directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 03:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Sant Pere de Vilamajor declara persones no grates els membres del TC

És el segon municipi vallesà que aprova excloure's moralment de la Constitució

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Sant Pere de Vilamajor (Vallès Oriental) és el segon municipi de la comarca que es declara moralment exclòs de la Constitució espanyola. El ple municipal celebrat aquest dijous a Sant Pere ha aprovat pels pèls la moció que sol·licitava aquesta exclusió, presentada per Sant Pere de Vilamajor Decideix, la plataforma que va organitzar la consulta sobre la independència el 13D. La moció aprovada a Sant Pere, però, va més enllà que les votades per altres municipis catalans, ja que és la primera que aprova declarar els membres del Tribunal Constitucional espanyol (TC) 'persones no grates en el nostre municipi'.
sant pere de vilamajor, moció, constitució
Votació de la moció a la sala de plens de l'Ajuntament © Raquel Salcedo

Comparteix
   


Etiquetes
La moció s'ha aprovat pels pèls, amb els vots dels dos regidors d'ERC, del d'Independents de Sant Pere i de dos de CiU; el tercer regidor de la federació s'ha abstingut, tal i com ha fet el representant del Grup Independent de Sant Pere i un regidor no adscrit. PSC i PP, amb un representant al consistori cadascú, hi han votat en contra. Un regidor no ha acudit al ple.

Davant la sentència del Constitucional espanyol 'lesionant greument' l'Estatut català, aprovat en referèndum popular el 18 de juny de l'any 2006, Sant Pere de Vilamajor Decideix va presentar una moció al ple municipal en què insta la corporació a 'qüestionar la sobirania espanyola sobre Catalunya' i, en conseqüència, 'declarar el nostre municipi moralment exclòs de l'àmbit de la Constitució espanyola, en un gest conscient d'afirmació nacional i democràtica, de resposta a aquesta sentència humiliant'.

Reclamen que no s'acati la sentència del TC
La moció, redactada per Sant Pere de Vilamajor Decideix i llegida per la republicana Cristina Romero, exigeix als presidents del Parlament i de la Generalitat 'que no s'acati una sentencia aviciada per un organisme desprestigiat, amb uns membres amb els seus càrrecs caducats, escollits per quotes de poder polític, que atempta contra la separació de poders i fa d'aquest tribunal una altre instància de poder polític per anorrear i liquidar les justes i legals aspiracions del poble de Catalunya vers el seu autogovern'.

També reclama al Parlament que emprengui 'les accions legals necessàries' davant dels tribunals internacionals per impugnar un TC 'que ha dictat una sentencia que considerem injusta per Catalunya i que trenca fins i tot amb els drets bàsics i igualitaris dels que fa gala la Constitució'. El text demana fer arribar tots els acords aprovats al president del Parlament, al govern de la Generalitat, als grups parlamentaris, a totes les forces polítiques catalanes, al mateix TC i al Tribunal Internacional dels drets humans.

L'única solució és la independència
Per últim, el text aprovat destaca que 'com a catalans ens sentim amenaçats en la nostra cultura, llengua i aspiracions polítiques i, com a poble, sotmesos a l'estat espanyol'. El text que s'ha fet seu l'Ajuntament de Sant Pere sentència que 'creiem fermament que l'única solució és el camí, per dur i llarg que aquest sigui, cap a la nostra independència real i efectiva, i per això exigim a totes les forces polítiques democràtiques que donin els passos necessaris i treballin d'ara en endavant per tal d'aconseguir la nostra plena i total independència'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Alex fletxa Sant Antoni de Vilamajor
10 d'agost de 2010, 12.15 h

Sí...pioners en deuta i en xorissos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Joan Carles fletxa Sant Pere de Vilamajor
5 d'agost de 2010, 11.27 h

Gràcies Josep Mª, som pioners en força coses. Celebro la iniciativa i espero que no quedi aquí. Ara, a fer feina!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
30 de juliol de 2010, 20.56 h

#4 Ah amic meu!!!!! "Con la iglesia hemos topado". Per això, haurem d'esperar la independència, com una medecina vital que curi tots els nostres mals. Salutacions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Marc fletxa Terrassa
30 de juliol de 2010, 20.46 h

Esta molt bé com a gest, pero es dolent obviar que cada cop que el pp guanya quelcom als tribunals despres de perdre-ho en torn parlamentari o a les urnes, hi ha un repunt de l'independentisme. Ara el que cal es que segueixin deixant en ridícul el Carod, el Saura, el Montilla i el Mas. Ah, per cert, que el senyor aquest que esta ara mateix al grup mixt no s'estigui de col·laborar amb els del ppc. I de passada, senyora Camacho, bramin alguna altra, que un altre amic meu es fara indepe, com ja ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
J. Tomàs fletxa Barcelona
30 de juliol de 2010, 16.21 h

Crec que s'equivoquen. Si alguna vegada tenim un estat propi, haurà fet més per assolir-lo "Doña Maria Emilia y sus muchachos", que el Sr. Carot i les seves "rucades". Ara, amb els braus, tenen la segona oportunitat. L'oportunitat de deixar més en ridícul el Parlament, que alguns creiem nacional, i s'està demostrant que regional o provincià. Bé pels estrategues del PP. El rebot que poden crear a Catalunya no es pot pagar amb diners. Per tant, res de persones no grates, el premi Blanquer... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
30 de juliol de 2010, 11.20 h

Els Parlament de Catalunya, te previst fer-ho també?


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
30 de juliol de 2010, 09.21 h

El municipi de Capellades ahir es va aprobar una mocio per declararse exclos de la constitucio espanyola cada cop som mes lliures salut y republica


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jan fletxa Gavà
30 de juliol de 2010, 09.11 h

Voleu dir que val la pena.
Son ells els que han obert el ulls a molts catalans indecisos de reclamar la Independència, els que van portar la gent al carrer, els que van acollonir a la Cospedal aquell mateix dia quan va reconèixer, "tenemos un problema". Es molt probable que fins i tot hagin salvat els braus de morir a Catalunya.

Per tot això...

Gràcies T.C.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
30 de juliol de 2010, 07.30 h

La majoria d´ajuntaments de Catalunya haurien de fer el mateix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.