directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 00:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CCOO abandona l'ambigüitat i rebutja la unilateralitat

L'11 Congrés del sindicat definirà els eixos d'actuació dels pròxims quatre anys que haurà de liderar Javier Pacheco, candidat a substituir Joan Carles Gallego

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- CCOO ultima la celebració de l'11 Congrés del sindicat que es celebrarà entre el 4 i el 6 d'abril i que haurà de marcar el full de ruta dels pròxims quatre anys. Javier Pacheco, actual secretari general de la Federació d'Indústria, serà el que agafi el relleu de Joan Carles Gallego, sinó hi ha sorpreses inesperades d'última hora, molt improbables. En una trobada amb periodistes, Gallego ha anunciat que el congrés votarà cinc resolucions entre les quals hi haurà una que modificarà la 'resolució nacional' a favor del dret a decidir que es va aprovar fa quatre anys. El líder de CCOO ha defensat aquest canvi perquè la conjuntura política ''ha evolucionat'' i cal incorporar nous elements com la ''judicialització'' i la ''manca de diàleg'' o la unilateralitat. Tot i això, Gallego ha assegurat que la resolució seguirà defensat la convocatòria d'un referèndum vinculant com via de sortida d'aquest conflicte polític.
 

Comparteix
   


Etiquetes
 
La 'resolució nacional' mantindrà la defensa del dret a decidir amb la convocatòria d'un referèndum vinculant, tot i que afegirà aspectes que fa quatre anys no estaven sobre la taula com és la judicialització o les posicions maximalistes que aparquen el diàleg i aposten per posicions unilaterals, ha explicat Gallego.
 
El líder de CCOO ha reconegut que ens aquests últims anys la política ha ''evolucionat'' a pitjor fins arribar a un punt de ''degradació'' de les relacions polítiques cosa que ''ens ha instal·lat'' en posicions de ''no diàleg'' i de ''judicialització''. 
 
L'estructura sindical ja porta setmanes treballant en relació amb aquesta resolució per tal de buscar els mínims denominadors comuns en una organització que és ''molt plural'' en les posicions dels seus militats. 
 
Gallego creu que l'actuació sindical dels pròxims quatre anys estarà marcada per la lluita contra la precarietat laboral amb l'objectiu d'eliminar la idea que els treballadors ''són una força de treball d'entrar i sortir i de lliure disponibilitat'' per als empresaris. 
 
El segon eix d'actuació passarà per la recuperació dels drets socials i econòmics perduts durant la crisi per les retallades en el sector públic i per la derogació de les últimes reformes aprovades pel govern del PP, inclosa la reforma laboral del febrer del 2012. 
 
Finalment, i com tercer eix prioritari de l'actuació sindical dels pròxims quatre anys, la mobilització en contra de les retallades de les pensions que està preparant el govern espanyol. 
 
En l'11é Congrés participaran 651 delegats elegits en un total de 1.129 assemblees que s'han organitzat aquests últims mesos en diferents empreses, sectors i territoris. 
 
Gallego ha informat que CCOO va tancar el 31 de gener del 2017 amb 140.531 afiliats, dels quals el 59% eren homes. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Synera fletxa Barcelona
22 de febrer de 2017, 13.04 h

A QUI REPRESENTEN AQUESTS COMUNISTES?

ALS DE PARACUELLOS?

PERQUÈ AL POBLE NO REALMENT. COM ESTALIN NO REPRESATAVA JA A NINGÚ MÉS QUE A SÍ MATEIX.

I NO EN QUEDÀ RES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
22 de febrer de 2017, 12.24 h

No jutgeu amb tanta lleugeresa, ni tampoc feu tant de cas al que puguin dir els dirigents dels sindicals.
Som moltes les persones que hem treballat i treballem honradament en un sindicalisme de classe i volem una Catalunya lliure, un Estat. La crítica la fem des de dins els sindicats per poder canviar-los.
Ja fa temps que no es viu de les subvencions, sí, de les afiliacions! i son poques.
Que fa el sindicat per nosaltres? molt més del que et penses.
Què fas tu pel sindicat? res de res, nom... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
mario fletxa barna
22 de febrer de 2017, 09.41 h

SR Gallego i el seu successor que hi diu? parleu de quatre anys? aquest any es decidirà si hi haurà quatre anys per vosaltres a Catalunya. Aquesta AMBIGÜITAT us farà mal com ho ha fet a IC-VERDS i al PSC-PSOE.

Espavileu companys! això arriba al final...O amb el POBLE o en contra del POBLE

VISCA CATALUNYA LLIURE DE PARÀSITS VIVIDORS! VOLEM GENT VALENTA! ELS COVARDS A LA CUNETA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
22 de febrer de 2017, 08.03 h

És el que passa amb els gèrmens patògens; senten un terror absolut a una bona neteja. Per això CCOO no vol ni parlar-ne de referèndums ni d'unilateralitats. Ells són els paràsits, els que serveixen per conduir i frenar les reivindicacions del poble abans que siguin perilloses pels postfeixistes i el Palco del Bernabeu que són els seus veritables amos.

si es fa neteja, ells són els primers que es queden sense el "chollo".


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Carles Viñals Casado fletxa Sant Vicent del Raspeg
21 de febrer de 2017, 22.11 h

Cap sorpresa. Com heu de voler una Catalunya lliure i pròspera si només sabeu viure de parasitar un estat corrupte i explotador dels mateixos que dieu defensar? Qué farieu llavors i de qué viurieu? Heu esdevingut la vostra pròpia caricatura.

I dieu que encara teniu 140.000 afiliats? Beati pauperes spiritu...


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
JCV fletxa Santa Cristina d'Aro
21 de febrer de 2017, 20.10 h

Sr. Gallego, de les vostres mobilitzacions sindicals, me'n foto. Suposo que m'ho permet, oi ? En altres països on les cúpules dels sindicats no són subvencionades per govern, en un cas semblant al de les rebaixes de les pensions, hi hauria vagues generals i fins i tot farien trontollar el govern. Però què volen Vostès, mossegar la mà d'aquells que els dóna de menjar ?. Permeti que rigui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.