directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Càrrecs territorials de CiU insisteixen en defensar l'Estatut amb una concentració a Miravet

Sostenen que la sentència malmet 'el pacte existent que regula les relacions entre Catalunya i l'Estat espanyol'

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Alcaldes, regidors, caps de llista i membres electes de CiU de les Terres de l'Ebre i del Camp de Tarragona s'han concentrat aquest dissabte a Miravet en un acte que ha volgut ser de suport a l'Estatut després de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC). El cap de llista de CiU per Tarragona, Josep Poblet, ha llegit un manifest en el qual es lamenta que la sentència 'malmet el pacte existent que regula les relacions entre Catalunya i l'Estat espanyol des de fa 32 anys' i que cal 'articular una resposta convenient de les institucions democràtiques'. El manifest conclou posant-se al costat de Govern i Parlament per 'assolir plenament' els objectius fixats en el text aprovat per referèndum.
Càrrecs de CiU del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre s'han concentrat a Miravet en defensa de l'Estatut.
Càrrecs de CiU del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre s'han concentrat a Miravet en defensa de l'Estatut.

Comparteix
   


Etiquetes
La trobada de càrrecs de CiU del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre s'ha celebrat en un lloc simbòlic durant el procés de redacció de l'Estatut. Miravet, a la Ribera d'Ebre, és un petit municipi on l'aleshores president de la Generalitat, Pasqual Maragall, va convocar l'any 2004 els líders dels diferents partits catalans per tirar endavant el text quan estava en una fase inicial. La cimera de líders catalans es va celebrar en el castell que hi ha en aquest municipi.

En aquest mateix indret, la federació nacionalista ha volgut celebrar un acte de suport a l'Estatut després de la sentència del TC espanyol. 'Avui som a Miravet a causa d'una idea, d'unes responsabilitats i d'un sentiment insubornable: la nostra llibertat per decidir, la defensa de la nostra pàtria, dels nostres pobles, viles i ciutats i l'estima per Catalunya, la nostra nació, l'estima per tots els catalans i catalanes, la nostra gent', començava dient el manifest que ha llegit Poblet.

En aquest text es recorda que el 18 de juny del 2006 el poble de Catalunya 'va aprovar majoritàriament' un Estatut en referèndum, que després la sentència del TC 'modifica i altera'. Una sentència, a més, que 'malmet el pacte existent que regula les relacions entre Catalunya i l'Estat espanyol des de fa 32 anys'. Davant d'aquest fet, el manifest considera que 'ara cal articular una resposta convenient des de les institucions democràtiques, una resposta el més unitària que sigui possible i, sobretot, coherent amb els valors i principis que garanteixin la cohesió social de la nostra terra'.

Així mateix, han fet una crida als ciutadans del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre 'a expressar de forma permanent, cívica i democràtica la confiança en l'autogovern, proclamant com diu l'Estatut que som una nació, un sol poble i tenim dret a decidir'. 'No podem doblegar-nos davant de les dificultats i obviar que la funció que se'ns ha encomanat passa també pel compromís polític i personal de defensar les llibertats democràtiques obtingudes i sancionades favorablement per totes les institucions', han afegit.

El manifest conclou posant-se 'al costat' del Govern de la Generalitat i del Parlament 'en totes les resolucions que adoptin per a defensar l'Estatut i per assolir plenament els objectius fixats en el text aprovat per la ciutadania de Catalunya en el referèndum d'ara fa quatre anys'.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
FANCISCO .S. fletxa IGUALADI CATALA EMIGRANTE
25 de setembre de 2014, 17.10 h

Ola, porcierto des cuando la estelada que tanto se agita es la bandera de cataluña, mira que querer ser independiete y no saber ni cual es su bandera.
AL MENOS QUE LO QUE QUIERA erc SEA GOBERNAR PARA SEGUIR CON LOS PASOS DE LOS PRESUNTOS DESFALCO Y SAQUEOS DE ,PALU, CIU y OTRAS FORTUNAS MUY ONORABLE ESCONDIDAS ENTRE BANDERAS Y INDEPENDECIA, MIENTRA EN CATALUÑA SEPASA HASTA AMBRE MIETRAS ELLOS CON FERRARIS, CASAS, CHALETS FOTUNA Y TODO GRACIAS LOS SENTIMIENTO Y ENGAÑOS DEL PUEBLO.




