directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 10:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Fiar-ho tot a la porqueria

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

José Antonio Zarzalejos, home clau en l’estratègia espanyolista contra el procés, anunciava per enèsima vegada aquesta setmana l’ensorrament del procés arran de l’inici de la vista de l’anomenat cas Palau. Se suposa que ara quedaran ben al descobert, per fi, ben provats, els vincles amb el finançament il·legal de CDC. L’error és el de sempre, el que ja va veure en l’esclat de l’afer Pujol l’estiu de de 2014 com a equivalent a la mort de tot plegat: aquest és un moviment nascut des de baix, ideològicament plural i interclassista, que no morirà fins a assolir l’objectiu que molts catalans han marcat com a indefugible. I dit això, a fer net, que volem una República Catalana sense cap lligam amb la porqueria autonomista. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
ESCENARIS. Alhora que el Deutsche Bank donava per descomptat públicament que el referèndum tindrà lloc a Catalunya perquè si es prepara bé (com s’hi està preparant) serà inviable aturar-lo, CaixaBank tancava un acord de patrocini amb el Real Madrid fins el 2020. Segons sembla, el govern català ha vist en el compromís de l’entitat financera de la Diagonal un intent molt clar d’evitar les conseqüències d’un possible boicot anti-català en un escenari real d’independència més o menys immediat. Si tothom es prepara per al que ve, les conseqüències de la realitat d’on venim resulten ben punyents, mentre algunes informacions anuncien que l’Estat espanyol està camuflant les seves veritables xifres astronòmiques de deute a la Unió Europea, algun mitjà quantificava en fins a 90.000 els catalans afectats per la manca d’aportacions del govern de Madrid al finançament de la Llei de la Dependència.

EXISTIR. Mentre Podemos encetava una revolta de final incert contra el projecte de confluència que miren d’imposar els Comuns i Iniciativa, Xavier Domènech agafava l’avió i es plantava a Brussel·les per demostrar que fan alguna cosa pel referèndum. Bé. Naturalment, la lliçó immediata era que no cal posar terminis i la frase corprenedorament revolucionària i trencadora, que "les urgències per aconseguir drets no són bones". El més sorprenent, però, de l’estada del cap de llista dels Comuns al Parlament europeu ha estat la seva insistència en un referèndum que compti amb reconeixement internacional. Resulta inversemblant que algú pensi que ningú avalarà a l’avançada un referèndum contra la posició negacionista del Govern espanyol. El món no reconeix mai coses que no existeixen. Només una vegada fet el referèndum, de guanyar-lo i d’exercir efectivament el control del territori, els altres estats reconeixeran la validesa del referèndum. Mai abans. La resta, excuses.

EXPULSATS. Com a la resta d’esports on ha pogut, el govern i els estaments federatius espanyols han maniobrat per a aconseguir l’expulsió de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) de les competicions al màxim nivell internacional. Nosaltres no volem que els espanyols no puguin competir com a espanyols, fins i tot, si també són catalans. Espanya, sí; de cap manera vol consentir que els catalans competeixin com a catalans. És així que la xertolina d’origen neerlandès Ragna Dabats ha hagut de renunciar a representar Catalunya i ha corregut el Mundial de Raquetes de Neu que es disputava a Saranac Lake (Estats Units) sota els colors del seu país de naixement. Això sí, lluint durant tota la cursa l’estelada al cap. Mentre el Comitè Olímpic Català es prepara per a assumir les funcions de representació internacional, cal agrair testimonis com el seu o el de la Laia Andreu, que ha renunciat a competir-hi.

FALSOS. Fent-se ressò d’informacions filtrades d’un sumari judicial suposadament secret al diari “El Mundo”, la gran premsa catalana i els mitjans de comunicació públics han reproduït a raig fet el testimoni d’un empresari anònim i protegit que implicaria Artur Mas, abans de ser president, en el cobrament de donatius a CDC per obres  d’Adif i en temps del Tripartit. Tot plegat molt estrany. A les poques hores, el diari “Publico.es” (no pas la premsa del país) donava a conèixer les gravacions en les quals un “broker” francès explicava com havia estat convidat pels serveis de seguretat espanyols, a instàncies del ministre de l’Interior, a denunciar falsament líders independentistes, amb el propòsit de destruir la seva carrera política. Una de les pitjors xacres de l’Estat espanyol és la d’haver-se carregat qualsevol mena de credibilitat davant les acusacions de corrupció, amb el seu fastigós ús i abús polític i partidista permanent.

IMAGINACIÓ. El cap de la policia política organitzada pel govern Rajoy, el comissari Eugenio Pino declarava també aquesta setmana davant del jutge de l’Audiència Nacional espanyola José de La Mata enmig d’un mar de fugides d’estudi, silencis i contradiccions. Fou incapaç d’aclarir l’origen del famós llapis de memòria que incriminaria els Pujol i acceptà que la seva investigació s’havia basat en la seva “imaginació poderosa com a policia”. L’esperpèntica compareixença del durant molt temps número tres del Ministerio del Interior de Fernández Díaz, és un altre exemple de l’ús polític de les institucions per part d’un govern que es passa el dia invocant l’Estat de dret. Un eloqüent testimoni de la tendència a construir acusacions inconsistents (barreja d’uns pocs elements versemblants amb d’altres evidentment inventats) amb el propòsit de fer-ne un ús exclusivament polític i electoral, encara que aquesta pràctica acabi ensorrant la investigació judicial d’uns fets que sí mereixerien càstig.

