directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 12:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigdemont: "La proposta de l'estat espanyol és com l'esperit sant; tothom en parla però ningú l'ha vist"

El president reitera que hi ha 46 punts per negociar i que no hi ha hagut reunions "ni privades ni oficials" amb el govern de Rajoy

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

ACN Narbona .- l president del Govern, Carles Puigdemont, ha assegurat que la proposta que l'estat espanyol pregona que vol fer a Catalunya és "com l'esperit sant; tothom en parla però ningú l'ha vist". "I cregui'm, ens agradaria que hi hagués una negociació en el format que fos", ha puntualitzat el president reiterant que no hi ha hagut reunions "ni privades ni oficials" amb el govern de Rajoy. Puigdemont ha recordat que l'agenda de reivindicacions catalanes té 46 punts, la majoria dels quals "s'haurien d'haver complert fa anys". "Si el que volen oferir és això, és que no han entès res", ha afegit. El president de la Generalitat, que aquest diumenge és de visita a Occitània, ha instat l'Estat a "tirar endavant una negociació" perquè, fins al moment, l'única proposta que hi ha sobre la taula és la d'un estat independent davant la voluntat d'Espanya de mantenir "un status quo que no funciona".

Comparteix
   


Etiquetes
Puigdemont ha assegurat que darrera l'anomenada 'operació diàleg' que l'estat espanyol afirma que ha engegat amb Catalunya hi ha "molta retòrica i fins i tot molta propaganda" però cap gest concret. "Recordo que nosaltres la mà estesa a dialogar la tenim sempre", ha reiterat el president del Govern. Per això, insta el govern de Mariano Rajoy a concretar quina és la proposta que volen fer a Catalunya i asseure's a negociar.
Després de les declaracions del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, assegurant que els dos governs estan "dialogant" amb trobades que no sempre es produeixen "a la llum pública", Puigdemont ha exposat que si encara no s'ha reunit amb Mariano Rajoy "no és per un problema d'agenda" del president de Catalunya. "No hi ha cap negociació, ni privada ni oficial, i cregui'm que ens agradaria que n'hi hagués en el format que fos", ha ressaltat.
 
En aquest sentit, el president ha afirmat que no coneix el detall de la suposada proposta que l'Estat vol fer a Catalunya. "És com l'esperit sant, tothom en parla però ningú l'ha vist", ha ironitzat. Segons Puigdemont, fins al moment només hi ha una proposta sobre la taula: la de Catalunya per construir un estat independent. "És l'única que hi ha perquè a l'altra banda aposten per mantenir un status quo que no funciona", ha exposat.
 
Carles Puigdemont ha recordat que, com a punt de partida, ha fixat 46 punts de negociació per debatre i dialogar. Un d'aquests punts és el de la convocatòria del referèndum, una proposta que l'estat espanyol no vol abordar. "Els 46 punts formen part d'una agenda de reivindicacions ja negociades, si el que pensen oferir a Catalunya és la satisfacció de coses que s'haurien d'haver complert fa anys, és que no han entès res", ha criticat el president.
 
El president ha reiterat que l'estat espanyol està "en temps de descompte" i ha lamentat que intenti "atrapar el temps fent anuncis buits". "Si tenen alguna cosa a posar sobre la taula, que és el que crec que haurien de fer perquè és el que venim reclamant, estarem encantats de negociar i dialogar ara mateix", ha conclòs Puigdemont assegurant que és Espanya qui té "una gran responsabilitat" per desencallar la situació.
 
Neutralitat
 
La delegació catalana, encapçalada pel president Carles Puigdemont, s'ha reunit aquest diumenge amb la delegació occitana, amb la presidenta Carole Delga al capdavant, a Narbona. Delga ha refermat la voluntat d'estrènyer llaços amb Catalunya però ha evitat pronunciar-se sobre el procés d'independència. "Des del govern francès no ens fiquem en qüestions polítiques espanyoles", ha exposat la presidenta que ha insistit en la necessitat de "respectar la neutralitat".
 
De la mateixa manera, Puigdemont també s'ha mantingut neutral a l'hora de valorar que la nova regió s'anomeni Occitània i hagi descartat qualsevol referència al País Català. "Hem de respectar les decisions, això no vol dir que siguem indiferents però volem ser neutrals i respectuosos", ha opinat.
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
LLUIS fletxa bcn
20 de febrer de 2017, 18.37 h

CONSTITUCIÓN DE ITALIA: Art. 5. “La República, una e indivisible, reconoce y promoverá las autonomías locales …” ●CONSTITUCIÓN DE FINLANDIA Cap. 1. Art 4: "El territorio de Finlandia es indivisible" ● Muchísimos más ejemplos de países indivisibles aquí → https://docs.google.com/document/d/1TF3hOhSl528EJ9y78Na0WWFhvvpuWzVo-FucTxIyjAk/edit


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
LLUIS fletxa bcn
20 de febrer de 2017, 16.11 h

El moviment sobiranista català gairebé ha descartat, ara per ara, l'objectiu d'aconseguir que els països europeus donin suport a la seva reivindicació independentista.

La petició de la independència no l'assumeixen perquè consideren que Catalunya disposa actualment d'un autogovern molt ampli, fins i tot superior al grau d'autonomia respecte al poder central de la quasi totalitat dels territoris que formen part d'estats europeus federals, com Alemanya, entre d'altres.”E-NOTICIES”


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Synera fletxa Barcelona
20 de febrer de 2017, 11.27 h

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010

- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una socie... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Fd'A fletxa Calders
20 de febrer de 2017, 11.11 h

Espero sentir les veus "autoritzades" de l'Església espanyola dient alguna tanocada a nivell del segle XVI o excomunicant a perpetuitat al President de Catalunya per faltar al respecte a l'Esperit Sant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
20 de febrer de 2017, 08.43 h

#1


Yo sí, .....yo sí....... he visto al Espíritu Santo.

Siempre al lado del ex-ministro, porquè a pesar de las barbaridades que ha hecho, està protegido.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
20 de febrer de 2017, 08.27 h


Estado espñol: NO DEMOCRACIA.....NO DEMOCRACIA......


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
20 de febrer de 2017, 08.17 h

Potser només l'ha vist Jorge Fernandez Diaz (l'Esperit Sant, es clar). Segurament els hi haurà presentat l'àngel Marcelo...

La proposta de diàleg, ni tan sols amb l'ajut de tot el santoral en plè es pot veure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
anna fletxa Barcelona
20 de febrer de 2017, 07.39 h

Crec que éreu massa staff per a una regió.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
20 de febrer de 2017, 07.14 h




Aquest Puigdemont . . . un xic ateu sí que ho és, segur !!


Mira que dir que l'Esperit Sant "ningú no l'ha vist" . . . ves a saber si alguns místics tipus "Santa" Teresa d'Àvila , un xic ajudades per ves a saber quines herbes , no han vist no pas només un, sino quatre o cinc esperits sants .


Aquest home deu ser dels que es pregunten si un déu omnipotent, és a dir, totpoderós, podria fer una truita de patates tan i tan grossa que ni ell mateix se la podés acabar de menjar .

... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.