directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 15:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els qui no es rendeixen mai no perden

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Ha estat una lliçó de vida. La increïble remuntada del Barça a la ronda de vuitens de la Lliga de Campions contra el PSG ha estat lloada, també, encara que emprenyi (com gairebé tot en aquest món) Joan Coscubiela, com a un ensenyament del valor de la persistència. Als catalans se’ns aproximen temps de lluita, d’una veritable revolta, en la qual, com el 1640, hauran de confluir una valenta acció institucional i l’esclat popular al carrer. Necessitem, primer de tot, més confiança en nosaltres mateixos. I, després, resiliència, capacitat per a adaptar-nos al que vindrà. I per molta violència i repressió que ens exerceixi l’estat, el convenciment que si no ens rendim, que si no reculem, mai no perdrem. Només serà així si acotem el cap i donem la raó als nostres adversaris, si acceptem que no tenim dret a l’autodeterminació. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.
 
© Marc Puig Pérez

Comparteix
   


Etiquetes
FAMÍLIES. Amb el seu elevadíssim nivell habitual, Xavier Sardà es despatxava aquest cap de setmana amb una entrevista que deixava un titular de traca i mocador: “hay 200 familias de Barcelona a las que la independencia les vendría muy bien”. Ja se sap, està de promoció del seu darrer llibre i cal dir-les ben grosses. La idea que l’independentisme és un invent de les elits, encara que faci molt servei d’higiene mental a progres amb mala consciència, és una afirmació empíricament falsa. Bàsicament, perquè de les famoses 400 famílies (perquè les clàssiques eren 400, no?), 398 són contràries a la independència. Són de les que pensen que, abans de la traïció d’Artur Mas, estaven la mar de tranquil·les. Només cal anar a repassar els resultats del 27-S al barri de Pedralbes, on viuen els 200 d’en Sardà, i on el PP i Ciudadanos van obtenir el 45,5% dels vots.
GARANTIES. La premsa unionista suca i suca pa en el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries sobre la partida per al Referèndum als pressupostos. És de veritable justícia poètica, extremadament deliciós, que la sentència que tan agrada a segons qui sigui justament la que habilita la majoria parlamentària independentista a ignorar-lo. Però, sobretot, crida l’atenció la desesperació del dependentisme mediàtic i polític català: pensar que un document d’aquesta mena pot aturar el Referèndum supera tots els límits del ridícul. L’autodeterminació dels pobles és un principi reconegut i emparat per la legislació internacional, el Parlament ha afirmat des del 1989 que Catalunya no hi renuncia i des del 9 de novembre de 2015 ha aprovat que inicia el procés per al seu exercici, però no, ara ho deixarem córrer, perquè no tenim la conformitat del Consell de Garanties Estatutàries de la colònia. De riure.

PARLAMENTS. Una nova setmana d’alegries en el front exterior. L’afirmació que el problema català és un afer intern espanyol és ja surrealisme, molt abans del que calia esperar (sense cap trencament real encara). Dilluns el diputat del Partit Democràtic italià Marco Miccoli, exhortava Espanya a negociar una sortida política acceptable per als catalans. Hores després coneixíem la notícia que el Parlament Britànic crearà un intergrup amb presència de tots els grans partitd per abordar i debatre la qüestió catalana. “The Case of the Catalans” truca novament a la porta tres segles després. Finalment, dijous, el Govern i el Parlament català rebien quatre diputats de l’Assemblea Nacional francesa (de tot l’espectre ideològic, a banda del FN de Marine Le Pen), interessats a conèixer de primera mà la situació del nostre país. I mentre tot això passava a Europa, a Madrid els grups del Règim del 78, el PPSOECs, es negaven a parlar amb els representants del Pacte Nacional pel Referèndum.

PERDÓ. La presentadora de notícies de la Sexta, la catalana Cristina Villanueva ha saltat aquests dies a l’actualitat arran de la seva patinada lingüística en “primer time”. Ella va trobar d’allò més normal haver de disculpar-se públicament, després d’haver saludat amb un “bona vesprada” a l’habitual corresponsal de la cadena al País Valencià, circumstancialment desplaçat a la veïna Múrcia. Villanueva va demanar excuses pel seu “error” amb una expressió de traca: per si havia ferit la sensibilitat d’algun espectador. Compte, eh, que sentir el català pot arribar a provocar danys irreparables als timpans de qualsevol castellà monolingüe de bé.  Certament, els propis catalanoparlants, amb la síndrome d’Estocolm congènita de poble ocupat que ens caracteritza, acostumem a ser els principals adversaris de la nostra llengua: ella mateixa va reconèixer a la Terribas al dia següent que ningú no s’hi havia queixat.

