directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 15:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

El sistema internacional es va traient la careta per la independència de Kosovo

Envia el teu suport a Kosovo aquí

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La independència de Kosovo ja és un fet. Ara, però, és necessari que el conjunt del sistema internacional (la suma dels països d’arreu del món) donin estabilitat i aprovin aquesta independència. Perquè així sigui, cada país ha d’afirmar públicament que accepta i reconeix com a legal el nou Estat de Kosovo. D’aquesta manera, i amb una àmplia majoria, la nova república gaudiria de reconeixement internacional i podria actuar, doncs, com un Estat més dins d’aquest sistema internacional. Ara, estem veient on es col•loca cada país. Espanya, al seu lloc, al costat de Sèrbia negant la independència. D’altra banda, des d’aquí podreu enviar una carta de suport al president de Kosovo.
kosovo independent independencia
Comparteix
   

Cada país es va traient la careta: França, el Regne Unit, Itàlia, Àustria i Alemanya ja han avançat que reconeixeran el nou país de forma oficial durant aquesta setmana.. Avui mateix ja ho ha fet també els Estats Units d'Amèrica (EUA), i tenen previst fer-ho Turquia, l'Afganistan i Albània -naturalment-. En contra hi ha Rússia, tradicional aliat de Sèrbia, Espanya, que tots els mitjans de comunicació mundials destaquen que s'hi oposa perquè vol evitar processos independentistes dins del seu territori -i citen el cas basc i el català-, Eslovàquia, Romania i Xipre (la part grecoxipriota).

Paral·lelament des de Catalunya l'Equip Criteri ha organitzat una campanya d'enviament de correus en reconeixement del nou Estat al President de Kosovë, Dr. Fatmir Sejdiu, amb el text que podeu veure a la web de la campanya. La campanya destaca també l'oposició espanyola al reconeixement, no ja pel cas de Kosovo, sinó per qualsevol cas de possible independència dins la Unió Europea 'La voluntat espanyola de posar pals a les rodes al sorgiment de nous estats dins la Unió Europea és un intent de frenar l'evolució de la història i una por a la seva pròpia i inevitable desmembració'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
19 de febrer de 2008, 23.30 h

Carod demana a l'Estat que no sigui el darrer en reconèixer la independència de Kosovo

Josep-Lluís Carod-Rovira, vicepresident del Govern, ha descartat qualsevol paral·lelisme de Kosovo amb Catalunya 'ja que són dues realitats diferents'. 'El que sí són iguals són els drets de tots els pobles per decidir el seu present i el seu futur', ha afegit Carod. El president d’Esquerra ha celebrat la implicació de la UE en el procés d'independència de Kosovo com ja va fer amb Montenegro 'per... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
19 de febrer de 2008, 23.00 h

Qui s'ha tret la careta ha estat en Carod que com a responsable d'exteriors encara l'hem de sentir dir alguna cosa. Sembla que te por de perdre la cadira el dia 10 març.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
19 de febrer de 2008, 18.26 h

Per què donar suport a la independència de la regió de Kosovo, si no ho faríem pel Tarragonès? Una estratègia mesquina dels estats units per tenir control sobre les mines de carbó, plata i metalls preciosos de la zona, sense pensar que Kosovo és l'origen de Sèrbia i els Kosovars són Serbis. Els Albano-kosovars, com el seu nom indica són immigrants albanesos, vaja, com si els turcs decidissin independitzar unilateralment Berlin-est amb el suport dels EUA i Europa! Una mica de cultura a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.