directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 18:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Les 7 plantofades de Mas al fiscal i a l’Estat en l’últim torn de paraula del judici del 9N

L'expresident de la Generalitat no ha desaprofitat l'ocasió per carregar contra el fiscal, el govern espanyol i el sistema judicial

Comentaris 51  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Artur Mas ha disposat de l’últim torn de paraula en el judici del 9N aquesta tarda i no l’ha desaprofitat per combatre les conclusions del fiscal per demanar la condemna de l’expresident. En concret, ha posat en dubte la seva feina, ha qüestionat que estigui assegut avui al banc dels acusats realment per desobediència i ha atacat també el govern espanyol, el sistema judicial de l'Estat i tot el judici en conjunt, amb paraules que poden remoure consciències: "Quina pena i quin gran error, quin immens error". 

Comparteix
   


Etiquetes

1. Posa en dubte la feina del fiscal

Artur Mas ha començat la intervenció mostrant respecte i destacant la feina del fiscal, de qui ha reconegut que “ha treballat molt” des de “la més profunda de les discrepàncies”. Ara bé, li ha etzibat: “A criteri seu ha treballat molt bé, a criteri meu no”.

2. Diu que són al TSJC per l’èxit del 9N

També ha dit que segons el fiscal, aquest judici que es produeix “única i exclusivament perquè hi ha hagut un govern que va desobeir el TC i que no hi ha cap altra consideració, que tota la resta no existeix”. Per Mas, però, res més lluny de la realitat: “Crec que estem aquí, no per haver desobeït el TC, estem aquí per l’èxit del 9 de novembre de 2014, i perquè aquest èxit no va agradar a determinades instàncies de l’Estat i del govern espanyol, i com que no va agradar i es va considerar un desafiament, ara es vol fer pagar”.

3. Deixa clar que l’Estat espanyol sí que desobeeix

Mas ha etzibat al fiscal, el tribunal, i al conjunt de l’Estat: “Si estiguéssim aquí només per haver desobeït el TC, quants judicis d’aquestes característiques hi hauria d’haver constantment per desobediències manifestes del govern espanyol al Tribunal Constitucional? Un govern que desobeeix sistemàticament les sentències del TC, que porta anys fent-ho, i que desobeeix molt sovint les directives europees, sent un dels governs de tot el conjunt de la UE que més desobeeix aquestes directives”.

4. Respon la pregunta del fiscal que el pretenia ridiculitzar

L’expresident de la Generalitat també ha volgut contestar la pregunta que el fiscal li llançava aquest matí i que el pretenia ridiculitzar, qüestionant què no havia entès de la providència del TC suspenent la consulta. La resposta de Mas ha estat contundent: “No vam entendre una cosa que era evident, i per això vam demanar aclariments”. I ha continuat: “Jo volia saber del Tribunal Constitucional com es donen ordres als voluntaris, perquè si algú sap mínimament el que vol dir el voluntariat, sap que als voluntaris no se’ls donen ordres, com a màxim se’ls poden traslladar recomanacions, que després seguiran o no”.  

5. La intenció, plantar cara a un govern espanyol

Mas també ha revelat el sentit original del 9N, segons ell: “En el nostre ànim no hi havia desobeir el TC, era plantar cara davant d’un govern espanyol que ens estava impedint participar de manera democràtica, cívica i sense conseqüències legals”. A més, ha acusat el govern espanyol d’“abús de poder” i de “forçar la situació”.

6. L’advertència que pretén remoure consciències: “Quin immens error”

Mas ha lloat la jornada participativa pel civisme i les ganes de la gent de dir-hi la seva i ha exclamat: “Volen convertir en delicte un acte pel qual ens hauríem de sentir orgullosos”. El president del PDeCAT, tot seguit, ha intentat remoure consciències: “Quina pena i quin gran error, quin immens error”.

