directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 16:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP demana la dimissió dels diputats del Penedès per no defensar la vegueria pròpia

El partit critica que els diputats 'no han estat a l'alçada' i acusa al Parlament de 'girar-los-hi l'esquena'

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

L’aprovació de la llei de Vegueries ha encès els ànims de la Candidatura d’Unitat Popular de Vilafranca del Penedès. La formació vilafranquina demana la dimissió dels diputats de les comarques del Penedès a tenor que no han fet sentir la seva veu en la defensa d’una vegueria que abracés les comarques del Baix Penedès, Garraf, Anoia i Alt Penedès. D’aquesta manera, la CUP declara que el Parlament de Catalunya 'ha girat l’esquena' a les peticions dels penedesencs alhora que ataquen als diputats de les comarques de la zona de no fer respectar la voluntat del poble. Especialment àcids han estat amb el diputat socialista Roberto Labandera, a qui s’acusa de ni esmentar les reivindicacions de la Vegueria del Penedès.
cup vilafranca
Comparteix
   


Etiquetes
L’aprovació de la llei de Vegueries ja ha obert les primeres ferides. La Candidatura d’Unitat Popular de Vilafranca del Penedès ha demanat la dimissió dels diputats de la zona després que no hagin fet escoltar les reivindicacions per la creació d’una Vegueria del Penedès. En la mateixa línia, la CUP declara també que el Parlament de Catalunya ‘ha girat l’esquena a les peticions dels penedesencs’ alhora que ha acusat als diputats de ‘no estar a l’alçada’. El diputat socialista Roberto Labandera ha estat el més criticat ja que, segons la CUP, 'ni tant sols va fer esment a les reivindicacions de la Vegueria Penedès'.

Reivindicació fallida

La Vegueria del Penedès és una llarga reivindicació de les comarques de la zona (Alt Penedès, Baix Penedès, Garraf i Anoia ) que han quedat finalment dividides en tres. Més de 63 ajuntaments i 4 consells comarcals han donat suport a la iniciativa que ha comptat també amb l’adhesió de centenars d'associacions econòmiques, polítiques i culturals i, milers de persones a títol personal.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Pere fletxa Badalona
30 de juliol de 2010, 16.27 h

#8
A Mollerussa no hi ha CUP...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
cupaire fletxa Vilanova
30 de juliol de 2010, 13.33 h

Ostres, quin mal us fa alguns que us cantin la canya, de seguit passeu a les desqualificacions i insults, actitud pròpia de qui no té arguments per rebatre i és incpaç de questionar-se res: maximalistes, tontos ambulants, amiguets de la dreta, sobrebs, bla, bla,... Algú farà el pas de qüestionar les decidsions d'alguns partits o dels seus representants? En fi, dos pedres!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Jordi-80 fletxa València
30 de juliol de 2010, 12.38 h

Ací tenim un article aclaridor d'un diputat penedesenc d'ERC:

http://blocs.esquerra.cat/miquelcarrillo/bloc/el-penedes-te-la-porta-oberta-a-la-vegueria


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jordi-80 fletxa València
30 de juliol de 2010, 12.36 h

#7 El problema és quan aquesta esquerreta maximalista i elitista, com les CUP, es fa portaveu de les intoxicacions de la dreta autonomista, i hi cau de quatre grapes. Això no és tolerable. I posa a tots els polítics en el mateix sac. En això tenen molta experiència. I a l'hora de donar el callo i saltar a l'arena política, sempre es fan enrere, o acaben a garrotades entre ells. I ja cansen que tota la vida li facen el joc als de sempre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Rosa fletxa Mollerusa
30 de juliol de 2010, 12.33 h

A veure si d'aquesta manera els de la CUP Penedès se n'adonen que anar al Parlament serveix d'alguna cosa! La oportunitat que vam perdre per culpa vostre, burros!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
30 de juliol de 2010, 12.26 h

Cal precisar una cosa : tan legítima és la vegueria com il.legítims els dirigents de la Plataforma i l´actitud tramposa de CiU. El president Simon - que era a caixa Penedès fins que el van fer fora- i l´Ases són a la nòmina de CiU. Els diners del palau donen per molt. CiU ha votat en contra les 3 mocions per fer les vegueries i ha imposat una que supeditava QUE EL PENEDÈS DEVIA SER RECONEGUT PER LES 3 VEGUERIES de les quals s´ha de separar, però sobretot RETARDAVA I IMPEDIA LA CREACI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
30 de juliol de 2010, 11.42 h

Com us agrada a molts opinar sobre coses que no coneixeu en absolut. Abans de dir més bestieses entreu a www.vegueriapropia.org llegiu de que va i apreneu la lliçó, a veure si algun dia podem tenir comentaris que serveixin per aprendre i intercanviar idees i no baralles idiotes que atreuen xaviers garrulos, fofitos de gavamar i exvotants pagats per ciu, quin nivell.
Si algú li fa mandra: la immensa majoria d´ajuntaments recolzen la vegueria, té ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordi-80 fletxa València
30 de juliol de 2010, 09.31 h

Que miren dins de sa casa, que tenen molt on agranar. Que no vagen exigint res aquesta colla de maximalistes indisciplinats i que es cuiden més dels seus militants i regidors de "Crida per la Terra" que ara estan al voltant de la conferència sobiranista geriontocràtica eixa. Qui més ha de callar més crida. Quan les vegueries siguen una realitat, la Vegueria del Penedés en serà una d'elles. I no gràcies a les CUP o als seus nous amics de dreta. Colla de malfaeners hipòcrites!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
30 de juliol de 2010, 08.41 h

Els de la CUP que defensin el que vulguin però que no imposin les seves idees sobre els altres, són soberbs. Això de la vegueria del Penedès no té cap més justificació que un interessat antibarcelonisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Matilde fletxa Mollerussa
30 de juliol de 2010, 08.22 h

Aquests de les CUP són com una espècie de tonteria ambulant. No tenen ni idea de quèva el tema i volen donar lliçons. Crec que allò més sensat seria organitzar un referèndum per saber exactament si els habitants d'aquestes comarques volen o no ser vagueria. AH! Però això ara no pot ser, oi? Perquè probablement la majoria de la població no té ni la més mínima intenció de voler pertànyer a aquest ens de nova invenció.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.