directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP apel·la a la igualtat de 'tots els espanyols' per invalidar la prohibició de la tortura animal a Catalunya

Presenten una proposició de Llei per 'protegir' les corrides i impedir que les comunitats autònomes puguin abolir-les

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El grup parlamentari del PP ha presentat aquest dijous al Congrés espanyol l'anunciada proposició de Llei per 'protegir' la 'fiesta' pel 'seu interès cultural i turístic' i passar-ne les competències a l'Estat, de manera que es pugui deixar sense efecte la decisió del Parlament de prohibir les curses de braus a partir de l'1 de gener del 2012. La proposició apel·la a la missió de l'Estat espanyol de 'garantir la igualtat dels espanyols en l'exercici del seu dret a l'accés a la festa dels toros com a part del nostre patrimoni cultural a tot el territori nacional'.

Comparteix
   


Etiquetes
El document, de set pàgines, basa els seus arguments en la 'llibertat i la igualtat de tots els espanyols' que recull l'article 1 de la Constitució espanyola, i apunta que els poders públics 'tenen l'obligació' de 'garantir la igualtat dels espanyols en l'exercici dels seus drets i en el compliment dels seus deures constitucionals'.

Segons el PP, els toros són 'cultura' i tot i que moltes de les competències en la matèria corresponen a les comunitats autònomes 'la voluntat dels nostres constituents va ser considerar la cultura a més de com un dret dels ciutadans com un deure i atribució essencial de l'Estat'. 'El govern de la nació –diu el text- es converteix en el principal garant de promoure i tutelar l'accés a la cultura i a totes les seves manifestacions al què tenen dret tots els ciutadans independentment al lloc on resideixin'.

'Senya d'expressió cultural'

El PP argumenta que 'la festa dels toros és una de les manifestacions més importants i amb més arrelament i atractiu turístic' i afirma que el seu reconeixement i repercussió 'arriba a totes les parts del territori nacional'. Afirmen que les curses de braus 's'han convertit en una de les principals senyes de la nostra expressió cultural i en un important atractiu turístic'. A més, segons el PP, la Llei 10/1991 sobre potestats administratives en matèria d'espectacles taurins dóna per fet 'el dret dels espanyols a gaudir en condicions d'igualtat dels espectacles taurins'.

La proposició de Llei busca una reforma d'aquella normativa de 1991 i afegeix al text que l'objectiu de la Llei és 'la protecció de la festa dels toros pel seu interès cultura i turístic'. Hi voldria introduir un nou paràgraf que estableix que 'l'Estat, en ús de les seves competències exclusives, en virtut del que disposen els articles 149.1.1, 149.2 i 44 de la Constitució, haurà de garantir la igualtat dels espanyols en l'exercici del seu dret a l'accés a la festa dels toros, com a part del nostre Patrimoni Cultural, en tot el territori nacional'.

A més, fa que la disposició addicional primera de la Llei, que estipula que el que dicta 'serà d'aplicació general en defecte de les disposicions de les CCAA' inclogui especialment 'la protecció de la festa dels toros pel seu interès cultural i turístic'. Ho reforça afirmant que 'qualsevol canvi en el règim especial de protecció de la festa dels toros exigirà una Llei aprovada per les Corts Generals'.

Per últim, afegeix un nou paràgraf en què afirma que el govern espanyol 'aprovarà els instruments de protecció necessaris en atenció a l'interès cultural i turístic, tant nacional com internacional, de la festa dels toros'.

La proposició de Llei s'haurà de discutir al Ple del Congrés dels Diputats on el PP en tindria prou amb una abstenció del Grup Socialista per fer-la prosperar. No obstant això, l'executiu espanyol ja ha apuntat que no està a la seva agenda la possibilitat de legislar sobre aquesta matèria.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
SOM I SEREM! fletxa TORDERA.
31 de juliol de 2010, 19.05 h

Quin fàstic em donen aquests repugnants peperos, que només fan que molestar i provocar. I després s`omplen la boca amb frases com: "igualtat", "llibertat d`expressió", i altres frases similars; pèro el més curiós es que aixó no ho han practicat mai. (ni ho practicarán mai tampoc) Tant de bó no es surtin amb la seva, i fotin el camp de la nostra terra. Que volen toros? que els fotin a casa seva, i que es dediquin a menjar els seus excrements. Colla de trinxeraires!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
30 de juliol de 2010, 23.48 h