7. Mas es permet qüestionar la fiscalia general de l’Estat

El principal acusat pel 9N s’ha mostrat “preocupat” per les paraules del representant del ministeri públic, que aquest matí ha dit que el fiscal general de l’Estat li va demanar ser imparcial i just en aquest judici. Segons Mas, això ja s’hauria de pressuposar sense haver-ho de dir. Alhora, ha expressat que en els últims anys, “a mi se m'ha calumniat, difamat i organitzat guerra bruta contra mi” i “mai cap fiscal, va sortir en defensa meva quan era president de la Generalitat”. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#51
LLUIS fletxa bcn
14 de febrer de 2017, 19.59 h

l'alemany Manfred Weber, cap del major grup de l'eurocambra, el PPE, que va parlar sobre Catalunya al diari El País.

Weber va dir que "hi ha un missatge clar i necessari" sobre aquest afer". I va afegir: "Europa no pot acceptar accions al marge de la Constitució espanyola. Europa és un estat de dret; d'això parlem quan parlem de valors europeus: de respecte a les lleis, als jutges. Les activitats que no s'ajustin a la Constitució [espanyola] són il·legals i inacceptables".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
13 de febrer de 2017, 10.09 h


#48 No t'inventis tonteries, NEN SUBNORMAL CONVERGENT.

ERC no és protegida per la fiscalia, el que passa és que A ERC NO HI HA LLADRES COM TANTS N'HI HA A CONVERGÈNCIA-PDeCAT.

Ningú a ERC ha fet els milions que Jordi Pujol ha portat a Andorra.

Per cert que ERC tampoc ha PERDUT 3 ANYS SENSE PREPARAR ESTRUCTURES D'ESTAT COM HA FET L'ESTAFADOR ARTUR MAS, sí , aquell mateix que va anar a pactar l'ESTATUT amb el Zapatero i que va fer tot el possible per desprestigiar el TRIPARTIT per ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
11 de febrer de 2017, 12.21 h

#45

Santi:

No te preocupan más la infinidsd de cadáveres políticos que teneis en vuestra España ?

Y espérate, que una vez destapada la caja de los truenos, no pararàn..... Va seguir Camps-


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
11 de febrer de 2017, 08.30 h

#31 ronya de tontets d'erc EL PARTIT INDEPENDENTISTES PEL MONTILLA, la merda seca nazional.socialista per una ESPAÑA INDEPENDENT, ho entens merdeta montillesca d'ERC?
ERC, el partit protegit per la FISCALIA, PORQUE SERA?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
11 de febrer de 2017, 06.57 h



Imagineu que anant pel carrer, o a l'autobus o al metro, un descarat ve i durant quatre o cinc minuts us comença a donar empentes i a trepitjar-vos els peus.


. . . quìna reacció trobarieu més normaL ?


(1).- dir-li: escolti, senyor, perdoni, però vostè fa minuts que m'està molestant, i jo sóc una persona com qualsevol altra, per tant no m'ha de molestar més

(2).- dir-li: escolta, desgraciat, com no paris d'emprenyar, et fotré un cop de bastó (o de paraigües o del que tingui... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
11 de febrer de 2017, 06.51 h



#45

Sempre tan PPaPPanates tu, eing, noi? Mai no enteneu res , els FRANQUISTES !!


El fiscal va demostrar ser un INEPTE , i encara que hagués fet bé la seva feina i aconsegueixi una condemna per a Mas, la inhabilitació que li pugui caure de condemna (i dubto molt que li caigui) en Mas se la passa per l'enrtrecuix, perquè durarà fins com a molt el setembre, i encara servirà per a fer que els seus fanàtics el converteixin en HEROI.


En quant a corrupció, és cert que a CiU n'hi va h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
Santi fletxa Barcelona
11 de febrer de 2017, 00.13 h

El fiscal rematará la faena que empezó la CUP, Mas es un cadaver político, y aún tendrá que ir a mas juicios por la corrupción de su partido.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
10 de febrer de 2017, 21.58 h

#42
#40 Vols dir que no ets una mica fanàtic del Mas, tu?


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
10 de febrer de 2017, 21.53 h


#39 En Mas té por perquè vol tornar a ser president. Per això es fa el manyac a,mb els espanyols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.