directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

De referèndum o referèndum a independència o independència (via repressió)

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Sí (encara que està per veure en el moment decisiu), potser Espanya pot evitar per la força la celebració d’un referèndum en llibertat arreu del país. Però, diguem-ho clar, una majoria dels catalans també estem en disposició d’evitar amb la nostra mobilització al carrer que Catalunya pugui continuar essent governada com a una autonomia intervinguda i, encara molt més, com una colònia annexionada dirigida directament des de la metròpoli; i al final de la repressió, doncs, només quedarà una alternativa al referèndum o referèndum, la independència de fet, guanyada al carrer. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
ACOLLIR. Avui serà un gran dia, un altre, com al d’ara fa just 14 anys, quan vàrem dir no a la guerra, per a enorgullir-nos com a poble. Sí, caram, quan fem les coses bé cal dir-ho. Perquè necessitem autoconfiança. Com tot poble vençut, confiem poc en les nostres pròpies forces. Per preparar el terreny de la gran manifestació d’avui, si és que no la coneixeu, us proposo que llegiu la història espectacular del petit Ilyas que ens ha explicat a les xarxes en Jordi Calvis. Val realment la pena: un nen de tres anys atropellat quan anava a escola, a les Borges Blanques: des del l’AMPA, Càritas, les entitats locals i la gent, s’hi apleguen més de cinc mil euros per poder pagar el viatge de la seva família al Marroc a enterrar el seu cos. La carta d’agraïment de la mare demostra com la solidaritat, fer comunitat, és la millor via per construir entre tots els nascuts aquí i els nouvinguts, una societat on valgui la pena viure.

ASSOCIACIÓ. Un Tribunal de Tarragona revocava el cap de setmana passat l’acord del ple de l’Ajuntament de Reus d’adscripció del municipi a l’Associació de Municipis per la Independència. L’Estat espanyol, amb el poder judicial com a principal braç executor, continua fent grans passes d’aprofundiment democràtic. Ara ja no existeix ni el dret a associar-se lliurement. L’argument central de la sentència, a més, apunta al que vindrà en la fase repressiva que ens espera: l’Ajuntament no pot associar-se a l’AMI perquè té finalitats anti-constitucionals. Com que és evident que no resulta gens lògic prohibir l’entrada a tercers a una entitat pels seus objectius, però sense actuar directament contra ella, no cal ser molt espavilat per apreciar que el següent serà prohibir-la. L’Estat espanyol va fent les passes successives per instaurar a Catalunya un estat d’excepció amb les llibertats fonamentals fortament restringides. Convindria potser avançar-se i desconnectar.

BRUTA. Cada setmana ens ofereix un nou lliurament de porqueria pudenta que mostra de quina manera la democràcia espanyola va perdent llençols en la seva lluita desesperada per combatre l’independentisme pel civil o pel criminal. La negativa a abordar una sortida democràtica al conflicte no fa sinó accentuar, cada vegada més, el pendent vertiginós de vulneració de drets polítics fonamentals que l’allunyen cada dia més d’una democràcia sana. Cada nova frontera que salta, és una nova amenaça, no només per a nosaltres, sinó també per a qualsevol adversari polític del govern espanyol, encara que molts d’ells mirin cap a una altra banda amb una sorprenent candidesa (i gran amor a Espanya). Aquests dies hem conegut amb estupor nous detalls de l’Operació Catalunya, orquestrada pel trio Sánchez Camacho-Moragas-Fernández Díaz. Amb el que ja coneixem amb proves fefaents a qualsevol país del món els tres haurien hagut d’abandonar la política.

COMPRENSIÓ. Costa molt d’entendre determinades actituds. Com ara la dels 300 empresaris valencians i catalans aplegats a Tarragona per demanar de genolls al govern espanyol alguna concreció en el calendari d’actuació del Corredor Mediterrani. De veritat que és increïble. És inconcebible que hi hagi persones que encara parlin de la necessitat de convèncer el govern espanyol de la importància estratègica d’aquesta infraestructura. Que no siguin conscients que l’Estat és un artefacte ideat per fer prevaldre els interessos de la capital sobre els de la resta de pols econòmics de la península. Que, històricament, Castella es va menjar la idea d’Espanya i que Madrid s’ha cruspit Castella. És quelcom que el cavaller tortosí Cristòfor Despuig ja va denunciar en els seus famosos Col·loquis fa... quatre segles i mig. Prou, ànimes candides. Ens coneixen i ens comprenen perfectament: simplement, volen guanyar-nos i esborrar-nos del mapa tan aviat com sigui possible.

DIVIDIR. Més enllà de la justícia o no de les seves afirmacions, amb risc evident de la classificació simple d’antipolítica, el que és impossible d’amagar és que la famosa intervenció de Jordi Évole al concert del Sant Jordi ha aconseguit dividir la gent, les forces socials i polítiques que aposten clarament per una actitud acollidora envers els refugiats, just una setmana abans de la gran manifestació d’avui. Com gairebé sempre en un determinat sector de l’esquerra dependentista del país. Gairebé sempre es tracta d’esberlar la transversalitat: és impossible assumir la presència dels impurs. Cal deixar-los de banda. Actuar com si el poder a Catalunya encara fos a mans de Convergència i Unió. Menystenir la pluralitat i substituir-la pel sectarisme. És la manera perfecta de no haver de justificar perquè es neguen a participar de la revolta democràtica més important a l’Europa actual. Al final, fins i tot els Comuns de Barcelona han hagut de sortir a dir-li-ho.

