directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Pujol veu 'motiu de guerra' si es rebaixa o suprimeix la immersió lingüística

L'expresident destaca també que el castellà no pot deixar de ser també llengua vehicular i d'aprenentatge en l'ensenyament

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol considera que si el model d'immersió lingüístic a les escoles es 'suprimeix' o es 'rebaixa' després de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) seria un motiu de 'casus beli', expressió llatina que significa 'motiu de guerra'. En una entrevista Pujol repassa l'actualitat política després de la sentència, que estableix que el castellà no pot deixar de ser també llengua vehicular i d'aprenentatge en l'ensenyament, un aspecte que podria amenaçar el sistema d'immersió lingüística que va executar quan era president.
jordi pujol
Comparteix
   


Etiquetes
Un 'motiu de guerra' si es rebaixa o es suprimeix la immersió lingüística a les escoles després de la sentència del TC. Així ho considera Jordi Pujol en una entrevista a les revista 'La Corbella' editada per la Plataforma per la Llengua. L'expresident de la Generalitat repassa l'actualitat política després de la sentència, que estableix que el castellà no pot deixar de ser també llengua vehicular i d'aprenentatge en l'ensenyament, un aspecte que podria amenaçar el sistema d'immersió lingüística que va executar quan era president. En aquest tema 'ens juguem que a trenta anys vista el català esdevingui una llengua residual', alerta Pujol.

Pujol també ha opinat sobre un altre tema d'actualitat, la Llei del cinema de Catalunya, recentment aprovada pel Govern català. Amb ell de president, els governs de CiU ja van intentar impulsar aquesta llei sense èxit a causa de l'oposició del sector: 'Pot repetir-se la història, perquè les majors són molt potents, però aquesta vegada com a mínim el Govern té una cosa a favor si vol tirar endavant això. I és que l'oposició, que som nosaltres, hi està a favor d'una manera activa, plantant cara. I abans no', es lamenta. La Llei del cinema és precisament un dels èxits de l'actual Govern català que Pujol considera més positius. En general, però, Jordi Pujol, que es defineix com 'anti-tripartit fins a les celles', considera que la política lingüística de l'actual Govern 'ha estat fluixa, tot i que amb alguna excepció, com les inspeccions'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
3 d'agost de 2010, 20.51 h

#7 Tu si que creues la frontera...la que separa l'home del tubercle.Si et creus el que diuen els hispanopaletos amb els que t'olores el cul quan no fas de latinlover amb les romaneses de la Rambla,és el el teu problema,però el President Pujol no es va moure del Palau i fins i tot va rebutjar l'escorta que li oferí el governador militar si volia fugir a França.S'ha d'estar segur del que s'afirma,sinó corres el risc de quedar com un quadrúpede,estat en que ja tota Catalunya et situa...;Haure... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
3 d'agost de 2010, 20.43 h

#4 Per a menús de 9 euros els que deus disfrutar tu quan cobres,el President Pujol ja te la llum pagada fins que Nostramo el reclami.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
3 d'agost de 2010, 13.22 h

Puig: “CiU no aposta per la independència aquesta legislatura”
El secretari general adjunt de CDC no descarta recuperar en un futur el diàleg amb Espanya, encara que actualment “no hi hagi cap porta oberta”
( www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2010/08/puig_ldquo_ciu_no_aposta_per_la_independencia_aquesta_legislatura_55289.php?IDN=55289<... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Maria fletxa Riudoms (Baix Camp)
3 d'agost de 2010, 13.15 h

Els millors presidents de la història de Catalunya són els que s'han jugat el físic i el seu patrimoni pel país. El Sr. Pujol no ha estat més que un president regional, com el de Múrcia o el de la Rioja, que ha viscut i viu com un rei. I ben bé que fa si pot, però no cal divinitzar algú amb debilitats tan humanes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
3 d'agost de 2010, 13.04 h

Però quina vergonya de manipulació que feu! Repasseu el segon titular, sembla que digui que Pujol beneeix la vehicularitat del castellà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Raimon fletxa Mataro
3 d'agost de 2010, 13.03 h

Cal ser,o be un miserable o un pobre babau ignorant i manipulat per parlar com parlen alguns del millor President que ha tingut mai Catalunya en TOTA la seva historia


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
RR fletxa Jo, quina tropa!
3 d'agost de 2010, 12.41 h

Tantes vegades que el Sr. Pujol va predicar la feina ben feta, per acabar descobrint que tot elq ue ell va fer, i la immessio el primer, nomes eren xapusses destinades a la desaparicio quan als de Madrid els dones la gana.
Aixo apart, a mi em sembla que la immerssio es un invent nefast que no sacatanitza els espanyols sino que espanyolistza els catalans, aixi que quan abans desapareixi millor per a tots.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
jordi fletxa bcn
3 d'agost de 2010, 12.33 h

Catalunya disposava al segle XVIII, d'una estructura institucional d'Estat, amb la reserva amb que aquest concepte es pot fer servir abans del segle XIX, amb tots els atributs d'una entitat sobirana i de les funcions pròpies d'una comunitat política evolucionada que tenia el seu referent jurídic en les Constitucions i el seu màxim òrgan representatiu en les Corts.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Constitucions_catalanes


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Maria fletxa Riudoms (Baix Camp)
3 d'agost de 2010, 12.16 h

Miri, senyor, si en lloc de dedicar-vos a marejar-nos com heu fet els darrers 30 anys, dediquéssiu l'energia a treballar per l'estat català, avui potser seríem ja una nació sobirana. I si en fóssim, no hauríem de perdre les forces sempre a la defensiva, sigui per la llengua, o sigui per qualsevol altra ximpleria. Treballaríem pel benestar dels catalans i no hi hauria ningú que ens tingués entretinguts posant-nos pals a les rodes amb temes com aquest, que cap estat sobirà discuteix. O s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.