directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 16 de juny de 2024 07:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Catalunya gastarà aquest any 12 milions menys de bosses de plàstic

El grup Bon Preu vol reduir en un any un 20% el consum de bosses

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Govern i el grup Bon Preu han signat aquest divendres un pacte perquè els centres comercials del grup passi dels 52 als 40 milions de bosses de plàstic d'un sol ús en un any. El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha explicat que aquest acord, el primer que fa el Govern en aquest sentit, ajudarà a assolir l'objectiu que el 2009 es gastin el 30% de bosses de plàstic menys i el 2012 s'arribi al 50%. El director comercial del grup Bon Preu, Antoni Amblas, ha dit que en els 110 establiments del grup es retornaran dos cèntims per cada bossa de plàstic que no agafin els consumidors, calculant que es fa servir una bossa per cada deu euros de compra. També s'oferiran bosses compostables a cinc cèntims com a bossa alternativa.
baltasar medi ambient bon preu bosses plastic
Comparteix
   

Amblas ha explicat que al seu grup cada bossa de plàstic d'un sol ús li costa entre dos i tres cèntims d'euro, mentre que la bossa totalment reciclable té un cost de cinc cèntims. Ha exposat que la seva empresa també ha decidir reduir el gramatge i les tintes de les bosses de plàstic i deixarà d'oferir-ne indiscriminadament. Així mateix, el grup Bon Preu manté les alternatives de la caixa de cartró, la bossa de plàstic rígid i la bossa compostable reutilitzables, que promou des de fa anys als establiments. També potenciarà que els usuaris facin servir bosses de cartró rígid i usin el cabàs i el carretó de rodetes.

El propòsit de la cadena de supermercats és reduir en un any un 20% el consum de bosses de plàstic d'un sol ús als seus establiments, i un 25% de tones de plàstic que s'utilitzen per fabricar-les. Durant l'any 2007, l'empresa de distribució alimentària estima que ha distribuït 50 milions de bosses de plàstic d'un sol ús. Amb aquest conveni, el Departament ha expressat que dóna tot el seu suport institucional a una iniciativa sorgida des del sector per reduir el consum de bosses de plàstic amb nanses i fomentar-ne la reutilització.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Eleccions i desgovern al nostre servei

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.