directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 11 de maig de 2024 04:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La retallada de l'Estatut enfonsa els socialistes a Catalunya

El PSC perdria per primera vegada les eleccions espanyoles al Principat, segons el CEO

Comentaris 30  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El PSC no guanyaria les eleccions espanyoles a Catalunya per primera vegada, tal com es desprèn dels resultats corresponents al Baròmetre d'Opinió Política d'estiu. El PSC se situa en un 19,2% dels vots, un 6,1 punts menys i CiU arriba al 17,8%, un 0,6 més. Tot i això, en aquest resultat si se li aplica el record de vot, que dóna a CiU uns resultats positius i als socialistes catalans, negatius, tindria com a conseqüència que 'el PSOE no guanya a Catalunya en aquests moments', tal com ha afirmat el director del Centre d'Estudis d'Opinió, Gabriel Colomé.

Comparteix
   

Colomé ha assegurat que 'on hi ha un càstig de veritat és a les eleccions generals i no tant a les autonòmiques, que són un impacte de les eleccions generals'. De fet, el treball de camp de la 3a onada del Baròmetre del 2010 es va dur a terme entre el 28 de juny i el 8 de juliol, amb una mostra de 2.000 individus enquestats telefònicament. És a dir, les enquestes es van començar a fer just el mateix dia en que es va donar a conèixer la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. 'És un context de turbulència màxima de l'ambient', ha apuntat Colomé.

Pel que fa a la diferència entre CiU i el PSC en les eleccions espanyoles en territori català, Colomé ha detallat que en el cas de CiU el record de vot de les darreres eleccions espanyoles va ser del 13,7% i, segons l'enquesta, ara pensa votar-lo el 17%. Per tant, ha afegit, 'té més intenció de vot que record amb un saldo positiu de quatre punts'. Per contra, en el cas del PSC, ha explicat que el record de vot és del 32%, però la intenció de vot baixa fins el 19,2% amb 13 punts de diferència amb un saldo negatiu. En aquest sentit, Colomé ha dit que la conclusió 'són uns números diferents als que es veuen a simple vista' perquè si el PSC té un saldo negatiu de 13 punts i CiU el té positiu amb quatre punts quan es resten 'hi ha un que té molts més punts que tu, molts més'.

'A les eleccions generals ha passat una cosa que per primera no havia passat mai a Catalunya', ha destacat Colomé, al temps que ha dit 'que l'impacte dels comicis generals contamina les eleccions al Parlament'. També el director del Centre d'Estudis d'Opinió ha admès que hi ha un cert malestar en l'espai dels socialistes.

L'enquesta també indica que a les eleccions espanyoles els populars baixen del 9,1 al 7,8% en intenció de vot; ERC passa del 4,3% al 4,8%, i ICV-EUiA puja del 4,2% al 5%. Ciutadans se segueix situant en un 0,2% de vots. Hi ha el 7,9% en blanc i el 20,2% d'indecisos.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#30
1 d'agost de 2010, 01.57 h

#20 No s'aliaren... els van fer aliar. Uns libeggals anomenats Hitler i Mussolini. No em queda clar, però, qui es Stalin i qui és Churchill.
Jo en Carretero el veig vcom molt De Gaulle


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
1 d'agost de 2010, 01.26 h

#25. Mmmhhh, no se si a tu et sembla que, per exemple, l´Heribert Barrera forma part d'aquesta dreta. A mi em sembla que despres d'haver combatut el feixisme amb les armes, haver estat exiliat etc, el seu curriculum indica que ha fet alguna cosa mes que picar pedra. I quan un senyor que les ha vistes de tots els colors i a la seva edat plega d'un partit deu ser perque alguna cosa fonamental no rutlla. Vaja, dic jo, eh?. No crec que als 90 anys la gent estigui per protagonismes. Pero tot aixo es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Cornellanenc fletxa Cornelllà
31 de juliol de 2010, 23.24 h