TITANIC. Mentre el seu director es passejava entre l’”establishment” del Cercle del Liceu que atorgava la seva medalla d’or a la reina Sofia de Grècia, es coneixien noves dades de l’espectacular naufragi del diari dels Godó. El gran transatlàntic de la premsa catalana perd pràcticament vuit mil lectors cada any: a aquest ritme li’n queden just tres anys i mig de vida. Si el gener de 2014 venia al quiosc 46.600 exemplars, ara cau a menys de 27.000. El procés de desconnexió de “La Vanguardia” de la realitat a la qual aspira a representar és galopant. La influència del mitjà en la configuració de l’opinió pública cau en picat, a desgrat d’aquells que voldrien que fos punta de llança de la rectificació catalana,. Aquesta setmana hem sabut també que el gran actiu del comte, Josep Cuní, no veurà renovat el seu contracte a partir de l’estiu. El seu programa, pagat a preu d’or, no supera la quota de pantalla del Canal 3/24.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
6 de març de 2017, 08.00 h




#8


Tu, Bejota, tros d'ANALFABETA PRETENSIOSA i DISLÈXICA:



Això que dius "UN REPRESENTANT DE L'UE" . . .


QUIN ?



Jo conec vuit REPRESENTANTS de l'UE, dos francesos, l'un REPRESENTANT de teixits, l'altre de perfums, un REPRESENTANT belga , que representa una casa de bicicletes, quatre REPRESENTANTS catalans , respectivament de: productes farmacèutics, confecció per homes, productes de làtex i productes escolars, i un REPRESENTANT espanyol, de patates fregides.



Au, tarada dis... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
LLUIS fletxa bcn
5 de març de 2017, 20.32 h

POLÍTICA
Tret per la culata de Mas a Harvard.

Una representant de la UE recorda que una Catalunya independent sortiria de la Unió Europea.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Synera fletxa Barcelona
5 de març de 2017, 11.31 h

L’Alt Comissionat de l’ONU pels Drets Humans recorda a España que el "Dret Internacional empara l'exercici del dret a la lliure determinació dels pobles «en un entorn lliure d’amenaces i de l’ús de la força».

Més clar?

A veure si acabarn tots a La Haia, destí de feixistes, nazis i criminals de guerra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Synera fletxa Barcelona
5 de març de 2017, 11.27 h

RESUM DE LA DECLARACIÓ DE LA COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS DE LA PERSONA DEL IL·LTRE COL·LEGI D'ADVOCATS DE BCN SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ (2013)

"... La declaració unilateral d’independència, proclamada pel Parlament de Catalunya, estaria justificada en dret internacional en el cas que el Govern espanyol impedís la celebració de la consulta a la ciutadania sobre la creaci d’un nou Estat, o bé es negués a acceptar el resultat afirmatiu de la mateixa.

La Resolució establ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
5 de març de 2017, 11.13 h

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010

- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una socie... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
5 de març de 2017, 10.40 h

Cas Palau, cas espanyol Millet de la FAES: Aznar, Ferrovial la gran en tots els fems de corrupció, CDC, el 2,5% segur l'amistat Aznar Pujol va donar per molt. Tot se'ns en fot, arribar al final, la impunitat de milers de milions robats, en tot l'estat amb PP i PSOE, sempre impune. El camí marcat és la República catalana, i ajudarem al Païs Valencia i les Balears en l'alliberament social i nacional. Col·laborarem solidàriament amb els pobles espanyols germanívolament. A Andalusia hi ha M... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
5 de març de 2017, 10.37 h

#1
#2

......EL QUE DIGUIS A SAC BUIT.............


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Querido "NAZISTA" Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona AKA SuperCat :TUS PALABRAS RESUENAN COMO UN ZUMBIDO DE MOSCA EN MIS OIDOS fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
5 de març de 2017, 10.27 h

QUERIDO NAZI SYNERA,

CADA MENTIRA TUYA, CADA DICTAMEN INVENTADO SERA CONTESTADO POR MI PARTE CON LA VERDAD, DATOS REALES Y LINKS A DOCUMENTOS REALES.

Entrevista con Ban Ki-moon, secretario general de Naciones Unidas

'Cataluña no está incluida entre los territorios sin autogobierno con derecho de autodeterminación'
http://www.elmundo.es/espana/2015/10/30/5633b14cca4741b21d8b4614.html

¿Cree que el derecho de autodeterminación de los pueblos puede aplicarse en el caso de Cataluña, de acu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Querido "NAZISTA" Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona AKA SuperCat :TUS PALABRAS RESUENAN COMO UN ZUMBIDO DE MOSCA EN MIS OIDOS fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
5 de març de 2017, 10.27 h

QUERIDO NAZI SYNERA,

CADA MENTIRA TUYA, CADA DICTAMEN INVENTADO SERA CONTESTADO POR MI PARTE CON LA VERDAD, DATOS REALES Y LINKS A DOCUMENTOS REALES.

Entrevista con Ban Ki-moon, secretario general de Naciones Unidas

'Cataluña no está incluida entre los territorios sin autogobierno con derecho de autodeterminación'
http://www.elmundo.es/espana/2015/10/30/5633b14cca4741b21d8b4614.html

¿Cree que el derecho de autodeterminación de los pueblos puede aplicarse en el caso de Cataluña, de acu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.