directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 00:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'unionisme s'humiteja gràcies al TSJC

PP, C's i PSC celebren les condemnes a Mas, Ortega i Rigau i ICV aprofita per ficar-hi cullerada

Comentaris 30  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Discurs molt similar dels partits unionistes que han trempat de valent en conèixer la sentència pel judici contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau pel cas 9N. Tant PSC, com PP i Ciudadanos han coincidit a celebrar la sentència. El govern espanyol no l'ha volgut valorar al·legant a la independència del poder judicial i ICV ha aprofitat per ficar cullerada i carregar contra la dreta independentista.

Comparteix
   


Etiquetes
Els socialistes creuen que és una sentència lògica
 
El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, ha afirmat que la sentència del 9-N és "una conseqüència lògica de desobeir el Tribunal Constitucional". En aquest sentit, en declaracions a la Sexta, Hernando ha demanat a l'expresident Artur Mas, a l'exvicepresidenta Joana Ortega i a l'exconsellera Irene Rigau que "respectin i acatin" la decisió del TSJC. El portaveu socialista ha afegit que "les lleis s'ha de complir i les sentències s'han d'obeir".
 
Ciudadanos: Adéu al referèndum
 
El portaveu de Ciudadanos al Parlament, Carlos Carrizosa, ha opinat aquest dilluns que la sentència tanca la porta a un nou referèndum. "Ara ja saben que estaven cometent una il·legalitat. Aquesta sentència tanca definitivament tots els dubtes respecte a la possibilitat legal de repetir un 9-N", ha constatat en roda de premsa. Carrizosa també ha augurat que si Mas, Ortega i Rigau van presentar-se durant el judici com si fossin els "salvadors de la pàtria", ara pretendran ser "màrtirs". "Catalunya no necessita ni una cosa ni l'altra", ha avisat. El portaveu de la formació taronja ha reclamat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que convoqui eleccions "si no sap sortir del laberint en què s'ha ficat".
 
Pel PP, l'Estat de dret funciona
 
El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, ha assegurat que la sentència demostra que la Justícia "posa cadascú al seu lloc" perquè "ningú està per sobre de la llei i ningú pot intentar trencar la convivència entre catalans sense que al final l'Estat de dret funcioni". En roda de premsa a la seu del carrer Génova, Casado ha assegurat que la seva formació considera que fruit d'aquesta sentència "tots els espanyols i catalans han de tenir la certesa que no existirà la impunitat" i que malgrat que alguns el 9-N del 2014 van pensar que els que incomplien la llei no tindrien conseqüències "avui poden veure que la justícia s'obre pas". "A Espanya no es jutja ningú per les seves idees polítiques sinó per incomplir la llei", ha dit.
 
ICV hi fica cullerada
 
El coordinador nacional d'ICV, David Cid, ha instat el president del PDeCAT i expresident de la Generalitat, Artur Mas, a abandonar "temporalment" les funcions d'expresident mentre no s'aclareixin els presumptes casos de corrupció al voltant de CDC. "Mas ha de deixar la política per la corrupció i no pel 9-N", ha assegurat Cid en roda de premsa aquest dilluns a la seu del partit. "Tenim molt clar que no es pot judicialitzar la política, però tampoc es pot donar cobertura a la corrupció", ha reblat Cid just el dia que el TSJC ha sentenciat sobre el judici contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau pel procés participatiu, i coincidint també amb l'arrencada del procés judicial pel 'cas Pretòria'. En aquest context, Cid creu que Mas ha de deixar d'exercir les funcions com a expresident i "per tant, no té cap sentit que segueixi al capdavant de l'oficina d'expresident".
 
Silenci còmplice del govern espanyol
 
El govern espanyol ha evitat comentar la sentència i ha expressat el seu "màxim respecte per la independència de la justícia i per l'Estat de Dret" després que s'hagi donat a conèixer condemna. Fonts de l'executiu de Rajoy asseguren que el govern espanyol "no valora ni comenta cap sentència judicial". "El govern mostra el màxim respecte per la independència de la justícia i per l'Estat de dret que és garantia de les llibertats i drets dels ciutadans", apunten. L'executiu espanyol deixa la resposta en mans del PP, que valorarà a Barcelona i Madrid la sentència.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#30
Synera fletxa Barcelona
14 de març de 2017, 11.13 h

EL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL VA CONTRA LA LLEI I INCOMPLEIX LA CONSTITUCIÓ

El dret a la lliure determinació, és jus cogens, és a dir, un dret ben ancorat en la Carta de les Nacions Unides i en l’article 1 del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics.

En aquest sentit també cal ressaltar la importància de l’article 96 de la constitució espanyola, que estipula que el dret internacional és part del dret espanyol, i, per tant, cal tenir en compte què inclou el Pacte Interna... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
14 de març de 2017, 11.01 h

QUIN GOIG QUÈ FAN PLEGATS, SÓN EL PERGAMÍ DE LA HISTÒRIA D'ESPANYA, FUNDADA AMB LA DELINQÜÈNCIA FUNDACIONAL,


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
14 de març de 2017, 09.01 h

#26 Perdona noi, però saltar-se la llei fa anys i panys que és gratuïta, espanya s'ha passat pels ous milers de lleis i ningú n'ha dit res. Però esclar, que el govern espanyol es salti la llei és justificable oi?

Per si no ho saps (que ja veig que no) la democràcia resideix en la voluntat del poble i si a Catalunya es demana posar urnes per saber i decidir quin futur politic a Catalunya es vol tenir, això t'agaradi o no s'ha de respectar, però esclar!!! que collons sabreu els espany... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
fasfastic fletxa fasfastic
14 de març de 2017, 00.34 h

#26 zzzzzzzzzzzzzz


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
13 de març de 2017, 22.53 h

Nunca saltarse la ley había salido tan barato, a partir de ahora delinquir sale gratis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
13 de març de 2017, 21.10 h



ESPAÑA BOBOS,,,,,,,,

OS SALDRÁ EL TIRO POR LA CULATA.........


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
13 de març de 2017, 20.37 h



TSJC........ a la merde............igual que el TC i tota la justicia acollonida i venguda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
13 de març de 2017, 20.09 h



España i el seu govern: PAÍS TRILLER, PUTIFERI I ADORNAT DE LES MES BAIXÀS PASSIONS.

Quina llàstima que els tindrem de veins, com aquell que te un narcotraficant al costat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
13 de març de 2017, 20.08 h


Referendum o no, la independència cada dia es fa més urgent. Sobre tot en un estat on la "justícia" està SOTMESA al govern franquistta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
13 de març de 2017, 20.06 h

Per cert, m'agrada el títol, molt adequat per el tipus de personal que estem parlant, una gentussa que s'excita molt amb els moviments feixistes com aquest


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.