El sr Ramoneda deu de ser un dels estomacs agrAeits del franquisme que te un estanco un lloc de loterias del estado una promesa per l alcaldia cuando los nuestros venzan otra vez? cuan vots va treure el seu partit a las darreres eleccions a sentmenat QUINA PENA ELS ANYS PASSAN I LAS SEVES ILUSIONS NO ARRIVEN AIXO DEU DE SER FRUSTRAN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
30 de juliol de 2010, 21.07 h

#17 Abundant sobre el què Vostè diu que Sapatero a encarregat Chaves de refer llaços amb catalunya, li he de dir que no sé fins a on arribaran aquestes converses, perquè aquest tal Chaves, ahir en unes declaracions, ens va deixar ben galdosos als catalans, especialment al seu col·lega socialista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
30 de juliol de 2010, 21.03 h

És inaudit. És intolerable. És de jutjat de guàrdia o de TC, millor dit. Però que s'han cregut aquests descarats, feixistes, nazis, assassins d'essers inferiors i criminals de guerra de titllar-nos d'ESPANYOLS???, però què s'han cregut aquí???. Si al parlament han votat a favor de la prohibició, han estat els catalans per majoria. Els espanyols, senyors de PP cap de burros, no heu guanyat aquesta votació. Ja en tenim prou de les vostres accions i recursos de merda. Foteu el camp de Cat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
30 de juliol de 2010, 19.38 h

El govern estatal assegura que no recolzarà la iniciativa del PP per protegir les curses de braus.
El president espanyol ha recordat que les comunitats autònomes tenen competències sobre els espectacles públics. Zapatero encarrega a Chaves refer llaços amb Catalunya

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat que el seu govern no donarà suport a la maniobra del PP per tombar al Congrés espanyol l'abolició dels toros a Catalunya aprovada al Parlament aquest dimec... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Marc fletxa Terrassa
30 de juliol de 2010, 18.39 h

Esta bé, igualtat per a tothom. Ja que els toros a Catalunya no interessen massa, que rebin subvencions properes a cero. Qui vulgui toros que els tingui, pero que n'assumeixin el cost, a veure qui hi va. Si fos una empresa que fabriques bombetes i les regales per tenir diner públic per al material i de sobte deixes de rebre aquests fons el mes facil es que si el producte no agrades, tancarien. Doncs que qui vulgui toros, que els pagui, pero no amb els diners dels meus impostos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Voltaire fletxa Ries Baixes
30 de juliol de 2010, 16.39 h

Que llestos, aquests apanyols. Sense Revolució i sense tallar-li el cap a cap Rei espanyol tanmateix apliquen alló de la ÉGALITÉ atothom que no pensa com ells.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
ANTON fletxa san jose
30 de juliol de 2010, 16.18 h

PUES MIRE SI ES POR PROHIBIR.....A MI ME PROHIBEN IR A 200 KM/h POR LA AUTOPISTA ¡¡¡¡LIBERTAD!!!! PROHIBIDO PROHIBIR!!!!!!
PUES MIRE SI ES POR PROHIBIR.... A MI ME PROHIBEN SER UNA NACIO, Y TENER UN ESTATUT VOTADO DEMOCRATICAMENTE
PUES MIRE SI ES POR PROHIBIR.... A I ME PROHIBEN DECIDIR DEMOCRATICAMENTE SOBRE LA TORTURA Y EL ASESINATO DE ANIMALES

EL PARTIDO POPULAR CONFUNDE IGUALDAD CON UNIFORMIDAD, ALGO NORMAL EN UN PARTIDO CON CLARAS INFLUENCIAS FASCISTOIDES.

EL PP Y EL PSOE HABLAN DE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Jordi fletxa Barcelona
30 de juliol de 2010, 14.15 h

Vaja.... llavors "per poder ser tots iguals", el uns han de tenir el dret a decidir, però d'altres (nosaltes) NO.

M'agrada aquesta curiosa 'igualtat'


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
30 de juliol de 2010, 13.37 h

PER CERT SR RAMONEDA PERQUE NO PROPOSA LA PLACA DAVANT DE CASA SEVA A SENTMENAT LI FARA UN FAVOR A L SEU AJUNTAMENT QUE TAN LI AGRADA COLLAR ALS SEUS HABITANS AM IMPOSTUS I ESTA NECESITAT DE CALES AY QUINS VELLS TE,PS AQUELLS EH COM A CAMBIAT EL MON DES LLAVORS DE RES SALUTACIONS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.