Carretero emplaça Puigcercós i Laporta a fer la gran coalició electoral independentista (http://www.naciodigital.cat/noticia/17018/carretero/emplaca/puigcercos/laporta/fer/gran/coalicio/electoral/independentista)


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
SOM I SEREM! fletxa TORDERA.
31 de juliol de 2010, 18.08 h

Pel que a mí respecta, aquests voltors espanyolistes del PSC ja es poden esfonsar del tot. Millor que s`en vagin a veure matançes taurines, que es el que els hi agrada. Ah, i per si no havia quedat ben clar, el PSOE no es un partit ni socialista, ni obrer, ni res semblant. El que han de fer es canviar-se el nom, i dir-se "PCPE" -Partido centralista patriotico español; o també "PPLUDE" -Partido por la unidad de España. Que es el que realment son.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
fas@fas fletxa Catalunya Occ-
31 de juliol de 2010, 17.01 h


l´electorat de dretes està molt mobilitzat a favor de CIU. fent sumes veig que els partits de govern guanyarien les eleccions a CIU, però el PP desempata i el govern seria CIU-PP. l´electorat independentista està poc mobilitzat. ERC només un 7% quan més del 20% de l´electorat afirma voler la independència de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Jordi-80 fletxa València
31 de juliol de 2010, 16.54 h

#24 Si el trellat de la dreta neoindependentista haguera sigut el que hagueren fet servir al País Basc els espanyols, avui no governarien allà: Mayor Oreja haguera dit a Patxi López que es ficara dins la candidatura del PP o era un traidor; UPD haguera fet una crida a que PP i PSOE es ficaren dins d'ells o són etarres, etc. Que la dreta neoindependentista es presente amb els seus mitjans, que deixe d'insultar a l'esquerra nacional i a qui porta anys picant pedra, i ja ens veurem al Parlament... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
31 de juliol de 2010, 16.36 h

#22. Aixo pregunta-ho a algu que sigui de dretes. I, efectivament, ERC va fer una gran labor durant anys...fins que van trepitjar moqueta. Una versio d'estar per casa de la teoria que diu que una classe es revolucionaria fins que arriba al poder i es converteix en un factor reaccionari. De tota manera aquesta no es la questio perque no tots els problemes politics tenen un enfocament encertat des del punt de vista de la lluita de classes i l'alliberament nacional n'es un i mes encara en el lloc i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
31 de juliol de 2010, 16.29 h

La retallada de l´Estatut també ha enfonsat Reagrupament a les enquestes. Han baixat de l´1% al gener al 0,8% del juliol en suposada intenció directa de vot XD i és que cadascú pot fer anar les enquestes com li vingui a plaer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Jordi-80 fletxa València
31 de juliol de 2010, 16.11 h

#21 Home, no crec que De Gaulle es passara el dia dient que els comunistes francesos eren uns traïdors i uns col·laboracionistes dels nazis. Ací està la diferència. Ni tampoc els demanava que deixaren de ser comunistes. I ets tu qui parla de troskisme o marxisme-leninisme. Jo parle de tota l'esquerra nacional, sota unes sigles, que porta anys picant pedra i té centenars de milers de votants. On està la dreta que faça el mateix i que no actue a colp d'oportunisme i exclusivisme?


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
31 de juliol de 2010, 15.57 h

#18, Estas parlant amb mi?. Et recordo, nomes com a exemple, que els comunistes francesos col.laboraven sense manies amb De Gaulle, que no era precisament un trotskysta. D'altre banda, si nomes comptes amb l'esquerra marxista-leninista per aconseguir la independencia, et recomano que t'asseguis al sofa amb una bona cervesa i un bon plat de crispetes, perque trigaras una miqueta de veure-ho. Finalment, dir-te que encara que l'onanisme te moltes virtuts, es decididament perjudicial en l'ambit poli... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.