directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

El Museu Britànic premia l'excel·lència de la Viquipèdia catalana

La versió en català de l'enciclopèdia s'endú dos dels cinc premis sobre articles dedicats a peces del museu

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

L'històric British Museum (Museu Britànic) ha atorgat a la Viquipèdia en català dos dels cinc premis als millors articles de qualitat sobre obres de la seva col·lecció. Són els articles dedicats al dibuix l'Epifania, de Miquel Àngel, i als Bronzes de Benín. Des del Museu esperen que aquests guardons teixeixin relacions amb els voluntaris de la Viquipèdia i a la vegada serveixin per difondre l'art i arribar al públic. El conservador del Museu Britànic, Jonathan Williams, ha assegurat que està 'encantat' que dos dels cinc premis hagin anat a una llengua no-anglesa, i es declara 'emocionat' que aquesta hagi estat el català. L'associació Amical Viquipèdia, que agrupa els viquipedistes en català, ja ha avançat que intentaran contactar amb d'altres museus del món per iniciar projectes similars al del Museu Britànic.
viquipèdia wikipèdia enciclopèdia
Comparteix
   


Etiquetes
També han estat seleccionats entre els 5 primers un article en anglès dedicat a la Royal Gold Cup, la versió en llatí de la Pedra de Rosetta i la versió espanyola de l'article sobre l'estampa de Hokusai La gran onada

Els viquipedistes guardonats s'han endut un val de 100 lliures per gastar a la botiga online del Museu Britànic, que ha instaurat els premis amb la voluntat de premiar articles nous sobre obres de la seva col·lecció en qualsevol edició lingüística de la Viquipèdia.

Repetir la iniciativa a d'altres museus

Paral·lelament, Amical Viquipèdia, l'associació de viquipedistes en català, ha iniciat un seguit de contactes amb diferents museus per tal de mirar d'establir un projecte semblant a l'iniciat al Museu Britànic.

Fruit d'aquests contactes, iniciats amb el MNAC i el Museu Picasso de Barcelona, el passat 19 de juliol es portà a terme una sessió de treball al Museu Picasso, coordinada per Conxa Rodà, entre diferents representants de museus i representants de la Viquipèdia, amb l'assistència de Liam Wyatt, per tal d'obrir camins a la col·laboració.

La viquipèdia catalana, líder en qualitat

Els premis rebuts del British Museum confirmen el bon estat de salut de la Viquipèdia catalana, que malgrat ser la dotzena versió de l'enciclopèdia amb més articles -actualment més de 250.000- continua líder al rànquing d'articles de qualitat. Així, la versió en català segueix encapçalant l'índex que mesura la qualitat dels 1000 articles més importants, d'un total de 272 llengües. La Viquipèdia conté 322 articles de qualitat reconeguda.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
3 d'agost de 2010, 16.20 h

Si anessim sols, seriem els millors en quasi tot!

Cap vot qui no vulgui la llibertat de Catalunya!
Cap vot a CiU, C's, PP, PSOE-psc o ICV ja que han declarat la guerra a les ànsies de llibertat de Catalunya!

Independence is not requested, it proclaimed!

Visca la Democràcia!
Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.