directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 21:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Fidel Castro renuncia al càrrec de president de Cuba

Ell mateix explica que és per motius de salut

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Fidel Castro ha renunciat al càrrec de president de Cuba en una carta que publica aquest dimarts el diari Granma. El fins ara màxim dirigent de l'illa caribenya s'adreça al seus 'compatriotes' i els explica que renuncia a ser president del país després d'haver desenvolupat 'l'honrós càrrec de president al llarg de molts anys'. Després de fer un relat de la seva trajectòria i fent èmfasi en l'episodi que el juliol del 2006 el va portar a delegar temporalment la presidència del Consell d'Estat en el seu germà Raül, Castro escriu en l'article que el seu estat de salut 'crític' li han permès 'escriure, pensar i meditar molt obligat pel repòs' i que encara que el seu desig va ser sempre complir el deure fins l'ultim alè 'no acceptarà ni aspirarà al càrrec de president del Consell d'Estat i Comandant en cap'. Castro afegeix que ara el seu deure és aportar experiències i idees de 'l'època excepcional que li va tocar viure'.
fidel castro president cuba
Comparteix
   

Fidel Castro assegura que no pot ocupar una responsabilitat que requereix una mobilitat i una dedicació total que 'no estic en condicions físiques d'oferir' però que el procés cubà encara compta amb dirigents de la 'vella guàrdia' que juntament amb altres que eren molt joves quan va començar la Revolució faran el relleu. El 'comandant' recorda que 'el camí sempre serà difícil' i que tot i que 'l'adversari a derrotar és molt fort, l'hem mantingut a ralla durant mig segle'. Castro acaba dient que no s'acomiada, 'només desitjo combatre com un soldat més', diu i assegura que seguirà escrivint les 'Reflexions del company Fidel'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Marc fletxa Miami
19 de febrer de 2008, 23.50 h

Be, bones noticies per la llibertat, ja era hora, que es retires un sistema dictatorial. Prou de tenir un poble oprimit i que tans catalans van lluitar en el seu dia, per convertirse en un pais pobre i militaritcat. El comunisme no funciona i tampoc com el Fidelismo. Ja prou d'escuses, llibertat! d'espresio!, com deiam a casa els finals dels 70. Prou dictador, prou.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.