directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El conseller de Justícia completa la metàfora de trencar els ous apel·lant al poble

Carles Mundó afirma que en els propers mesos no només caldrà que les institucions "estiguin a l'alçada", sinó que la ciutadania estigui "activada"

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha complementat la metàfora de la truita i els ous pronunciada pel regidor de la CUP de Vic Joan Coma per il·lustrar la desobediència. En una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, ha expressat que per fer la truita, “no n’hi ha prou amb trencar els ous, [sinó] també que l’oli sigui calent”. Una apel·lació directa no només a la classe política, sinó també al poble: [Cal] que les institucions responguin i estiguin a l’alçada del repte que van assumir, però la ciutadania també ha d’estar absolutament mobilitzada i activada, l’oli calent”. 
Els consellers Mundó i Bassa diuen que és imprescindible incloure el diàleg al referèndum

Mundó també ha insistit que la Generalitat només acceptarà el diàleg si Rajoy mostra predisposició a parlar dels 46 punts que li va presentar Carles Puigdemont l’any passat, referèndum inclòs. Una posició expressada també per la titular d'Afers Socials, Dolors Bassa aquest matí a TV3. De fet, els dos han coincidit a dir que hi ha predisposició d’agenda per part del president català per reunir-se amb el seu homòleg espanyol.

Mundó: "Més enllà de l'operació diàleg, estaria bé l'operació fets"

La consellera, a més, ha deixat clar que no hi ha trobades secretes entre els dos executius fora dels contactes sectorials habituals i Mundó ha demanat al govern Rajoy “que s’aclareixi” perquè “s’està fent un embolic”, amb contradiccions entre Millo i Albiol sobre si hi ha converses subterrànies o no. En qualsevol cas, el conseller de Justícia creu que “l’operació diàleg és una operació d’estètica” i “més enllà de l’operació diàleg, estaria bé l’operació fets”. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
21 de febrer de 2017, 16.47 h

Esperem que tot el moviment que estan fent les forces franquistes ens motiven per a fer el nostre camí igual que Catalunya. Del Nord ens vingué la democràcia. Per l'Oest el feudalisme. Aquest és un bon moment per a discernir per on hem d'anar. Els castellans que fugien de la fam feudalista ho saberen de seguida. Aquí a la democràcia Catalana no necessitaven cognoms ni padrins sols ser persones i tenir ganes de treballar. madrid segueix sent el castell feudal. Nascut per a sodomitzar i lim... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
LLUIS fletxa bcn
21 de febrer de 2017, 14.41 h

El presidente del Parlamento Europeo, Antonio Tajani: “Quien actúe contra la Constitución de un Estado miembro de la UE está actuando contra una parte del marco legal europeo”.

N.B. DE QUIN POBLE PARLA, SR.?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
21 de febrer de 2017, 13.05 h

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010

- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una socie... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
muntanyà fletxa Igualada
21 de febrer de 2017, 13.03 h

Que el Racoy s´aclareixi si es pot aclarir, que naltres anem fent via.
Potser quan haurem arribat a la independència, per fi, ell deixarà de llegir els diaris esportius mandrilenys. Però llavors la truita ja estarà ben feta i a punt.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
21 de febrer de 2017, 12.52 h

RESUM DE LA DECLARACIÓ DE LA COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS DE LA PERSONA DEL IL·LTRE COL·LEGI D'ADVOCATS DE BCN SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ (2013)

"... La declaració unilateral d’independència, proclamada pel Parlament de Catalunya, estaria justificada en dret internacional en el cas que el Govern espanyol impedís la celebració de la consulta a la ciutadania sobre la creaci d’un nou Estat, o bé es negués a acceptar el resultat afirmatiu de la mateixa.

La Resolució esta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Olotí fletxa Olot
21 de febrer de 2017, 11.54 h

Companys de comarques: Tingueu el cotxe privat preparat, així com la motxilla i els companys. Cotxe plé i cap a BCN manca gent.
I tinguem en compte que podem ser-hi enllà un dia, dos, tres o una setmana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joaquim fletxa Girona
21 de febrer de 2017, 11.02 h

La posició de casa nostra- i suposo la de molts - es que indpendentment de la bunior de mosques que se sent continuament per els mitjans de comunicació, el que ens importa es la fermesa - que ja han demostrat - dels nostres dirigents politics. Si ells van al davant... que no els hi resti cap dubta de que nosltres estem al darrera... dormint sota tendes quan faci falta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.