directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Comença el judici polític a Francesc Homs

Una nodrida representació del Govern i els partits i entitats sobiranistes acompanyarà l’exconseller de la Presidència. Absència sense justificar del PSC, advertit pel PP i el PSOE.

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

ACN Madrid .- La Sala Segona del Tribunal Suprem celebra a partir d’aquest dilluns i fins dimecres el judici a l’exconseller de la Presidència i portaveu del PDeCAT al Congrés, Francesc Homs, per suposats delictes de prevaricació i desobediència en relació al referèndum del 9-N. Homs declararà aquest mateix dilluns davant un tribunal format per set membres de majoria conservadora i presidit per Manuel Marchena, redactor de la sentència que el 2008 va inhabilitar l’expresident del Parlament basc, Juan María Atutxa. Arribarà al Suprem acompanyat d’una comitiva de suport integrada per representants del Govern de la Generalitat i del PDeCAT, ERC i En Comú Podem, a més de les entitats sobiranistes. La Fiscalia basarà la seva acusació en el document que Homs va enviar a l’empresa T-Systems on demanava que continuessin les tasques malgrat la suspensió del referèndum per part del Tribunal Constitucional, mentre que Homs basarà part de la seva defensa en els arguments que la pròpia fiscalia va utilitzar per arxivar la querella pels mateixos delictes que va presentar contra Mariano Rajoy per haver incomplert les sentències del TC.

Comparteix
   


Etiquetes
Dilluns comença un judici polític digna de la dictadura franquista

El judici comença a les 10 del matí però una hora abans les entitats sobiranistes i els representants de les formacions que es desplacen per donar suport a Homs es concentraran a la plaça del Rei de Madrid –on faran declaracions- i l’acompanyaran durant el recorregut fins el Tribunal Suprem.
 
En representació del Govern hi aniran quatre consellers: la consellera de la Presidència, Neus Munté, el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident Oriol Junqueras es quedaran a Barcelona per assistir a la inauguració del Mobile World Congress (MWC).

Absència del PSC, el PP i el PSOE els hi ha prohibit
 
El president del PDeCAT, Artur Mas, encapçalarà la delegació del partit amb els coordinadors generals Marta Pascal i David Bonvehí. També en formaran part el president de la formació a l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, la diputada al Parlament i també imputada per la consulta del 9-N, Irene Rigau, i diversos diputats a la cambra catalana, al Congrés i al Senat.
 
Per part d’ERC, hi seran presents la secretària general del partit, Marta Rovira; el portaveu Sergi Sabrià; i els diputats al Parlament Roger Torrent i Chakir El Homrani. La delegació de diputats republicans al Congrés estarà formada per Joan Tardà, Gabriel Rufián, Ester Capella, Joan Capdevila, Teresa Jordà, Joan Olòriz i Xavier Eritja. També hi assistiran els senadors Mirella Cortès, Bernat Picornell, Quim Ayats, Xavier Castellana i Elisenda Pérez.
 
D’En Comú Podem hi participarà el diputat al Congrés Marcelo Expósito però no es desplaçarà a Madrid cap representant de la CUP.
 
Les entitats sobiranistes també donaran suport a Homs. Hi seran el president de l’ANC, Jordi Sánchez, el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, la presidenta de l’Associació de Municipi per la Independència (AMI), Neus Lloveras, i el vicepresident de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), David Saldoni, tenint en compte que Miquel Buch declararà dimarts al Suprem com a testimoni.
 
Està previst que cap a les 9.25h la delegació comenci a caminar en direcció al Suprem i que hi arribin 5 minuts abans de les 10h del matí, hora en què Homs està cridat a declarar.
 
S’habilitarà la delegació de la Generalitat a Madrid per poder seguir per televisió la declaració d’Homs al Suprem i, al vespre, les entitats sobiranistes han convocat concentracions de solidaritat davant les delegacions del govern espanyol a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. Taradell, poble natal d’Homs, també ha convocat una concentració a la mateixa hora.
 
El Suprem ha habilitat per a l’ocasió una sala especial per a la premsa des d’on els mitjans podran captar imatges de la sala del judici, a la que només podran accedir 30 representants dels mitjans de comunicació així com part de la comitiva i dels testimonis de la defensa.
 
Homs s’enfronta a acusacions de desobediència i prevaricació –les mateixes que per a l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i l’exconsellera Irene Rigau- i la fiscalia demana per a ell nou anys d’inhabilitació especial.
 