FATXENDERIA. Dels havans de la Maestranza a la cigarreta de la fiscal Magaldi. Fumar mata. Això intenten. La “Fiscalía General de su Estado” emetia dilluns un patètic comunicat lamentant els insults i l’assetjament suposadament patits per la fiscal en cap provincial de Barcelona, Ana María Magaldi. Després de la segona sessió del judici, la senyora baixava les escales tan enderiada a provocar els pocs concentrats a les portes del judici que gairebé ensopega. A molts metres hi ha poc més d’una dotzena de persones. Gairebé tots jubilats. Un senyor amb barretina amb un cartell casolà de suport al president Mas. I un sol jove que crida. Ella es recrea en l’escena, gira el cap, xucla la cigarreta amb posat fatxenda i avança. Als pocs metres torna a girar-se i se’n riu dels presents. És la via estampa de l’assetjament. Magaldi resumeix perfecte les constants del procés: provocació, mentida i repressió.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
LLUIS fletxa bcn
16 de març de 2017, 16.06 h

El secretario de Estado de EEUU, John Kerry, ha aprovechado la rueda de prensa que este lunes ha dado a primera hora con su homólogo, José Manuel García Margallo, para repetir las palabras del presidente Barack Obama y mostrar su apoyo a "una España fuerte y unida".

N.B. QUI RECOLZA L'IND.?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Euforbi fletxa Sant-Ander
18 de febrer de 2017, 21.09 h


#6 A nosaltres, les gràcies i desgràcies de la putonga de la teva mare no ens interessen ni mig cèntim, i la teva activitat de MAMONA, encara menys, porca !

Aquesta GENTUSSA espanyola, NO TENEN VERGONYA. Quin fàstic ! Putes i maricons, mira quins regals de fer-nos l'estat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
18 de febrer de 2017, 20.48 h


HABLANDO DE RUEDAS DE PRENSA, LA MADAMA DEL PUTICLÚ DONDE MI MADRE EJERCE EL NOBLE Y ANTIGUO ARTE DE LA PROSTITUCION, HA DECLARADO QUE A PARTIR DE AHORA, ECHARLE UN POLVO A LAS INFECTADAS DE SIDA COMO MI MADRE, EN LUGAR DE 8€ COSTARÀ TAN SOLO 4€.

CONSIDERO QUE ESO ES COMPETENCIA ILEGAL, PORQUE YO COBRO 5€ LA MAMADA, Y ME VAN A QUITAR MUCHOS CLIENTES, LAS MUY GUARRAS.

O TENDRÉ QUE REBAJAR PRECIOS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
18 de febrer de 2017, 20.36 h

Barcelona, 16 de Febrero - ULTIMA HORA - Carles Puigdemont, convoca rueda de prensa Urgente y transmite el mensaje al pueblo catalán de que no acatará el resultado del partido de fútbol contra el PSG y que comenzarán el partido de vuelta con cuatro a cero, ya que eso es democracia porque es la voluntad de la inmensa mayoría de aficionados del Barça.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
18 de febrer de 2017, 10.29 h

RESUM DE LA DECLARACIÓ DE LA COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS DE LA PERSONA DEL IL·LTRE COL·LEGI D'ADVOCATS DE BCN SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ (2013)

"... La declaració unilateral d’independència, proclamada pel Parlament de Catalunya, estaria justificada en dret internacional en el cas que el Govern espanyol impedís la celebració de la consulta a la ciutadania sobre la creaci d’un nou Estat, o bé es negués a acceptar el resultat afirmatiu de la mateixa.

La Resolució establ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
18 de febrer de 2017, 10.15 h

NOMÉS HEM D'APLICAR EL SARCASME A TANTA IDIÒCIA DEL REGNE. LA SEVA FATXENDARIA ELS ÉS CONNATURAL ,L'ARROSSEGUEN DE SEMPRE, PERÒ QUE ENS FACI MAL LA SEVA PERVERSITAT I MALDAT I GENOCIDI, PODEM ANAR FINS A CINC SEGLES. ON HAN MUNTAT LA "UNIDAD" D'EXPLOTACIÓ UNIVERSAL, ALS TREBALLADORS I A LES NACIONS DE LA CONFEDERACIÓ CATALANA I ARAGÓ.,


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
18 de febrer de 2017, 10.15 h

NOMÉS HEM D'APLICAR EL SARCASME A TANTA IDIÒCIA DEL REGNE. LA SEVA FATXENDARIA ELS ÉS CONNATURAL ,L'ARROSSEGUEN DE SEMPRE, PERÒ QUE ENS FACI MAL LA SEVA PERVERSITAT I MALDAT I GENOCIDI, PODEM ANAR FINS A CINC SEGLES. ON HAN MUNTAT LA "UNIDAD" D'EXPLOTACIÓ UNIVERSAL, ALS TREBALLADORS I A LES NACIONS DE LA CONFEDERACIÓ CATALANA I ARAGÓ.,


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
18 de febrer de 2017, 08.21 h




La SECULAR ESTUPIDESA de l'estat que Castella ha anat dominant (amb força males arts) fins a fer-lo un instrument al servei del seu CRETÍ imperialisme, ha tingut com resultat que DE CAP MANERA els catalans ens hi podem sentir a casa.


L' ACOMPLEXADA PREPOTÈNCIA que aquest estat, PARÒDIA RIDÍCULA d'estat de dret i SIMULACRE ESPERPÈNTIC de democràcia, l'ha empès a OPRIMIR CATALUNYA com si d'un estat estranger i vençut en guerra es tractés.


Ara ja NO HI HA RETORN, ara ja ens veiem... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.