directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 16:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Nervis d’impotència en el dependentisme

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

La setmana començava amb el reflux de la campanya del Partido Popular, combinada a Madrid i a Barcelona, encaminada a identificar la CUP amb la violència, bàsicament, per tal de remarcar-ne la dependència espúria de l’actual govern independentista. A continuació, la notícia sobre la via de tramitació que s’emprarà per a l’aprovació de les lleis de desconnexió ha servit per desfermar una campanya enfollida per part del dependentisme català. De Lluís Rabell i el pollastre que us muntarem (quines connexions amb l’Ulster d’en Cañas!) a un Enric Hernández hiperventilant com un autèntic “hooligan”. Té gràcia que els qui han lluitat des del primer dia contra l’autodeterminació (quins records, aquella mítica portada “Així, no” contra la Consulta a Barcelona el 10-A de 2011) ara ens donin lliçons de democràcia per evitar un referèndum.

Comparteix
   


Etiquetes
CASA. La setmana ha vingut marcada per l’escàndol democràtic de la vista del judici polític de Francesc Homs davant del Tribunal Suprem per causa del 9-N. No ha mancat la solidaritat del món polític i de la base popular independentista al carrer. La següent serà la presidenta Forcadell i això ja seran paraules majors. Potser l’esclat de tot plegat. Del judici a l’exconseller de presidència ha destacat sobretot l’escena en que el president del Tribunal li recordava que el Suprem no és casa seva. És el perfecte resum d’un Estat que fa sentir els seus ciutadans com a simples súbdits d’un poder judicial irreformat des de temps immemorial i al servei de la majoria governamental; també d’unes institucions de l’Estat que ens situen als catalans com a elements estranys. Molestem i ara que (com havien fet històricament) no poden eliminar-nos físicament, intentaran ben aviat la nostra mort legal.

CONVOCATÒRIA. Diumenge passat Societat Civil Catalana convocava una concentració a la plaça Urquinaona de Barcelona per protestar contra el “cop d’Estat” que prepara l’independentisme. Setmanes abans, “La Vanguardia” ja dedicava a la notícia un bon espai. Si totes i cadascuna de les concentracions que ha organitzat el dependentisme en els darrers anys han cridat l’atenció per la manca de concurrència en un país amb 1,5 milions de votants unionistes, aquesta en va superar tots els records. Les fonts situen entre 18 i 23 les persones assistents. Literalment. El més impressionant és que, a la vista del fracàs immens de convocatòria, els organitzadors decidissin, de totes formes, emprendre el camí de baixada cap al mar a través de la Via Laietana, donant peu a fotos patètiques que han circulat amb delit per les xarxes socials. Diuen que, a posteriori, conscients del ridícul, han intentant esborrar els rastres de la convocatòria. Guanyem.

DEGRADAR. Junts pel Sí i la CUP han donat pistes aquesta setmana sobre els passos precisos a fer per a aprovar les lleis necessàries per a la celebració legal del referèndum, sense donar opció a la suspensió per part del Tribunal Constitucional: naturalment, Joan Coscubiela i Lluís Rabell, tot citant un editorial d’“El País” com a argument d’autoritat, s’hi han abraonat amb una facècia que darrerament acostumen a utilitzar amb abús: cada pas endavant el procés independentista afirmen solemnement que “degrada” el Parlament. L’argument resulta francament ridícul: la majoria independentista que el poble de Catalunya va escollir el 27 de setembre de 2015 és a punt de protagonitzar l’acte de sobirania més important des de la decisió de la Junta de Braços del julio de 1713 de mantenir la resistència a ultrança contra l’ocupacó borbònica. Francament, dir-ne d’això degradació és molt sorprenent, sobretot si un es reclama (alguns dies) sobiranista.

DESPISTATS. D’entre les veus dependentistes a Catalunya destaca de fa anys la de Manuel Manchón a “EconomíaDigital”. Senzillament impressionant. Us recomano vivament el seu article de dilluns, titulat, “Rajoy renuncia a suspender la autonomía catalana”. És la demostració empírica de com els adversaris de la llibertat de Catalunya es neguen acceptar que som a pocs mesos de la desconnexió, que només podran aturar per la força. Profundament neguitejats per l’acord de pressupostos (l’enfrontament havia de fer volar el procés), continuen interpretant la realitat en clau de noves eleccions (el PDeCAT amb Artur Mas i Junqueras que s’hi veu guanyador), sense entendre que pel juny el Parlament de Catalunya aprovarà per via d’urgència la Llei de Transitorietat Jurídica i el quietista Mariano Rajoy haurà de decidir si deixa passar o intervé per evitar la celebració d’un referèndum que, amb la victòria independentista, suposarà el naixement automàtic de la República Catalana.

EQUIDISTÀNCIA. Més enllà del Tripartit dependentista que escassament supera el 30% a Catalunya i governa Espanya amb majoria extra-absoluta, una part dels sectors no independentistes del nostre país malden per oferir un posat equidistant. De Joan Boada a Joan Subirats, mentre el Regne d’Espanya comença a desencadenar la repressió i a degradar cada dia de manera més patent les llibertats democràtiques. Es tracta de restar-ne al mig posant al mateix nivell botxins i víctimes, els qui volen exercir drets fonamentals i els qui els limiten. Tot amb un argumentari que fa pena: els independentistes enganyen si preparen la desconnexió i també enganyen si no la preparen. El moment culminant s’apropa, cap a les fogueres de Sant Joan, i caldrà prendre partit. El millor de tot plegat és que s’acabarà aquesta immoralitat de l’equidistància i segons qui quedarà partit pel mig.

