directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 09:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Possible tràfic d'influències del PSC a la FECAC per organitzar la Feria d'Abril

Malgrat haver incomplert diferents punts del contracte, se li ha adjudicat per a 3 anys

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

De nou, la Federación de Entidades Culturales Andaluzas de Catalunya, la FECAC, torna a estar al punt de mira per les seves irregularitats i, aquest cop, apunten directament al PSC. Si directe!cat us feia un repàs de la cara més obscura de l'entitat i la del seu president, Daniel Salinero, avui fem un pas més enllà: La Fundació Andacat denuncia que possibles pressions polítiques haurien afavorit a la federació FECAC en l'adjudicació de la Feria de Abril d'aquest any.
jaume collboni, daniel salinero
Jaume Collboni amb el president de la FECAC, Daniel Salinero

Comparteix
   


Documents relacionats

Etiquetes
L'ombra de Jaume Collboni a Barcelona Serveis Municipals (BSM)
 
L'organització de la Feria d'Abril d'aquest 2017 està carregada de polèmica després del concurs públic que s'ha fet per primera vegada amb el govern d'Ada Colau. Tal com denuncien des de l'entitat Andacat, l'empresa pública BSM, gestionada com a màxim responsable públic pel socialista Jaume Collboni, ha escollit la FECAC. Cal recordar que fins ara, la Fundació FECAC (ara Andacat) va organitzar la Feria. En època Trias, el 2015, BSM va rescindir el contracte amb Andacat sense previ avís ni especificar els motius. D'aquesta manera, des de l'empresa municipal s'hauria aplanat el camí per a atorgar de nou la gestió de la Feria d'Abril (i les subvencions que comporta) a la FECAC. De fet, Andacat ha denunciat aquesta rescissió de contracte i hi haurà judici el pròxim mes de març.
 
Pressions polítiques del president de la FECAC
 
Un cop apartada del camí l'Andacat, s'obria el concurs públic. Daniel Salinero, president de la FECAC i càrrec de confiança de Núria Marín a l'Ajuntament de l'Hospitalet, hauria exercit pressions perquè el concurs caigués en favor de la FECAC. Així ho denuncia la Fundació Andacat, que creu que les amenaces exercides per la direcció de la FECAC haurien pogut incidir en una possible adjudicació favorable a la FECAC.
 
Cal recordar que Daniel Salinero va amenaçar en treure la Feria d'Abril de Barcelona si la FECAC no l'organitzava i mitjançant el seu Twitter va pressionar polítics sobiranistes i regidors de Barcelona o la mateixa Diputació al·legant que hi havia preferència pels catalans davant dels andalusos.
 
Entre socialistes s'entenen
 
Així doncs, BSM va fallar a favor de la FECAC per organitzar la Feria de Abril tres anys més quan hi havia dues candidates més, l'Andacat i F.E.C.E.C. El president de BSM és el socialista i imputat pel cas Mercuri, Jaume Collboni i hauria fet guanyador a qui es va presentar a les llistes del PSC socialistes a l'Hospitalet en les eleccions municipals passades i íntim amic de Núria Marín i Josep Maria Sala, condemnat pel cas Filesa.
 
Un guanyador que va incomplir el contracte
 
Des de BSM s'havia avisat que si no es complia de manera estricta el contracte, l'adjudicatari no podria tornar a organitzar la Feria de Abril. Tal com ha denunciat Andacat amb un detallat informe, la FECAC hauria comès números irregularitats saltant-se de manera flagrant el tractat. L'única resposta obtinguda per Andacat ha estat un burofax argumentant que, segons un acte de final de fira dels tècnics del Fòrum, tot estava correcte.
 
Malgrat aquest dictamen, l'informe d'Andacat aporta proves fefaents tot tipus d'Irregularitats com en la formalització del contracte, l'Incompliment del planell d'ubicació de les atraccions, les deficiències en el control d'aforament, l'incompliment en els horaris de tancament de l'activitat, les anomalies del fil musical en l'espai d'atraccions i l'incompliment en el desmuntatge de la Feria de Abril.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Synera fletxa Barcelona
14 de febrer de 2017, 13.43 h

RESUM DE LA DECLARACIÓ DE LA COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS DE LA PERSONA DEL IL·LTRE COL·LEGI D'ADVOCATS DE BCN SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ (2013)

"... La declaració unilateral d’independència, proclamada pel Parlament de Catalunya, estaria justificada en dret internacional en el cas que el Govern espanyol impedís la celebració de la consulta a la ciutadania sobre la creaci d’un nou Estat, o bé es negués a acceptar el resultat afirmatiu de la mateixa.

La Resolució esta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
14 de febrer de 2017, 13.25 h



Feria de Abril....feria de abril.....feria de abril........... ! OSTI NOI !!..... si...si...si... aquella flocklorada d'aquells d'allá......

No em sento identificat i no m'agrada que estigui al meu pais.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
14 de febrer de 2017, 13.15 h

El COLLBONI ES UN GANGSTER, UN FILESO, una persona indigna, tramposa i quinqui, per aixó s'ha ajuntat amb la banda de lladres de DESC, o partit politic que gasta les subvencions per fins socials per pagar les campanyes de la Rita COLAU I SUS amiguitos y amiguitas .
COLLBONI, dels pakis als bandidos andalusos, sempre traficant corrupteles


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Rafa fletxa Cornellà
14 de febrer de 2017, 12.51 h

Això no és una fira, és un cortijo del PSC perquè els señoritos andalusos, trasplantats a Catalunya i els seus fills, puguin viure sense treballar al nostre país, tal com ho farien a Andalusia. Paràsits en estat pur.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
14 de febrer de 2017, 11.48 h

Una Fira a la que no es ven res, no és una Fira, és un Farol, una bestiesa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
14 de febrer de 2017, 11.46 h

En Collboni i l'Iceta hi aniran a ballar?


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1

Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.