directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Per CiU la renúncia de Castells certifica la victòria del PSOE sobre el PSC

Artur Mas creu que el pes dels socialistes catalanistes 'es va perdent'

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de CiU, Artur Mas, ha assegurat aquest diumenge que el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, ha donat una 'forta estocada' al PSC amb la seva decisió de no repetir a les llistes dels socialistes catalans a les eleccions al Parlament en una entrevista on el titular d'Economia també ha parlat 'd'hipoteques' del PSC amb el PSOE. Des del Riner, Mas ha dit que aquestes declaracions demostren que 'el pes petit del món catalanista del PSC es va perdent' dins del partit que lidera José Montilla. Per la seva banda, la número 2 de Mas als comicis de la tardor, Joana Ortega, també s'ha sumat a les crítiques i ha pronosticat que la rendició de Castells suposa que el PSC 'ha tirat la tovallola' davant el PSOE.
artur mas
Comparteix
   


Etiquetes
Mas ha participat aquest diumenge en la cloenda de l'escola d'estiu que la JNC celebra a La Carral, al municipi de Riner (Solsonès). Des d'allà, el president de CiU ha valorat l'entrevista que el conseller d'Economia ha fet al diari AVUI anunciant que no repetirà a les llistes del PSC i denunciant 'hipoteques' dels socialistes catalans amb el PSOE i amb el tripartit.

El president de CiU creu que Castells ha donat una 'forta estocada a la línia actual que segueix el PSC' perquè 'en el fons ve a dir allò que molta gent ja pensa a Catalunya, que probablement el PSC, quan es tracta de triar entre els equilibris amb el PSOE i els interessos de Catalunya, està més a prop dels interessos del PSOE'. 'Això ho pensa molta gent', ha insistit, 'però que ho digui el conseller d'Economia és una estocada forta'. A més, creu que les declaracions de Castells li han recordat 'els equips de futbol que es marquen gols a pròpia portaria, i que si ho diu ell, donem-li la raó'.

Davant d'això, Mas veu 'conseqüent' que Castells anunciï que no repetirà a les llistes del PSC, però creu que això 'posa en evidència que el pes petit del món catalanista del PSC es va perdent'. 'Si gent significativa com Castells agafa distància, això vol dir que realment tenen una posició crítica i que farà obrir molt els ulls a molta gent del país', ha dit.

El líder de la federació nacionalista ha aprofitat les crítiques de Castells cap a posicions del seu propi partit per presentar CiU com a alternativa com una 'oferta' que pugui 'atreure suports de persones no estrictament de CiU, però gent catalanista que vol que Catalunya vagi endavant'. 'Aquestes hipoteques CiU no les té', ha garantit, 'no tenim hipoteques amb el PSOE, ni amb el PP ni amb el tripartit, una CiU sense hipoteques pot ser molt atractiva i eficaç per a gent catalanista, fins i tot per a gent que no està a CiU'.

Ortega: 'El PSC ha tirat la tovallola'

Per la seva banda, la número dos de CiU per Barcelona, Joana Ortega, ha valorat la renúncia de Castells a les llistes del PSC com una victòria del PSOE davant els socialistes catalans. 'Castells s'ha vist impotent per fer arribar la veu del PSC a Madrid', ha assegurat la responsable de Comunicació d'Unió, per qui l'adéu de Castells s'ha d'interpretar com una rendició del PSC davant el PSOE. 'El socialisme a Catalunya ha llençat la tovallola', ha reblat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
JORDIBCN fletxa BARCELONA
2 d'agost de 2010, 12.11 h

#8 Doncs més tremendo que els d´UNIÓ estiguin per la Confederació, i que la tal Ortega digui " vull la plena soberania però no la independencia".


