directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 5 d'octubre de 2024 01:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

Els internautes catalans podran entrevistar els candidats a la Generalitat via Twitter

Tots els candidats seran citats el mateix dia a la mateixa hora per participar en la primera 'twittervista' · Es tracta d'una experiència pionera al món

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Aquest setembre els internautes catalans podran entrevistar els candidats a la presidència de la Generalitat a través de la plataforma Twitter. Ho ha anunciat aquest dijous l'associació Stic.cat, promotora dels Premis Blocs. Durant una hora i de manera simultània, tots els presidenciables interactuaran amb els ciutadans a través de preguntes i respostes de 140 caràcters. No es tracta d'un debat entre candidats perquè no parlaran entre ells. Segons la presidenta de l'associació, Trina Milán, les entrevistes via Twitter són una aposta per acostar els aspirants a les persones de manera 'molt directa'. Segons Stic.cat, la d'aquest setembre serà experiència pionera a nivell mundial.
twitter

twitter vista
Comparteix
   


Etiquetes
Tots els candidats seran citats el mateix dia i la mateixa hora per participar en la primera 'twittervista'. No caldrà que es reuneixin tots en un mateix espai. La xarxa no ho requereix. Per tant, podran connectar-se a la xarxa per participar a l'entrevista des de les seus dels seus partits. L'objectiu serà respondre de manera simultània les preguntes de 140 caràcters –el màxim permès en una entrada de Twitter- que els formulin els ciutadans.

Els presidenciables no interactuaran entre ells, estaran completament entregats als ciutadans. No obstant això, els diàlegs es faran de manera concurrent perquè d'aquesta manera serà 'just i equitatiu', segons ha considerat Milán.

Milán ha afirmat que l'entrevista no estarà moderada 'perquè Twitter no necessita això, la mateixa xarxa és la que fa que entri la pregunta adequada a la persona corresponent'. En aquest sentit, 'qualsevol persona podrà estar veient la resposta de qualsevol candidat, podrà entrar la pregunta a qualsevol candidat o podrà entrar una pregunta generalista' adreçada a tots ells.

Naturalment, és bastant probable que els aspirants a la presidència de la Generalitat no puguin contestar totes les preguntes. En aquest sentit, Milán ha dit que seran els candidats i els seus equips aquells qui decideixin quines responen i quines no.

El valor afegit: la interacció directa

'Com tens tu la possibilitat de dir-li al candidat primer de la llista a la presidència de la Generalitat, persona individual i des de casa teva, fer-li una pregunta i que aquesta sigui susceptible a ser contestada?', s'ha preguntat Milán. La presidenta de l'associació impulsora dels Premis Blocs Catalunya ha afirmat que aquest és el 'valor afegit' de fer una entrevista via Twitter i davant de suports tradicionals com, per exemple, la ràdio o la televisió.

Ha precisat que, en el cas de la televisió, en alguns casos els ciutadans poden adreçar-se als entrevistats mitjançant missatges SMS. Però en aquest sentit ha remarcat que aquestes preguntes sí que estan moderades.

Cinc blocs temàtics

Stic.cat i els partits polítics –entusiasmats amb la iniciativa, segons l'associació- han pactat cinc grans blocs temàtics en torn els quals els usuaris podran fer preguntes: polítiques socials, democràcia i participació, economia i crisi, identitat i nació i temes generals.

Experiència pionera

Trina Milán ha afirmat que l'associació no coneix cap iniciativa 'específica' com aquesta. De fet, ho han preguntat a Twitter i no els consta que n'hi hagi cap que s'hi assembli. La presidenta de Stic.cat ha dit que sí que coneixen alguna experiència d'entrevista de caràcter individual, com la que es va fer a Sandro Rosell durant la campanya electoral del F. C. Barcelona, però cap de col·lectiva com la que plantegen per aquest setembre.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Uri fletxa Lleida
29 de juliol de 2010, 22.08 h

No clar, al teu fill el portaràs al colegi Alemany amb el Montilla i tota la màfia del Tripartit español que ens ha enganyat a tots


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
homenot fletxa girona
29 de juliol de 2010, 19.22 h

Uri.a mi m'agradaria saber on et van ensenyar a llegir,per no portar-hi el meu fill.saps?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Uri fletxa Lleida
29 de juliol de 2010, 16.15 h

A mi m'agradaria preguntar-li al Putxi com s'ho ha fet per imposar les esquerres per davant de l'independentisme a ERC, foten fora al Carod de les llistes i demés


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Massa voltors volen devorar la riquesa catalana

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.