes mides no es puguin bloquejar perquè si ve un altre vegada el govern del PP o C's o els dos en coalició, no tornem a ser-hi a s'espanyolitzin novament els dos Països, i tornem a escoltar les bestieses que no parlen català si no Balears i Valencià com a llengües diferents al català i que son Províncies espànyoles, i no parl... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
13 de febrer de 2017, 12.36 h

VALENCIANS i BALEARS SEMPRE HAN ESTAT GERMANÍVOLAMENT AMB CATALUNYA, EL REGNE D'ESPANYA, FINS I TOT QUAN NI DIGUEREN TRANSICIÓ FOU UNA MENTIDA AMB CATEGORIA D'ESTAFA COM SEMPRE, ELS BLAVEROS, EL GONELLISTES, FINANÇATS, AMB ELS FONS DELS RÈPTILS (DINER PÚBLIC), PER APUNYALAR-NOS PER L'ESQUENA, I MALVESTATS DE TOTA MENA ARRIBANT A L'ASSASSINAT (MIQUEL, BARCELÍ, GUILLEM AGULLÓ, NOMÉS AL PAÍS VALENCIÀ. EL REGNE, AMB LA SEVA NAIXENÇA, NO SERÀ MAI CIVILITZAT.,


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
13 de febrer de 2017, 10.25 h



#10 Tu també fas com els espanyols, que dones importància a si eren "corones" o "principats" o qui sap quines BESTIESES imposades per les aristocràcies. El #5 ho diu molt bé: NO HA DE TENIR CAP PAÍS UN PAPER SUPERIOR ALS ALTRES, i tu ens vens amb que "dos eren regnes"?

Si algú hagués de tenir més importància, seria el més antic, més ric, més poblat, i ORÍGEN DELS ALTRES, perquè suposo que deus saber que tant els valencians com els illencs estaven ocupats pels moros i varen ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Aleix fletxa Gandia
12 de febrer de 2017, 19.41 h

#5 estas equivocat, si son tres països amb la mateixa llengua, però dos van ser Regnes i un Principat i tots confederats a una Corona (Aragó). Si algun dia com dius a la curta o llarga ens retrovem i mes amb la bretja político-espanyola que hi ha desde 1707, no serà just baix un sol "país català", si no una unitat política de tres països.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
12 de febrer de 2017, 19.30 h

UNA LLENGUA UN POBLE !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
mario fletxa barna
11 de febrer de 2017, 10.35 h

Molt bé mallorquins i valencians, la vostra ànima no l'heu de malvendre a ningú que us la vulgui prendre per força .
recobreu la vostra identitat que us farà sentir lliurers d'esclavatges infames, i us sentireu bé amb vosaltres mateixos i amb aquesta pau interna es farà present la llum de LLIBERTAT ! La noteu, la veieu? BENVINGUTS!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
10 de febrer de 2017, 21.29 h



#6 #3 Tu, ens explicaràs què són el PAÍS VALENCIÀ i les ILLES??!!

Tu, Bejota, marmota idiota que sempre dones la nota, tu ens diràs, com vares dir per Catalunya, que aquests països tenen 10km2 ??!!

Però . . . qui vols que es cregui una sola paraula dita per tu, POBRE bejota, que has demostrat MIL vegades ser el MÉS PPÀLURDAMENT ANALFABET DEL DIGITAL ??!! !!


Veiam, PPobre ignorant PPatós i PPedant, recordem alguna de les moltes BARBARITATS que has estat prou estúpid per escri... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
LLUIS fletxa bcn
10 de febrer de 2017, 19.23 h

N.B. AMB VOTS, NI DE BON TROÇ...QUE POC CONEXEU VALENCIA I LES ILLES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
10 de febrer de 2017, 15.22 h




Catalunya Principat, el País Valencià i les Illes formen una unitat històrica NATURAL que només els disbarats de la història humana, aquí encarnada en el poble CASTELLÀ ha pogut destruir. La Catalunya Nord sembla que s'ha separat dels seus germans d'una manera potser més complexa.



Què més voldríem que la Catalunya Nord, algun dia recuperés la seva natura CATALANA que li correspondria si no hagués existit la GRAN TRAÏCIÓ castellana del Tractat dels Pirineus.



Els altres, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.