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Maria fletxa Riudoms (Baix Camp)
2 d'agost de 2010, 10.57 h

Molt bonica l'estelada lligada a una corda mentre els cadells i no tan cadells convergents juguen infantilment i el Mas, amb un somriure tan fals i estudiat com el seu posat, s'ho mira. És una imatge metafòrica perfecte del que representa el regionalisme espanyolista a Catalunya. Ja ens heu marejat prou durant una bona pila d'anys. Què preteneu fer? Seguir enganyant-nos com heu fet hàbilment amb la bona fe dels nostres pares i avis? Amb mi, ni amb la meva família no hi compteu. Ens hem fet ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
independència fletxa per regenerar
1 d'agost de 2010, 22.27 h

Jo mateix soc un ex votant de ciu,amb cau la cara de vergonya pensar que e col.laborat amb el meu vot a enriquir la casta de convergents botiflers emparentats amb les millors families del regim espanyol.Aquets col.laboradors del regne d´espanya els espanta sentir la paraula independència,per ells equival a perdre l´estatus quo del seu benestar personal ( autopistes,farmaceutiques,electricas,reciclatge,compostatge ect.ect.ect )


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Mireia fletxa Barcelona
1 d'agost de 2010, 21.35 h

Al PSC mana el sector PSOE, acabo de llegir al Joan Ferran en un article seu a www.opinionsdigitals.cat i encara proposa federalisme, quan el PSOE d'això no en volen ni sentir parlant. Tremendo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
xavier fletxa barcelona
1 d'agost de 2010, 20.34 h

menuda cara la de arturo mas , parece gallego , se moja menos que un moro...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 21
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
1 d'agost de 2010, 20.34 h

CATALANS, PER DIGNITAT : NO VOTEU CIU NI PSC, PARLEU AMB ELS VOSTRES CONEGUTS. NO VENEN ELECCIONS, VE UN PLEBISCIT PER LA INDEPENDENCIA. PODEM ESCOLLIR ENTRE UNA ASSEMBLEA CONSTITUENT O UN PARLAMENT DE MERDA PLE DE LLADRES PRO-ESPANYOLS. HI HA UN 22% D´INDECISOS, UN MILIÓ DE CATALANS NO SABEN QUE VOTARAN (SI CREIEM AL CEO, ES CLAR). ARA O MAI, FIQUEM-LOS LES ENQUESTES PEL CUL I SORPRENEM A ESPANYA I AL MÓN. PASSA-HO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
apendrepelsac fletxa MAS i MONTILLA
1 d'agost de 2010, 19.12 h

Faran falta moltes mes presons com la de Tàrrega, per encabir-hi a dins de elles a totes les màfies corruptes de convergents i socialistes, que porten 35 anys enganyant i menystenint al poble català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Quim fletxa PPCC.
1 d'agost de 2010, 19.00 h

Però quin fàstic de regionalistes de segona i quanta hipocresia. A Ciu sempre fent de puta i de ramoneta, bé més de puta que de ramoneta. Que coi ens ve a explicar el desgraciat ven-estatuts mas si el Psc-psoe, Ciu i PP són la mateixa merda constitucionalista i estan en el mateix bloc. A Veure si anem obrim els ulls d´una vegada i deixem de banda als immadurs disfressats de nacionalistes catalans, que per moltes estelades que posin resulten tant falsos com el somriure forçat del mas. Quin... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi-80 fletxa València
1 d'agost de 2010, 18.57 h

No entenc com el diari li dóna protagonisme a aquest lamentable personatge a l'hora de parlar de Castells, ja que Mas és tan regionalista i monclovita com el PSC, uns són la cara i els altres la creu de la mateixa moneda, l'autonomisme. I a més amb una foto amb una gran estelada al darrere.

Ja sabem que CiU intenta fer un engany massiu a la població, però no entenc el per què donar-li propaganda a la seua manipulació amb foto enganyifa inclosa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
1 d'agost de 2010, 18.51 h

Cap vot qui no vulgui la llibertat de Catalunya!

Independence is not requested, it proclaimed!

Visca la Democràcia!
Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.