ESTELADA. La setmana ha portat la rebregada parcial (veurem si la fiscalia presenta recurs a instàncies superiors) a l’enjudiciament de l’alcaldessa de Berga per mantenir l’estelada al balcó consistorial en jornada d’eleccions. Una causa surrealista en considerar (tal i com Societat Civil Catalana no es cansa de reiterar en les demandes que presenta per tot arreu) propaganda electoral la lliure exposició de la bandera històrica de l’independentisme, més acceptada que l’estanquera que, en canvi, sí s’imposa a tothom per la força. Un ridícul enorme, el d’arribar a la gravetat d’un acte com la detenció d’una alcaldessa per a acabar en arxivament a la primera de canvi. Un veritable tret al peu, si es confirma, que permetria avalar legalment l’evident legitimitat de penjar l’estelada allà on hom vulgui i el dia que vulgui. Felicitats, Montse Venturós, molt sovint només es pot guanyar anant per la via del mig. I això val especialment per a la independència.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
LLUIS fletxa bcn
18 d'abril de 2017, 18.34 h

9-N .Llamada potencialmente a votar es de 6.228.531 personas. Teniendo en cuenta este censo, orientativo, habría votado un 37,02%.

Este es el escrutinio:
· -Sí-Sí: 80,76% (1.861.753 votos).
· -Sí-No: 10,07% (232.182 votos).
· -Sí-En blanco: 0,97% (22.466 votos).
· -No: 4,54% (104.772 votos)

N.B.SYNERA ,HAURIA DE LLEGIR MÉS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
LLUIS fletxa bcn
18 de març de 2017, 17.36 h


No hay ningún país en el mundo con “derecho a decidir”


Ni los países federales como Alemania o EEUU.

Ni los de izquierda como Cuba o Venezuela.

Ni las repúblicas como Francia o sin ir más lejos la I y II República española.

Ni aquellos que son considerados los más democráticos del mundo como Noruega, Finlandia.

Ni siquiera los que son puestos como ejemplo por hacer referendos para todo como es Suiza.

Veamos solo algunos ejemplos de países indivisibles de nuestro entorn... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
LLUIS fletxa bcn
16 de març de 2017, 16.05 h

El secretario de Estado de EEUU, John Kerry, ha aprovechado la rueda de prensa que este lunes ha dado a primera hora con su homólogo, José Manuel García Margallo, para repetir las palabras del presidente Barack Obama y mostrar su apoyo a "una España fuerte y unida".

N.B. # 16:FINS QUE NO PASSA L'ULTIMA BEATA NO ACABA LA PROCESSIÓ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Albertet fletxa Arenys de mar
5 de març de 2017, 11.26 h

Dependentisme no seria una paraula correcta.
Perquè ni el Franco-Rabell ni l'altre troglodita pretenen dependre de res. En realitat ells defensen un estatus quo en el que ells mai s'han vist atacats sota cap punt de vista. Ells volen que Catalunya sigui Espanya perquè a ells ja els va bé que els Catalans (no ells) siguem ciutadans de segona, una colònia, un rastre lingüístic a eliminar. Perquè ells són els hereus directes o indirectes dels que van guanyar una guerra i es van instal·la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
5 de març de 2017, 10.48 h

#11

Es que el aragoneses orientales, està fent les últimes pataletes , i els estertors abans de morir.

ESPAÑA, CACUP, CAPUT..........


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Aniol fletxa l'Ametlla del Vallès
4 de març de 2017, 23.44 h

#14

Mentider, clica l'enllaç i apren

http://www.vilaweb.cat/noticies/creix-la-preocupacio-a-europa-per-la-deriva-autoritaria-despanya/


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Querido "NAZISTA" Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona AKA SuperCat :TUS PALABRAS RESUENAN COMO UN ZUMBIDO DE MOSCA EN MIS OIDOS fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
4 de març de 2017, 21.44 h

QUERIDO NAZI SYNERA,

CADA MENTIRA TUYA, CADA DICTAMEN INVENTADO SERA CONTESTADO POR MI PARTE CON LA VERDAD, DATOS REALES Y LINKS A DOCUMENTOS REALES.

Entrevista con Ban Ki-moon, secretario general de Naciones Unidas

'Cataluña no está incluida entre los territorios sin autogobierno con derecho de autodeterminación'
http://www.elmundo.es/espana/2015/10/30/5633b14cca4741b21d8b4614.html

¿Cree que el derecho de autodeterminación de los pueblos puede aplicarse en el caso de Cataluña, de acu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
pepitu fletxa El Vendrell
4 de març de 2017, 19.39 h

Dios los cria y ellos se juntan només de veure aquesta cara de l'canyes m'entren nàusees i al costat d'aquest mitjà jubilat que ningú sap el que pinta en aquest partit unionista VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Synera fletxa Barcelona
4 de març de 2017, 19.04 h

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010

- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una socie... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
APAÑAMELAPELA fletxa II★II República Catalana
4 de març de 2017, 17.08 h

#10



ARAGONESES, CANALETA, MARIETA......................

Oye puerca NAZI españata, cuando me contaràs las mayorias
silenciosas de pasado 12 OCT. ?
Y del ridiculo unionista de la ultima manifestacion del 19 FEB.
que erais 20 gatos y el cabo ?
Jo jo jo jo vaya esperpento.
Estais acabados y en vias de extincion.

ESPATRAÑÑÑA = TITÀNIC 2017


BYE BYE 5PA1N

FUCK OFF



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.