El jutja el Tribunal Suprem perquè –a diferència de Mas, Ortega i Rigau- Homs és diputat al Congrés, i per tant té condició d’aforat, fet que explica també la composició del tribunal per part de set magistrats, i no els tres o cinc que són habituals.
 
El tribunal que el jutjarà està format per cinc membres de tarannà conservador i dos de progressista. A més del president i ponent de la sentència, Manuel Marchena, l’integren José Ramón Soriano, Francisco Monterde, Juan Ramón Berdugo, Ana Ferrer, Andrés Martínez Arrieta y Miguel Colmenero
 
Abans del judici, la sala ja va rebutjar part de les proves testificals que demanava Homs, que reclamava que declaressin com a testimonis el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, el president del TC, Francisco Pérez de los Cobos, i l’exfiscal general de l’Estat Eduardo Torres-Dulce.
 
Previsiblement la Fiscalia basarà la seva línia argumental en la carta signada per Homs on avalava que l’empresa T-Systems –encarregada de la gestió informàtica de la consulta- continués amb les seves tasques, malgrat que el Tribunal Constitucional ja havia dictat la suspensió del 9-N.
 
Segons fonts de la Defensa, Homs utilitzarà els arguments que el Fiscal va desplegar per rebutjar la denúncia que ell mateix havia presentat contra Mariano Rajoy i Alfonso Alonso pels mateixos delictes dels que se l’acusa, per l’incompliment per part del govern espanyol de les sentències i resolucions del TC en el repartiment dels fons del 0,7% de l’IRPF.
 
Calendari d’un judici polític
 
Quan comenci, a partir de les 10 del matí, les parts abordaran les qüestions prèvies, i posteriorment es produirà l’interrogatori al portaveu del PDeCat a Madrid, que preveu fer un al·legat tècnic i posar en contradicció el paper de la Fiscalia, única acusació en aquest cas.
 
Dilluns a la tarda, el judici es reprendrà a les 16h amb els testimonis que ha demanat la Fiscalia: Bernat Rigau, Josep M. Descó, Josefa Martín, Jordi Escalé, Felip Puig, Daniel Ramón Martínez de Obregón o Joan Còdol.
 
Dimarts a partir de les 10 del matí seguirà amb un segon paquet de testimonis demanats per la Fiscalia. Seran Jordi Vilajoana, Isabel Vidal, Fátima Soro, Pere Camprubí, Carles Fabró, Mònica Osácar, Ignasi Genovés, Marta Colll Darnaude, i Federico Undina.

El tribunal protegeix Rajoy i altres càrrecs del govern espanyol

A les quatre de la tarda de dimarts compareixeran els testimonis de la defensa, encapçalats per l’expresident de la Generalitat Artur Mas. També testificaran el president de l’Associació Catalana de Municipis Miquel Buch, l’expresident del Consell per a la Transició Nacional, Carles Viver i Pi-Sunyer, l’exsecretari de Comunicació del Govern Josep Martí Blanch, i el president de la Comissió Jurídica Assessora, Albert Lamarca.
 
Dimecres a les 10 del matí estan cridats a testificar els guàrdies civils que van elaborar l’informe tècnic sobre el 9-N, i finalment Homs farà ús de la seva possibilitat de fer un al·legat final contra el que considera que és un judici de caràcter polític.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
LLUIS fletxa bcn
2 de març de 2017, 15.36 h

N.B." LEX,DURA LEX SED LEX".
QUIN PAIS HAURIA PERMET UN REFERENDUM ILEGAL ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
LLUIS fletxa bcn
2 de març de 2017, 15.34 h

N.B. POLITIC,OI? PER MOLT MENYS ,LL. COMPANYS ANÁ LA PRESÓ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
LLUIS fletxa bcn
2 de març de 2017, 15.33 h

Según el estudio del órgano que preside Jean Claude Juncker, Cataluña sigue en caída libre en el ránking de competitividad europeo que elabora cada tres años la Comisión.

