directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 16 de juny de 2024 06:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Moratinos diu que Espanya no reconeixerà la independència de Kosovo

Perquè "és il•legal com la guerra a l’Iraq i provoca divisió"

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El ministre d'Afers exteriors espanyol, Miguel Ángel Moratinos, va reiterar que Espanya no reconeixerà la independència de Kosovo perquè vulnera la legalitat internacional i ha provocat la ‘divisió’ del Consell de Seguretat de Nacions Unides i de la Unió Europea. En aquest sentit, Moratinos va comparar la secessió de la província sèrbia de majoria albanesa amb la guerra de L'Iraq. ‘El Govern espanyol no reconeixerà l'acte unilateral proclamat per l'assemblea kosovar i no ho farà perquè no considerem que respecti la legalitat internacional’, va dir Moratinos a la reunió de ministres d'Afers exteriors de la UE.
miguel angel moratinos afers exteriors ministre
Comparteix
   

‘El Govern espanyol sempre ha defensat el respecte a la legalitat internacional: ho va defensar quan va decidir retirar les seves tropes de l'Iraq i ho defensa ara quan es tracta d'una secessió d'Estat’, va insistir. Al seu judici, la independència de Kosovo només seria legal si anés el resultat d'un ‘acord de les parts’ o si hagués una resolució del Consell de Seguretat de l'ONU.

El ministre d'Afers exteriors va ressaltar que, al vulnerar el dret internacional, la separació de Kosovo ha provocat ‘la divisió de la comunitat internacional, la divisió en el sí del Consell de Seguretat i la divisió en la UE’ i no portarà conseqüències ‘positives’ per a la regió. ‘Si es fixen en qui estan en contra d'aquest reconeixement, són els països que coneixen millor la zona, els més propers als Balcans Occidentals’, va agregar. Espanya se situa així de nou al costat dels països més poc inclinats a reconèixer a Kosovo, juntament amb Xipre, Grècia, Eslovàquia i Romania. En contrast, la resta de grans països de la UE -Alemanya, Regne Unit, França i Itàlia– són favorables a reconèixer la independència kosovar.

Moratinos va anunciar que proposarà a la resta de ministres de la UE unes conclusions sobre Kosovo que mantinguin la posició espanyola, garanteixin la unitat en la UE i contribueixin a la ‘estabilitat’ i ‘seguretat’ dels Balcans Occidentals, però no va donar més detalls.

Catalunya...? Euskadi...?

El ministre d'Afers exteriors va repetir a més que no hi ha cap paral•lelisme entre la independència de Kosovo i la situació al País Basc i Catalunya. ‘No es pot comparar en absolut la situació constitucional política i jurídica espanyola amb el que ocorre en els Balcans. A nosaltres ens preocupa en general la legalitat internacional i l'estabilitat en la regió’, va dir.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
19 de febrer de 2008, 23.07 h

Una divisió amb EEUU, Anglaterra, França i per l'altre Xina, Russia i Serbia no és nova. Els catalans en aqeuest una vegada més estem en diferent bàndol que els Espanyols ni millor ni pitjor diferents però les diferencies no són inocents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Eleccions i desgovern al nostre servei

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.