directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El ministeri d'interior no agafa el telèfon a Jordi Jané

El conseller vol proporcionar informació sensible sobre jihadisme però no pot

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha denunciat que espera des del 7 de febrer que el ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido, li torni diverses trucades que li va fer arran de la detenció a Badalona (Barcelonès) de dues persones acusades d’adoctrinament i captació jihadista. En una interpel·lació al Govern del PPC, Jané ha explicat que va trucar el ministre, li va enviar missatges i també es van fer trucades des del cap del seu gabinet i ha asseverat que a través de cap de les vies ha obtingut una resposta. El conseller ha dit que disposa d’”informació sensible” que s’hauria de “compartir” amb el govern espanyol, ja que ha defensat que aquest intercanvi és positiu i necessari. “Encara avui espero la resposta”, ha lamentat.
El conseller ha afegit que el passat divendres es va trobar amb el delegat del govern espanyol, Enric Millo, i li va comentar aquest fet, al que Millo li hauria respost que es tractava segurament d’un “malentès”. Jané ha dit que ho sigui o no, els dies “van passant” i no ha rebut encara la resposta. El conseller s’ha preguntat si el fet que un ministre d’Interior no contesti el conseller del mateix ram és normal i si evidencia un bon clima de diàleg. “No ens podem permetre no entendre’ns”, ha considerat. 
 
D’altra banda, també ha dit que encara espera una trucada del ministre en relació a la detenció el passat dimarts d’un home que havia robat un camió de butà a Barcelona i circulava en direcció contaria per la Ronda Litoral. El conseller ha respost a les crítiques sobre la coordinació amb les policies locals de les ciutats defensant-la i, per exemple, assegurant que en relació a aquest incident es va intercanviar missatges amb l’alcaldessa Ada Colau a través dels quals van constatar l’actuació “notable i exemplar” de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana de Barcelona. 
 
En aquesta línia, ha denunciat també que el Ministeri d’Interior no convida els Mossos a les juntes de seguretat per tractar aquells assumptes internacionals que també els afecten “com diu l’Estatut”. Jané ha dit al diputat que aquesta manca de resposta i compliment del que diu l’Estatut demostra que tenen un concepte diferent del que vol dir respectar els cossos policials. 
 
Jané ha donat aquestes explicacions en resposta a una interpel·lació del diputat del PPC Alberto Vilagrassa, que ha desencadenat retrets entre ambdós. El conseller ha qualificat la interpel·lació de “baix nivell parlamentari” davant les crítiques de Vilagrassa per no respectar els cossos policials, tenir criteris diferenciats en el tracte als agents segons les seves ideologies i fent al·lusió a la manifestació policial a Barcelona i la relació amb la CUP, així com demanant que no "cedeixi al xantatge" de la formacio cupaire. 
 
El conseller ha contestat a les paraules del popular dient que no s’ha fet “ni una negociació política sobre el cos de Mossos”. De fet, les paraules de Vilagrassa han provocat que el diputat de la CUP Benet Salellas reclamés la paraula per al·lusions criticant que el PPC “confongui” la sessió de control al Govern amb una sessió de control a la CUP. Salellas ha assegurat que no es quedaran “de braços creuats i callats contra aquells a qui els molesta que la CUP existeixi i que intenten per vies antidemocràtiques criminalitzar” i ha demanat l’empara del Parlament. 
Un altre tema en el que han xocat Jané i Vilagrassa, ha estat la mort de dos agents rurals el passat gener a mans d’un caçador a Aspa (Segrià). Jané ha assegurat que en cap moment ha ofès la memòria de les víctimes i que tampoc ha criticat l’actuació de la Guàrdia Civil, però ha afegit que això no té res a veure amb continuar reclamant que les competències de que disposa aquest cos passin a la Generalitat. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2

Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
23 de febrer de 2017, 14.59 h

QUÈ JA DONEN LA IDEPENDÈNCIA PER FETA?


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.