directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Maragall rebat Montilla i assegura que les reflexions de Castells sí que són polítiques

Contradiu d'aquesta manera al president de la Generalitat, que va afirmar que respectava la 'decisió personal' del conseller

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La decisió del conseller d'Economia i Finances de no anar a les llistes electorals pel PSC han estat motiu de discrepància en el si del socialisme català. Prova d'això ho són les contraposades manifestacions del president José Montilla i el conseller d'Educació Ernest Maragall sobre les reflexions d'Antoni Castells. Mentre el president de la Generalitat assumia 'la decisió personal' de Castells, Maragall afirma en el seu perfil a la xarxa social Twitter, que la decisió del conseller d'Economia rau a plantejaments 'polítics'. Per la seva banda, Montilla no vol rebel·lar encara quina sera finalment la data de les eleccions encara que ha assegurat que ja sap quin és el dia.


Comparteix
   


Etiquetes
Augmenten les discrepàncies en el socialisme català després que el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, hagi optat per no figurar a les llistes electorals del PSC. Les voluntats de José Montilla de treure ferro a la decisió de Castells topen frontalment amb altres punts de vista que rebaten i contradiuen les declaracions del president de la Generalitat. D'aquesta manera, les afirmacions de Montilla quan deia que respectava la 'decisió personal' de Castells, s'han vist en entredit degut a les declaracions que Ernest Maragall, conseller d'Educació, ha penjat en el seu perfil de la xarxa social Twitter. Maragall parla d'una decisió política de Castells que l'han empès a no continuar en el grup parlamentari socialista en la propera legislatura. Montilla, per la seva part, afirma que en el 'PSC hi ha moltes sensibilitats' en clara referència al sector catalanista del seu partit i que continua comptant amb Castells pel futur.

Tura dubta

La purga catalanista en el PSC
pot continuar amb la renuncia de Montserrat Tura. L'actual consellera de Justícia forma part del grup catalanista del PSC juntament amb Ernest Maragall, Marina Geli i el mateix Antoni Castells. Tura s'ha mostrat darrerament en desacord amb les decisions polítiques del seu grup a Madrid, i és per aquest motiu que dubta d'entrar o no a les llistes electorals. Montilla, per la seva banda, considera que ' no ha de convèncer a Tura de res i que tothom és lliure de fer i dir el que consideri'.

Incògnita electoral

El que també continua sent un dubte és la data de les eleccions. El president de la Generalitat encara no la vol rebel·lar malgrat que ja ho té clar. Montilla ha declarat aquest dilluns que la data de les eleccions 'només la sé jo' i ha donat pistes sobre quin serà finalment el dia escollit. D'aquesta manera Montilla ha assegurat que no creu que ' el 22 o 23 de setembre se celebrin' fet que dóna encara més ales a la hipòtesi que els comicis seran el 24 d'octubre com així s'ha especulat els darrers dies.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
5 d'agost de 2010, 18.47 h

Què vol dir: 's'han vist en entredit'?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
4 d'agost de 2010, 20.52 h

#3 Aquests als quals Vostè cataloga com a catalanistes, si tinguessin dignitat, ja haurien dimitit fa molt temps. És indignant que facin prevaler els interessos de madrit als de Catalunya. I ho dic, per la submissió dels diputats als dictats d'aquella ciutat del país veí. I si a aquests senyors Vostè els titlla de catalanistes, llavors ja no sé què seran els peperos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
4 d'agost de 2010, 20.46 h

#2 Que PSC planti cara a madrit, és com posar portes al bosc. Hi ha mosques comunes, mosques vironenres i mosques d'ase, però al capdavall, totes són mosques, i cap de bona. Sociates i convergents en això es poden donar la mà!!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
4 d'agost de 2010, 08.29 h

Maragall, torna al PSC,, Catalunya et necessita, necessita la teva mà catalanista, no la dels botiflers del teu partit!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ramon fletxa Barcelona
3 d'agost de 2010, 18.42 h

Espero que d'una vegada el PSC planti cara al PSOE, recomano l'article de Lluis Bou a www.opinionsdigitals.cat explicant els cops que desde Madrid han dit al PSC que han de fer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
jordi fletxa bcn
3 d'agost de 2010, 12.32 h

Catalunya disposava al segle XVIII, d'una estructura institucional d'Estat, amb la reserva amb que aquest concepte es pot fer servir abans del segle XIX, amb tots els atributs d'una entitat sobirana i de les funcions pròpies d'una comunitat política evolucionada que tenia el seu referent jurídic en les Constitucions i el seu màxim òrgan representatiu en les Corts.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Constitucions_catalanes


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.