SORPRESA. Dilluns saltava la notícia que ningú esperava. La fiscal Ana Maria Magaldi feia un Enric Millo. Tot i haver convocat una roda de premsa (convenientment adreçada a mostrar el clima de violència que es viu a Catalunya i que l’Estat no tindrà més remei que aturar per la força) per solemnitzar el gravíssim nivell d’agressió del qual havia estat objecte com a representant d’una institució de l’Estat, finalment, anunciava que, una vegada estudiat el cas amb la fiscalia (o sigui, amb sí mateixa?) havia decidit no denunciar el seu agressor de mirada odiosa. Quin riure. És massa descarat. Cal tenir la cara molt dura. De fet, es tractava només d’aixecar la llebre i engruixir amb el seu testimoni escruixidor el relat que la metròpoli necessita per esclafar els nostres drets polítics. Encara que fos a costa de degradar una mica més les institucions amb una mentida evident.

XENÒFOBS. Ciudadanos xenòfobs, per a ser més exactes. Com si l’atletisme hispànic anés sobrat de títols, tot just després de guanyar els 3.000 metres del Campionat d’Europa en pista coberta, El secretari del partit taronja a Alzira, s’encarava a l’atleta palamosí Adel Mechaal amb la fórmula: “Si vas néixer al Marroc, el teu país és Catalunya i vols la independència... sigues digne i no competeixis amb Espanya”. Els esportistes que preferirien una Catalunya  independent no només han de pagar tots els impostos per finançar un estat hostil, inclosa la representació diplomàtica des de la qual se’ls insulta sistemàticament, sinó que han de renunciar a l’única via que els deixen per competir a nivell internacional. Però, a més, si són d’origen estranger aleshores el rebuig és doble. Han passat set dies i el tuit continua com si res. No vull ni pensar que succeiria si un independentista es dirigís en aquests termes a algú.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.
Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
LLUIS fletxa bcn
26 de març de 2017, 11.37 h

Juan José Bruguera, presidente del Círculo de Economí - JOB VERMEULEN.

El Círculo de Economía pide «respeto» a la ley y a las sentencias judiciales; y reclama «diálogo» en Cataluña .

La institución advierte de que "la cuestión catalana" solo se podrá solucionar mediante la política.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
12 de març de 2017, 21.20 h



#6


(que pesadetes i enganxoses, les marietes franquistes, oi??!!, quin fart !)





uuuuuuuuuuuuffffffffffff . . . quanta insistència, noia !! !! Però convé que et DESENGANYIS, que sàpigues que NO TENS CAP POSSIBILITAT.


4, 8, 16, 32 , 64, 128 . . . tantes vegades com calgui, t'ho repetiré fins que ho entenguis, pobreta, a veure si acabes per assimilar que no cal dir-me "caridu" ni "tirarma lus tejus":


Ho sento molt, boniqueta, però a mi només m'agraden les dones DE VERITAT, les... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Querido "NAZISTA" Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona AKA SuperCat :TUS PALABRAS RESUENAN COMO UN ZUMBIDO DE MOSCA EN MIS OIDOS fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
12 de març de 2017, 12.47 h

LA CUP HA INHABILITADO DE POR VIDA AL MAD MASS

EL TRIBUNAL NO HACE FALTA QUE LO REFRENDE


MASS ES UN CADAVER POLITICO Y CDC TAMBIEN
queridos nazis


ya os he dicho muchas veces que espero y deseo que al Mad MaSS no lo deberian inhabilitar en los tribunales, por mas que se lo merezca, para no hacer de el un martir del separatismo y muy especialmente porque:

- La CUP ya lo ha matado politicamente,

- El Caso Millet, Pretoria, ITV, 3% etc etc. ya lo han re matado politicamente.

- Muy en breve ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
12 de març de 2017, 10.48 h

RESUM DE LA DECLARACIÓ DE LA COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS DE LA PERSONA DEL IL·LTRE COL·LEGI D'ADVOCATS DE BCN SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ (2013)

"... La declaració unilateral d’independència, proclamada pel Parlament de Catalunya, estaria justificada en dret internacional en el cas que el Govern espanyol impedís la celebració de la consulta a la ciutadania sobre la creaci d’un nou Estat, o bé es negués a acceptar el resultat afirmatiu de la mateixa.

La Resolució establ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
12 de març de 2017, 10.46 h

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010

- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una socie... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
12 de març de 2017, 10.44 h

"L’Alt Comissionat de l’ONU pels Drets Humans recorda a Espanya que el "Dret Internacional empara l’exercici del dret a la lliure determinació dels pobles «en un entorn lliure d’amenaces i de l’ús de la força»".


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
12 de març de 2017, 08.06 h




L'estat espanyol, malgrat el gran predomini , en ell, dels sectors més cretinament franquistes de la societat, faria molt bé en ser capaç d'entendre una cosa:


No és pas la violència la que va aconseguir salvar el "franquisme sense Franco" que pretenien imposar-nos des dels cercles de poder de Madrid.


La violència ENGENDRA VIOLÈNCIA, i un poble com el català que, al llarg de la història ha demostrat com és capaç de ser EXTREMADAMENT VIOLENT si es tracta de defensar la seva exis... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.