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
SOM I SEREM! fletxa TORDERA.
1 d'agost de 2010, 20.58 h

Aquests inútils de CiU, encara estan somiant truites amb l`estatut. Aixó als anys `70... val; pèro em pensava que a la mani del 10-J els hi havia quedat clar que la gent aspira a molt mes i vol l`independència! Tant costa d`entendre? L`estatut está trinxat per tots costats, ja no val!! No volem estar encadenats a Espanya infinitament. Volem la llibertat absoluta! ...Pèro sembla que CiU visquin del passat. Están completament desfassats, i no s`en dónen compte. Pitjor per ells...


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
1 d'agost de 2010, 20.39 h

CATALANS, PER DIGNITAT : NO VOTEU CIU NI PSC, PARLEU AMB ELS VOSTRES CONEGUTS. NO VENEN ELECCIONS, VE UN PLEBISCIT PER LA INDEPENDENCIA. PODEM ESCOLLIR ENTRE UNA ASSEMBLEA CONSTITUENT O UN PARLAMENT DE MERDA PLE DE LLADRES PRO-ESPANYOLS. HI HA UN 22% D´INDECISOS, UN MILIÓ DE CATALANS NO SABEN QUE VOTARAN (SI CREIEM AL CEO, ES CLAR). ARA O MAI, FIQUEM-LOS LES ENQUESTES PEL CUL I SORPRENEM A ESPANYA I AL MÓN. PASSA-HO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 29   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Super 3 fletxa Reus
1 d'agost de 2010, 20.10 h

Que és això del catalanisme?? No he vist mai que un es faci dir francesista, anglicanista o italianista! La veritat aquí només hi ha partidaris del regionalisme, del federalisme (si n'hi ha encara) i de l'independentisme. Catalanista bah!


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
ARA, ERC fletxa MAS i MONTILLA
1 d'agost de 2010, 19.22 h

ULL VIU..!! companys i companyes, aquest son els qui governaran aviat si els independentistes no SOM MAJORIA al nou Parlament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 34   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
1 d'agost de 2010, 19.08 h

Què volen reivindicar aquests ara??? El seu arxi-dependentisme de madrit???. No tindran barra aquests convergents fer una concentració a Miravet des de on en Mas va sortir de nit per anar a vendre aquest estatut per dos rals dels d'abans a sapatero, el qual ara pretenen que??. Jo d'això n'hi dic ALTA HIPOCRESIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 35   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
1 d'agost de 2010, 13.49 h

claudicacionistes!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 44   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Jordiet fletxa Barcelona
1 d'agost de 2010, 13.46 h

Botiflerisme de vol gallinaci, em fa vergonya que es diguin catalanistes. Uns regionalistes, això és el que són


Valora aquest comentari:   votar positiu 46   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Marta Pirata fletxa Sant Cugat
1 d'agost de 2010, 13.39 h

Aquests fan el que des de cal godó els diuen que han de fer : plorar molt, fer-se els victimistes, dir que "ells" són Catalunya ( els altres som al.lienígenes ) i sobre tot portar el poble cap a la cleda del peix podrit al cove foradat i l' encaix a la madre p... Vinga home, menys complexos i a defensar Esquerra que si és per aquesta colla tornarem al decret de nova plata ..i agraïts!


Valora aquest comentari:   votar positiu 44   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
1 d'agost de 2010, 13.07 h

No ia prou amb dir ALCALDES REGIDOS ETC DEL CAMP I TERRES feu una llista en noms cognoms i carrecs actuals ,despres es te que anar poble a poble per dir a la gent lo que volen fer els seu posible elegits ,la gent no entera fins despres de la votacions es te que fer arrivar a la poblacio las seves verdaderas ideeas per expemple TERRES DEL EBRE MAI TINDREU VEGUERIA LA SUMA DE PP I PSOE NO PERMETRAN LA DEMARCACIO I CIU FA DE PLORAMICAS COM SEMPRE NOMES YA UNA SOLUCIO CUAN DIUEN DRET A DECIDIR QU... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 38   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.