directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 20:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Solidaritat Catalana demana 'generositat i valentia' a les formacions que vulguin sumar-se a la coalició

Reiteren que l'elecció de candidats serà a través d'un procés de 'primàries obertes'

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Els promotors de Solidaritat Catalana per la Independència, Joan Laporta, Alfons López Tena i Uriel Bertran, han confirmat que escolliran els candidats de la llista que pretén ser una candidatura unitària independentista a través d'un procés de 'primàries obertes'. A través d'un comunicat, s'afirma que 'són els adherits els que han de tenir el dret de votar lliurement, en primàries obertes, les persones que volen que els representin i dirigeixin'. Laporta, López Tena i Bertran han demanat un 'compromís de generositat i valentia' a les organitzacions polítiques que es vulguin sumar a aquest projecte i accedir a aquestes primàries. Aquesta posició dificultaria la confluència amb Reagrupament, que ja ha escollit els seus candidats en assemblea i que dijous al vespre ja insinuava la possibilitat de presentar-se en solitari.

Comparteix
   


Etiquetes
Solidaritat Catalana per la Independència ha assegurat que han de ser els adherits els qui 'han de prendre les decisions i votar', ja que 'només un moviment popular organitzat de baix cap a dalt pot superar la degeneració d'uns partits catalans parlamentaris on els militants no tenen cap més funció que ratificar i aclamar els dirigents', que 'es nomenen entre ells en processos opacs on predominen els interessos personals, la selecció i nomenament dels més servils, la manca d'ambició nacional i la preeminència dels capricis dels dirigents sobre unes bases marginades a la irrellevància'.

Per no caure en els 'mateixos errors', Laporta, López Tena i Bertran plantegen un procés de 'primàries obertes'. 'Prou de sotmetre a ratificació una llista de candidats cuinada a porta tancada, fruit d'inconfessables transaccions entre dirigents autoanomenats que falten a la confiança dels seus mateixos adherits', afegeix el comunicat.

Solidaritat Catalana considera que 'la candidatura unitària s'ha de fer des de la base, de manera que tota ersona, en peu d'igualtat amb tothom, tingui el dret de votar i de ser elegida, obertament, públicament, democràticament'. Així, han deixat clar que 'tots els adherits poden presentar-se, poden votar, seran elegits els que tinguin més vots, per l'ordre marcat pels vots que en rebin'.

En aquest sentit, els tres promotors han demanat 'a totes les organitzacions polítiques que vulguin construir la gran candidatura unitària per la independència aquest compromís de generositat i valentia' per tal d'escollir els candidats 'a través d'un sistema democràtic d'elecció directa'. Laporta, López Tena i Bertran consideren que 'cap dirigent és legítim si no ha estat escollit pel poble' i que 'només el poble durà Catalunya a la independència, només el poble ha de triar les persones que vol que encapçalin el procés'.

Aquest anunci pot posar en dificultats que Reagrupament, l'organització encapçalada per Joan Carretero, es pugui sumar a aquesta candidatura unitària. Reagrupament ja va triar els seus candidats en l'assemblea que va celebrar el 10 de juliol passat. Entre altres noms, en aquesta assemblea es va decidir que la llista per Barcelona estaria encapçalada per Rut Carandell, la de Girona per Joan Carretero, la de Lleida per Jaume Fernàndez i la de Tarragona per Ferran Pujol.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
JORDIBCN fletxa BARCELONA
2 d'agost de 2010, 12.33 h

Article de la Sra. Gabancho a l´AVUI, "...Ara pel bé del país i del projecte , no podem deixar-lo sol (Mas). Sí Convergència ha avançat fins a ficar un peu en, les aigües del soberanisme ...." segueix, Sra. Gabancho , perque diu Convergència i no Convergència i Unió, potser pel Sr. Duran? perque no el podem deixar sol i vostè no ha fet més que denigrar a ERC durant tots aquest anys de fet era una fervent partidaria del SÍ a l´Estatut retallat del Mas en això ja coinxidia amb ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
2 d'agost de 2010, 10.54 h

El sostre de vots independentistes està en el 15% entre generals, municipals o al Parlament..sempre sumant els vots a Esquerra , cup, prc, estat català...etc. I els resultats canten : la força majoritària és ERC. A que ve que un notari de ciu que quan ERC ja era independentista amb un modest 3% de vots ell era del Consejo GPJ d' Ej-paña no deia res, ara ens alliçoni i apressi a tots ?? L' Estat català serà una realitat però no arribarà per art de màgia com els aprofitats de darrera h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
pasbort fletxa Vila-real
2 d'agost de 2010, 10.52 h

RECAPITULEM
A les eleccions passades us vau anar a la platja, i la vas cagar, vas fer mal i a lo millor te´l vas fer a tú, a les eleccions passades vas VOTAR en blanc i vas fer mal als altres i a tú també potser, a les eleccions passades vas VOTAR INDEPENDENCIA volies fer el bé als demés i no te´l vas fer ni a tú ( bé es un dir, perquè a que NO T¨ARREPENTEIXES!!)a les eleccions passades a pesar que t´ho van dir per tots els costats que NO VOTESSIS PARTITS vas posar la pota fins als g... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
euro fletxa Republica de Catalunya
1 d'agost de 2010, 22.36 h


UN FULL DE RUTA - JOAN PUIGCERCÓS - ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA

http://blocs.esquerra.cat/puigcercos/bloc/un-full-de-ruta


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
1 d'agost de 2010, 20.56 h

CATALANS, PER DIGNITAT : NO VOTEU CIU NI PSC, PARLEU AMB ELS VOSTRES CONEGUTS. NO VENEN ELECCIONS, VE UN PLEBISCIT PER LA INDEPENDENCIA. PODEM ESCOLLIR ENTRE UNA ASSEMBLEA CONSTITUENT O UN PARLAMENT DE MERDA PLE DE LLADRES PRO-ESPANYOLS. HI HA UN 22% D´INDECISOS, UN MILIÓ DE CATALANS NO SABEN QUE VOTARAN (SI CREIEM AL CEO, ES CLAR). ARA O MAI, FIQUEM-LOS LES ENQUESTES PEL CUL I SORPRENEM A ESPANYA I AL MÓN. PASSA-HO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
xavierespañol fletxa barcelona
1 d'agost de 2010, 20.31 h

vaya frikis esto tres me recuerdan a los chichos , el laporta deja el club arruinado el lopez tena ,con esos apellidos de cantao flamenco y el tercero el de la bocina jajajajaja seguir por favor seguir que me da la risa floja


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
MARIA M. fletxa sempre amb ERC
1 d'agost de 2010, 18.30 h

Per ser el partit nacional independentista i d'esquerra. Qui vulgui altres opcions es ben lliure. JO, Esquerra Republicana de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Albert fletxa Viena
1 d'agost de 2010, 16.24 h

És veritat que Esquerra ha decidit afegir-se a Solidaritat? Quina gran notícia! L'independentisme guanyarà! Felicitats


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Guifré Pilòs fletxa Catalunya
1 d'agost de 2010, 16.17 h

Jo , Guifrè el pilòs , descendent directe del gran compte he fet un partit polític nou, CATALUNYA INDEPENDENT (CI) i us demano a tots (Solidaritat Catalana , Rcat, Conferència independentista, CiU i la resta) que us afegiu al meu projecte. Un projecte unificador , transversal i democràtic que durà la nostra nació a esdevenir estat. Uniu-vos tots amb mi!! Sóc el millor i el més guapo i a més tinc un cognom ben ufanós. Deixeu de banda qualsevol programa electoral i deixeu la vostra hist... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.