‘The Guardian’ insinua que els espanyols fan poc sexe per decisions franquistes no revertides
El diari britànic posa el focus en els 53 minuts diaris de menys que els ciutadans de l'Estat dormen en comparació amb els europeus
The Guardian ha posat èmfasi en els singulars horaris dels espanyols arran de la moció aprovada aquest dimarts pel Congrés dels Diputats on s’insta el govern Rajoy a presentar un projecte de llei per racionalitzar l’horari. Un article d’opinió del doctor i investigador de la Universitat d’Oxford Paul Kelley defensa que la decisió del règim franquista d’adoptar el fus horari del centre d’Europa –com a gest de complicitat amb Hitler l’any 1940– és un dels motius perquè els espanyols dormin menys hores que la resta de ciutadans europeus. En concret, 53 minuts diaris menys que la mitjana del Vell Continent. I això el fa insinuar que això comporta que els espanyols tenen poc sexe.
"No és sorprenent que la taxa de natalitat s'hagi desplomat"La peça diu que “els treballadors espanyols normalment treballen en franges d’onze hores, de les 9 del matí a les 8 del vespre. Amb el sopar a les 9 i un parell d’hores de televisió, tendeixen a no anar al llit abans de mitjanit. Així que no és sorprenent que la taxa de natalitat s’hagi desplomat”. Sense haver de llegir en excés entre línies, és una manera de dir que els horaris heretats pel franquisme repercuteixen de manera negativa en la mitjana de relacions sexuals.
L'activista per la reforma horària Fabian Mohedano confirma que els hàbits horaris espanyols són herència franquista
De fet, l’article no ho explica, però segons el diputat de Junts pel Sí Fabian Mohedano, l’allargament de la jornada laboral fins ben entrat el vespre i el conseqüent endarreriment del sopar també és herència del dictador franquista. El també activista per la reforma horària explica en les xerrades per fer difusió del canvi que els peculiars hàbits sorgeixen del desarrollismo franquista, quan molts ciutadans van començar a tenir dues feines per poder accedir a objectes de valor, com ara cotxes. Ja en democràcia, lluny de posar-hi remei, l’Estat va fer res quan l’aparició de les televisions privades van anar endarrerint cada vegada més el prime time portant a l’extrem els horaris franquistes. Mohedano sempre fa èmfasi que abans de l’arribada del dictador, els hàbits eren molt més semblant als de la resta d’Europa.