directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 05:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla i Chaves es reuniran dimecres per 'recuperar la confiança' després de la sentència del TC

De la trobada hauria de sortir-ne un calendari per continuar desplegant l'Estatut i recuperar els aspectes retallats

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, José Montilla, es reunirà dimecres al Palau de la Generalitat amb el vicepresident de Política Territorial del govern espanyol, Manuel Chaves, en una trobada per intentar impulsar el desplegament de l'Estatut després de la sentència del TC espanyol sobre l'Estatut i mirar de fer un 'full de ruta'. Chaves ha rebut l'encàrrec del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, 'd'intensificar el diàleg' amb la Generalitat i promoure un 'clima de major confiança'. El primer pas de Chaves serà la trobada amb Montilla, on es farà un 'repàs general' de temes referents al desplegament de l'Estatut, la sentència del TC espanyol i les relacions entre les dues administracions, segons fonts de Presidència.
La trobada entre Montilla i Chaves serà la segona reunió d'alt nivell que mantindrà el president de la Generalitat amb un responsable del govern espanyol des de la sentència del Constitucional sobre l'Estatut. La primera va ser la reunió a la Moncloa amb el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, el passat 21 de juliol, on Montilla va demanar al president espanyol un 'canvi d'actitud' de l'Estat i 'gestos polítics' després de la sentència del Constitucional. En la reunió, Montilla va traslladar a Zapatero la seva voluntat de refer el pacte de l'Estatut a partir, per exemple, de modificacions de lleis orgàniques.

Divendres, Zapatero va explicar que havia encarregat al vicepresident de Política Territorial fer els 'passos necessaris' per desplegar l'Estatut i promoure un 'clima de major confiança' entre les institucions i formacions polítiques catalanes i el conjunt de l'Estat i el govern espanyol, després de la sentència del Constitucional sobre l'Estatut.

El vicepresident tercer del govern espanyol es reunirà amb Montilla al Palau de la Generalitat en una trobada que començarà a dos quarts d'onze del matí i que servirà per fer un 'repàs general' als temes pendents de desplegament de l'Estatut, la sentència del TC i les relacions entre les dues administracions. Caldrà veure si de la trobada en surt algun calendari o full de ruta per a temes pendents de desplegament i recuperar aquells aspectes retallats pel Constitucional.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
3 d'agost de 2010, 20.11 h

En referència a aquests dos subjectes de la foto, si l'un és hipòcrita, l'altre encara ho és més, i el qui ho és més, és en Montilla. Jo opino com la Sílvia amb allò del respecte. Jo també abans havia respectat aquest home, però una persona que ha traït i encara ara a data d'avui està traint Catalunya, no pot tenir mai el meu de respecte. En el fons estem debatent un cas de vida o mort. Potser pensareu que ho poso mol dramàtic, però és així. S'està tractant la vida o mort de C... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
pasbort fletxa Vila-real
3 d'agost de 2010, 10.32 h

Al 1,,, TOTS A HORA D´ARA DEURIEM D´ÈSSER NUMS 1, als que els agrada lo altre és facil el tren i cap a castella, nosaltres dins d´ANDORRA no hi cabem---ho he dit mil vegades el TEU VOT ens ha fet i ens FA mil vegades mes mal que el que fan els ETARRES!!! que bé he? que els beneficiaris de la teva actuació NO ET POSEN A LA GARJOLA COM FAN AMB ELLS!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
pasbort fletxa Vila-real
3 d'agost de 2010, 10.18 h

Al igual que la Silvia pensava jo, però.....voleu dir que no està en el mateix aire això?, com és que encara queden VOTANTS que sols pensen amb el partit!! com a català que sóc (amb perdó també sóc XENOFOB-INTOLERANT-RACISTA-FACISTA...i que més....)juraria que aquests Partits Polítics globalment ens han fet més mal que el franco, que ja es dir...per això estan les estadístiques, i com en aquell temps hi ha ciutadans que VOTEN amb la mateixa filossofia...a VOS... NO ENS HAVEU FET JA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
xavier fletxa barcelona
3 d'agost de 2010, 09.29 h

DOS ANDALUZES QUE LLEVARON A SUS COMUNIDADES AUTONOMAS A LA RUINA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4 Sílvia Martínez
3 d'agost de 2010, 09.18 h

President Montilla: sord, ceg, trampós, i clarament corruptor de la resposta i representació catalana. No hi ha excusa, no tenim president, donat que el que tenim no ens escolta i a sobre juga a la llàstima per a tenir vots de gent poruga i incapaç de fer-li observació i crítica atenta. He respectat Montilla, ho he dit des del primer moment en que va ser president, i el vaig respectar pel càrrec, encara que no m'agradi. M'he barallat i seguiré fen-t'ho amb qui el desqualifica gratuïtame... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
3 d'agost de 2010, 07.23 h

Mentres que els líders de CIU-PP ja s´han anat tots de vacances (Rajoy en cotxe i sense cordar-se el cinturó...) el Govern de la Generalitat continua treballant i parlant. Llàstima que CIU i PP hàgin deixat al capdavant a quatre indocumentats que es dediquen a esbombar rumors pels fòrums d´internet sense cap base. Tan de bo que els resultats d´aquesta reunió siguin positius per a Cat i es puguin desencallar assumptes com la necessitat que l´aeroport de Barcelona sigui per fi gestionat ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim fletxa PPCC.
3 d'agost de 2010, 07.02 h

No sé que és el que volen ara els autonomistes si per molt que es vulgui recuperar qualsevol cosa sempre ens sortiran amb que no és constitucional. INDEPENDÈNCIA! L´AUTONOMIA QUE ENS CAL ÉS LA DE PORTUGAL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
3 d'agost de 2010, 06.46 h

Desplegar l'Estatut després de 4 anys???...
Recuperar la retallada del TC??? vol dir tornar a negociar durant anys i que ens ho tornin a tombar, eh? En sou conscients d'aixó???.
No sé qui collona més, si el PSOE, el PSC o el TC.
Au, comenceu a negociar. Mentres tant altres anem per feina i treballem per la Independència.
(encara no us en heu adonat que no es pot negociar rés amb madrit?)


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.