directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Feria de Abril es continua finançant amb aportacions de constructores

Una enginyeria urbanística investigada va pagar 78.000 euros a la FECAC poc després que l'Ajuntament adjudiqués l'organització de l'esdeveniment

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- Les principals vies de finançament de la Feria de Abril de Barcelona continuen sent aportacions d'empreses privades que res tenen a veure amb l'oci, la restauració, la cultura o el moviment andalús. Segons ha pogut saber l'ACN, l'empresa Deunidó dedicada al sector de la construcció va pagar a la Federació d'Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC) 78.000 euros en concepte de "préstec" perquè l'entitat pogués fer front als 90.000 euros pels quals l'Ajuntament de Barcelona els havia adjudicat l'organització de la Feria d'aquest any. L'aconseguidor, segons fonts consultades, va ser Francisco Carmona, un dels membres destacats de l'entitat i home fort ja en l'època de l'expresident Francisco Garcia Prieto. A més, es dóna la circumstància que l'empresari que hi ha darrera l'enginyeria urbanística, Jorge Mensa, ja havia 'col·laborat' anteriorment amb Carmona per a la construcció del poliesportiu de la UE Horta, on Carmona exerceix de president. Aquella operació està inclosa en el sumari del cas Pretòria.
francisco garcía prieto paquito cecrec
Comparteix
   


Etiquetes
Serà el “3%” del PSC

Quan la FECAC va esdevenir adjudicatària de l'organització de la Feria de Abril, l'entitat va necessitar d'un préstec per pagar a l'empresa municipal BSM els 90.000 euros que havia compromès per endur-se el concurs. 'Paco' Carmona, responsable de relacions institucionals de la FECAC i, al seu temps, president de l'Horta, va ser qui va aconseguir el préstec per anticipar el pagament.
 
Eren 78.000 dels 90.000 euros necessaris per pagar a l'Ajuntament, que l'enginyeria urbanística Deunidó, controlada per Jorge Mensa, va transferir a la FECAC en concepte de "préstec". Era "un favor a canvi de res", expliquen des de l'entitat, i el préstec no contempla el pagament d'interessos monetaris, sinó que es compensarà l'enginyeria amb el patrocini d'actes que organitzi la FECAC a partir d'ara.
 
Es dóna la circumstància que Carmona i Mensa ja havien col·laborat anteriorment, o almenys això és el que reflexa el sumari del cas Pretòria, que descriu com tots dos haurien maniobrat perquè una altra empresa de Mensa, en aquell cas CRC, s'emportés el concurs per a la construcció del poliesportiu de la UE Horta. Justament, aquest 2016 l'Ajuntament de Barcelona té previst adjudicar i executar la segona fase de les obres al centre esportiu municipal.
 
La Feria i el sector immobiliari
 
El pagament de constructores a la Feria de Abril no és nou. Ja el passat mes d'octubre va transcendir un informe de l'empresa pública Regesa que demostrava que la companyia feia de mitjancera perquè diverses empreses paguessin a les entitats participants de la Feria de Abril, entre 2006 i 2009. Aquesta i altra informació és en mans de la Fiscalia, que investiga possibles irregularitats comptables en la gestió Garcia Prieto al capdavant de la Feria de Abril.
 
L'històric president de la FECAC està sent investigat per presumptes delictes d'administració deslleial, falsedat documental, disposició fraudulenta de bens, apropiació indeguda i frau en l'obtenció de subvencions. Segons les denúncies de la Fiscalia i d'entitats 'rocieras', la quantitat defraudada pujaria fins a 1,7 MEUR. Garcia Prieto, que va ocupar el càrrec durant 27 anys, nega els fets mentre continua la instrucció d'un cas complex amb múltiples ramificacions.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.