Según el último informe presentado este lunes en Bruselas, la comunidad autónoma catalana se sitúa ahora en el puesto 153 (de un total de 263 regiones), 11 por debajo del que ocupaba hace poco más de tres años y cada vez más lejos de Navarra (148), País vasco (119) y Madrid (83), las tres regiones más competit... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Synera fletxa Barcelona
27 de febrer de 2017, 11.35 h

RESUM DE LA DECLARACIÓ DE LA COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS DE LA PERSONA DEL IL·LTRE COL·LEGI D'ADVOCATS DE BCN SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ (2013)

"... La declaració unilateral d’independència, proclamada pel Parlament de Catalunya, estaria justificada en dret internacional en el cas que el Govern espanyol impedís la celebració de la consulta a la ciutadania sobre la creaci d’un nou Estat, o bé es negués a acceptar el resultat afirmatiu de la mateixa.

La Resolució esta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
26 de febrer de 2017, 17.21 h







Si creu de debò en la INDEPENDÈNCIA, que estigui ben tranquil, l'Homs, perquè no l'afusellaran pas ni el tancaran a la presó, NOMÉS L'INHABILITARAN per uns quants anys per a l'activitat política, però si DE DEBÒ, PROCLAMEM LA INDEPENDÈNCIA aquest any, la inhabilitació haurà durat de Nadal a Sant Esteve, de manera que no val la pena ni que recorri la sentència.




I quan el jutgin, que no intenti ni defensar-se, QUE ELS ESCRIDASSI i els retregui la manca de separació de poder... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
26 de febrer de 2017, 17.20 h




Vist que , malgrat tot el seu teatre sobre uns misteriosos ACÚFENS en forma de brunzit de mosca, està demostrat que el Cagarrutitaneses llegeix amb tanta atenció els meus comentaris (cosa que li pot fer molt de bé, perquè el farà ser una miqueta (molt poc) menys ruc, ), en honor seu i de la correcció que "tan amablement" i sense demostrar cap ODI IMPOTENT DE NEN COVARD i ACOMPLEXAT m'ha enviat, repeteixo el comentari, al proper enviament, acceptant de bon grat la dita correcció.




Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
26 de febrer de 2017, 17.12 h




#6


No ho dic pas per a HUMILIAR-TE ni per divertir-me una estona a costa de la teva legendària estupidesa, Cagarrutitaneses, lo que dic a #8 #9 #10

Pensa que, en el fons , en el fons de tot, jo reconec els teus mèrits com brillant inventor que has renovat la tecnologia punta espanyola.

Racordaré als lectors que a l'Alberto Aragoneses-Cagarrutitaneses li debem les següents grans invencions:



El TRICORNI de camuflatge, que en comptes de ser negre-xarol, té taques marrons, grogues ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
26 de febrer de 2017, 17.07 h



#6


Menyspreada porqueta feixista fill de mare no massa recomanable:



Hauràs observat que, al teclat, la V i la B van juntes, i jo no faig com tu, que amb la llengua afora, concentrant-te salvatgement, amb dos dits vas teclejant a la vertiginosa velocitat de 25 pulsacions per minut . . .


D'altra banda, pobreta porqueta, és COMPRENSIBLE que jo faci CASTELLANADES, ja que els FILLS DE PUTA COM TU em vareu obligar a fer l'escola, l'institut i la universitat en CASTELLÀ.


Lo que sí de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
26 de febrer de 2017, 16.55 h





HUAH HUAH HUAH HUAH . . . POBRETA "CUCARACHITA DICHARACHERA CAGARRUTANESES" #1 #6



Fa anys, usava el nick "Alberto", i jo el vaig començar a martiritzar amb allò de :

ALBERTO - ALBERTU - AL BER TU - AL VER TU culo purulento hasta tu bujarrón preferido huye despavorido.



Pobret, tant el vaig martiritzar ,que va canviar el seu nick per la cursilada aquella de "Aragoneses", . . .



El vaig començar a torturar amb tot allò de "Aragoneses no se lava desde hace meses" o amb aquell ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
26 de febrer de 2017, 16.53 h



#6

"Cucarachita dicharachera" Cagarrutaneses, t'ho tornaré a repetir, pobreta, perquè veig que no ho has entès. Que potser a més de cerumen a les orelles potser també tens lleganyes als ulls, princeseta?


Alberto Anacleto Flatulencio Aragoneses, a nosaltres NO ens enganyes, i seria millor que no intentessis enganyar-te tu mateix.

El que "resuena en tus oidos como zumbido de moscas" NO SÓN les meves paraules, princeseta, ÉS EL CERÚMEN QUE SE'T FA A LES ORELLES PERQUÈ NO TE LES RE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.